Ekl: Az ellenfél jobb volt nálunk – Dejan Sztankovics

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 23:42
Dejan Sztankovics (balra) elismerte, jobb volt az ellenfél (Fotó: Árvai Károly)
Az Európa-konferencialiga rájátszásában a Ferencváros hazai pályán is kikapott a görög Olympiakosztól, így 2–0-s összesítéssel búcsúzott a sorozattól. A meccs után a Ferencváros szakvezetője, Dejan Sztankovics, majd a pireusziakat edző José Luis Mendilibar is értékelt.

Amikor elveszítünk egy meccset, azt gondoljuk, hogy valami nem működött, de nem számolunk az ellenféllel. Ezúttal az ellenfél jobb volt nálunk. Nem volt válaszunk az agresszív játékára, nem szereztünk lepattanókat. Néha apróságok is elegendőek ahhoz, hogy megforduljon egy mérkőzés, most hiányoztak ezek az apróságok is” – kezdte értékelését az újabb vereség után Dejan Sztankovics, az FTC vezetőedzője.
 

Ezután a szünetben lecserélt Kenan Kodro eddigi ferencvárosi teljesítményéről kértük ki a szakember véleményét, illetve arról is faggattuk, hol tart most az FTC szakmailag, mondjuk a BL-főtábla szintjéhez képest.
 

„Nem szeretek egyes játékosokra kitérni, mert mindenki a csapat tagja. Kodro is egy fontos játékos, nemrég érkezett, biztos, hogy a segítségünkre lesz a folytatásban. Itt most az európai utunk véget ér, van mit tanulnunk ebből, innentől a bajnokság megnyerése a fő célunk. Ma csöndben maradunk és elemzünk. Az előttünk álló meccseket a tanulásnak kell szentelnünk, hogy a következő idényben jobbak lehessünk. A fejlődésre kell koncentrálnunk” – reagált Sztankovics.

 

„Az Olympiakosz most jobban játszott, mint egy héttel ezelőtt. Nagyon akartak a fiúk, de ilyenkor banális hibák is becsúsznak” – tette hozzá a vezetőedző, aki arról is beszélt, hogy reméli, ez a vereség csak még inkább ösztönözni fogja a csapatot a javításra a vasárnapi derbi előtt, egyúttal megköszönte a szurkolók biztatását és sajnálatát fejezte ki, hogy nem sikerült a teljesítményükkel tovább fokozni a hangulatot.

Az Olympiakosz vezetőedzője, José Luis Mendilibar az önbizalom fontosságát emelte ki.

„Tudtuk, hogy mit akarunk, és talán tudtam elegendő önbizalmat csepegtetni a játékosokba ahhoz, hogy még jobban akarjanak futballozni, mint múlt héten. Az ellenfelet mindig igyekszünk megismerni, de én az ellenféltől függetlenül mindig a saját stílusomban szeretem játszatni a csapatomat, ezen nem vagyok hajlandó változtatni, ebben elég önfejű vagyok, s ez ezúttal is így volt. Nagyon jó érzés, amikor a labdarúgóink megértik, mit kérek, és nem azért csinálnak valamit, mert azt én kérem, hanem azért, mert látják, hogy az működik. Ennek a példáját láthattuk ma" – nyilatkozta Mendilibar.  

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Ferencváros–Olympiakosz (görög) 0–1 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 21 057 néző. V: Turpin (francia)
FTC: Dibusz Wingo (Makreckis, a szünetben), S. Mmaee, I. Cissé, Civic (C. Ramírez, 67.) – Zachariassen (Ben Romdan, 67.), Abu Fani, Maiga, Marquinhos (Katona B., 86.) – Varga Barnabás, Kodro (Pesics, a szünetben). Vezetőedző: Dejan Sztankovics 
Olympiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, Carmo, F. Ortega – Chiquinho (Joao Carvalho, 90.), Hezze – Fortunisz (Iborra, 74.), A. Horta (Maszurasz, 74.), Podence – El-Kabi (Jovetics, 79.). Vezetőedző: José Luis Mendilibar 
Gólszerző: El-Kabi (45. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik