Ekl: Mintha másodjára is hazai pályán nyert volna az Olympiakosz – görög lapszemle

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 08:25
A görög lapok szerint a lelátók csatáját is elvesztette a Ferencváros (Fotó: Koncz Márton)
Mint ismert, a Ferencváros hazai pályán is 1–0-s vereséget szenvedett az Olympiakosz ellen az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásáért, így kiesett a sorozatból. A mérkőzés után természetesen a görög lapok is értékelték a találkozót, és több érdekfeszítő reakcióba is belebotlottunk.

„Mintha másodjára is hazai pályán nyert volna az Olympiakosz” – kezdte az értékelését a SportDay, amely szerint a görög csapat amellett, hogy kifejezetten impozáns játékot mutatott, még „rémületet is keltett” a budapesti mérkőzésen.

 „A Ferencvárosnál beígért pokoli hangulat helyett az 1500 vendégszurkoló túlkiabálta a hazaiakat, ezzel még a lelátók csatáját is megnyerte” – írta a görög portál, utalva ezzel Marquinhos mérkőzés előtti nyilatkozatára

A Sportime elsősorban azt emelte ki, hogy mekkora dolog is, hogy az Olympiakosz kétszer is le tudta győzni azt a Ferencvárost, amely a nemzetközi porodon még nem veszített mérkőzést ebben az idényben. Ezt követően azonban több ízben is kritizálta a „zöld-fehérek” játékát a görög lap: „A középpálya lassú volt, és rengeteget hibáztak a budapestiek a mérkőzésen. Egyszerűen képtelenek voltak komolyan veszélyeztetni a pireusziak kapuját.”

Az egyik legismertebb görög lap, a Fos sportrovata pedig az Olympiakos vezetőedzőjét, José Luis Mendilibart és a gárda középpályását, André Hortát szólaltatta meg a találkozót követően. A nemrég kinevezett szakember természetesen megdicsérte a játékosait, akik „minden instrukciót végrehajtottak”, amit csak kért tőlük és „a legjobbat hozták ki a helyzeteikből”. A portugál játékos szerint viszont még ennél is több volt a pireusziakban: „Több gólt is szerezhettünk volna, okosan játszottunk, tudtuk, hogyan kell labdát szerezni és helyzeteket kialakítani. Tudtuk, hogy az ellenfél kockáztatni fog, szóval ezt próbáltuk végig kihasználni” – értékelt Horta. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik