Darts: Skócia először nyerte meg a csapat-világbajnokságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.09. 22:17
null
Peter Wright és Gary Anderson csapatvilágbajnoki címre vezette Skóciát (Fotó: PDC)
Skócia nyerte meg a PDC darts csapat-világbajnokságot, miután a hamburgi döntőben vasárnap este legyőzte az esélyes Hollandiát az elődöntőben kiejtő Írország párosát. Gary Anderson és Peter Wright két elvesztett döntő után harmadszorra járt sikerrel a fináléban.

 

Az első elődöntőben a skótok 2:0-ra legyőzték Japánt. Gary Anderson magas színvonalú mérkőzésen győzte le Aszada Szeigót, a 4–2-re végződő találkozón mindkét játékos 100 feletti átlaggal zárt. Peter Wright hasonló teljesítménnyel, 4/7-es kiszállózással győzte le Muramacu Harukit, majd két puszit nyomott a mérkőzésen íróként részt vevő vajdasági magyar Bata-Bogdanov Daniellának (ő az első nő, aki ilyen jelentős PDC-versenyen megkapta ezt a szerepet a színpadon).

A skótok harmadszor jutottak be a fináléba, mielőtt az első elődöntőjét játszó Írország nagy meglepetésre legyőzte Hollandiát. A kanadaiak elleni negyeddöntőben az egyes meccsét elvesztő Michael van Gerwen Steve Lennon ellen elvesztette 3–1-es előnyét, de a hetedik leget 13 nyílból megoldva végül 4–3-mal hozta a meccsét. A Van Gerwent egy körrel korábban zseniális teljesítményével megmentő Jermaine Wattimena 4–1-re kikapott William O'Connortól, majd az írek a páros meccsen ellenállhatatlanul játszottak, és 4–0-val kisöpörték a címvédő párost.

A döntő előtt biztos volt, hogy új világbajnokot avatnak. A skótoknak szerencsét hozó Bata-Bogdanov Daniella maradt a színpadon, de Andersonon „ő sem segített”, Lennon ugyanis gyorsan elhúzott 2–0-ra, és bár a skót két 12 nyilassal egyenlített, Lennon egy dupla húszassal és egy 110-es kiszállóval előnyt szerzett Írországnak. Wright és O'Connor következett, és úgy tűnt, hogy kitart az írek kiváló formája, hiszen O'Connor 2–1-es előnyt szerzett. Csakhogy a skót ezután ellenfele hibáit kihasználva zsinórban három leget hozott, és egyenlített.

A párosban a skótok Wright három kiszállójával és Anderson kegyelemdöfésével 4–0-ra nyertek, így megfordították a három pontig tartó döntőt. Lennon és Wright meccse következett, és a „kígyómarás” csúcsformája kitartott,és 4–1-re legyőzte Lennont.


Skócia ugyanebben a felállásban 2015-ben és 2018-ban kikapott a döntőben Hollandiától, harmadszorra, Írország ellen viszont sikerült felülni a trónra.

DARTS, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG (HAMBURG)
ELŐDÖNTŐ
SKÓCIA (2.)–JAPÁN 2:0
Gary Anderson
–Aszada Szeigo 4–2
Peter Wright–Muramacu Haruki 4–1

ÍRORSZÁG–HOLLANDIA (4.) 2:1
Steve Lennon–Michael van Gerwen 3–4
William O’Connor–Jermaine Wattimena 4–1
Lennon, O’Connor–van Gerwen, Wattimena 4–0

DÖNTŐ
SKÓCIA–ÍRORSZÁG 3:1
Anderson–Lennon 2–4
Wright–
O’Connor 4–2
Anderson, Wright–
Lennon, O’Connor 4–0
Wright–
Lennon 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik