F1: Határozottan jobb az idei Red Bull – Verstappen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 18:26
null
Verstappen elégedett a Red Bull munkájával (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen rendkívül pozitívan értékelt az idényt megelőző bahreini teszt után. A címvédő úgy érzi, az RB19-es határozottan jobb az elődjénél, és kiemelte, mennyire élvezi a vezetést.

 

A Red Bull remek tesztet tudhat maga mögött: Max Verstappen csütörtökön az első, pénteken a második, míg a csapattársa, Sergio Pérez szombaton az első helyen zárt, utóbbi ráadásul a három nap leggyorsabb körével. A „vörös bikák" erős benyomást keltettek, és a szahíri paddock egyöntetűen úgy véli, az idén is ők lesznek a favoritok.

A címvédő Verstappen is nagyon pozitívan értékelt a teszt után, szerinte az idei versenygépe határozottan jobb az elődjénél. „Az autó igazán jól működik. Sok dolgot teszteltünk, és minden nagyon érdekes volt. Nagyon pozitív napokat tudhatok magam mögött, és általában véve élveztem a vezetést."

„Van néhány különbség a két autó között. Másképp kell vezetni, de ennek részben az új gumikhoz van köze. Összességében határozott előrelépésnek érzem az előző évhez képest. Tavaly a súlyfelesleg jelentette a fő problémát. Az idény elején az autó nagyon lomha volt, nem akart elfordulni a tömeg miatt, amely rossz részén volt a kocsinak. Az év előrehaladtával megszabadultunk ezektől a pluszkilóktól, és ez látszott is a teljesítményen, hiszen sokkal jobb versenyautó lett."

„A mostani autó nemcsak ennek a folytatása, hanem több dolgot is rátetettünk, amitől egyértelműen jobbá vált. Emellett már most készülünk újdonságokkal, zajlik a munka a háttérben. Tisztában vagyunk vele, milyen korlátaink vannak, és próbálunk felülemelkedni ezeken."

Verstappen a második világbajnoki címét hozó évben tizenöt alkalommal aratott győzelmet, és a jövő hétvégi bahreini idénynyitóra is fő esélyesként érkezik, de egyelőre nem szeretné elbízni magát: „Itt nem csak az önbizalomról van szó, le is kell tenni az asztalra valamit. Nagyon jól alakult számunkra a teszt, sokat tanultunk, és remélhetőleg a jövő hétvégét is jól indítjuk majd. Aztán meglátjuk, hol kötünk ki."

A holland pilóta a riválisokra és az erősorrendre is kitért: „Nehéz megmondani. Fontosabb, hogy magunkra összpontosítsunk. Elégedettek vagyunk a munkánkkal."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik