WTCR: zűrös csapatutasítások – Björk nyert, Michelisz a dobogón

Vágólapra másolva!
2019.05.19. 17:15
null
Egy erős rajt és zűrös csapatutasítások után Björké a győzelem a záró futamon (Fotó: AFP)
Megkavarta a dolgokat a Lynk & Co a túraautó-világkupa (WTCR) hollandiai hétvégéjének harmadik futamán. Kétszer is csapatutasítást alkalmazott, a futamot Thed Björk nyerte meg. Michelisz Norbert veszített egy helyet a rajtnál, de az utolsó körben visszaelőzte Augusto Farfust, így dobogóra tudott állni. Tassi Attila a 22. helyen ért célba a zandvoorti záró futamon.

 

Bár Yvan Muller szerezte meg a pole pozícióta vasárnapi időmérőn,a Q3-as körét később törölték, mert a 100-as számú Lynk & Cóban a turbónyomás túllépte a maximálisan megengedett értéket a kvalifikáció végén. A rajtelsőség így Yann Ehrlacher ölébe hullott a zandvoorti záró futamra, mellőle Thed Björk, a második sorból Michelisz Norbert és Augusto Farfus várhatta a piros lámpák kialvását.

Ehrlacher és Björk nagyot csatázott a rajtnál az első helyért, de a svéd végül át tudta venni a vezetést. Michelisz mellett Farfus ment el, így a magyar versenyző visszaesett a negyedik pozícióba. Hátrébb Gabriele Tarquini rajtolt nagyot: négy hellyel tudott előrébb jönni a rajtpozíciójához képest. Tassi Attila a 23. helyen haladt az első kör végén.

A második körben Micheliszt már Muller támadta, az élen álló Lynk & Co-páros pedig kezdett kissé elhúzni. Egy körrel később változás történt az élen, Ehrlacher visszaállt az első helyre, viszont nem szimpla előzésről volt szó – már akkor is sejteni lehetett, hogy csapatutasítás áll a háttérben.

A hatodik körben Ma Csing-hua megelőzte Tassit, aki így már csak a 24. helyen állt. A hetedik körben Ehrlachernek szóltak a csapatrádión, hogy engedje vissza Björköt maga elé, mert nem elég gyors, mire a francia kiakadt, mondván, neki van a leggyengébb motorja az egész mezőnyben, hogyan is tudna így gyorsabban menni.

A kilencedik körben Ehrlacher eleget tett a csapata kérésének, és átengedte az első helyet Björknek. A Lynk & Co zavaros csapatutasításai után Rob Huff és Néstor Girolami csatája biztosította az izgalmakat, míg Benjamin Leuchter húzódott félre technikai probléma miatt a 11. körben.

A 14. körben Frédéric Vervisch Andy Priaulx elé próbált kerülni, ez a csata a 16. helyért ment. Kicsit előrébb Huff megelőzte Nicky Catsburgot, és feljött a 10. pozícióba. Az első két helyen azonban nem történt már változás: Björk nyert, Ehrlacher lett a második. Michelisz az utolsó körben megelőzte Farfust, amivel felállhatott a dobogó legalsó fokára. Tassi a 22. helyen ért célba.

Most jön bő egy hónap szünet, a WTCR 2019-es idénye a németországi Nürburgringen folytatódik június 20-án.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HOLLANDIA, 3. FUTAM

1. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
4. Augusto Farfus (brazil, Hyundai)
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
...
22. Tassi Attila (magyar, Honda)

A vk élmezőnye 12 futam után: 1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 161 pont, 2. Björk (svéd, Lynk & Co) 150, 3. Girolami (argentin, Honda) 135, 4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 130, 5. Azcona (spanyol, Cupra) 120 ... 26. Tassi Attila (magyar, Honda) 16

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik