H. Á. 2019.08.01 17:40 Frissítve: 2019.08.01 17:58

Autósport: Szabó Zsolt lett Nagy Dániel utódja Micheliszéknél

Csütörtök délelőtt jelentette be a TCR Europe kupasorozatban szereplő, Michelisz Norbert által alapított M1RA istálló, hogy Nagy Dániel távozik a csapattól, s délután már az is kiderült, hogy Szabó Zsolt lesz az utódja.

 

Nagy tizenkét versenyhétvégén szerepelt a TCR Európa-kupában, illetve szabad kártyásként a túraautós világkupa-sorozatban, ezeken összesen nyolcszor állt dobogóra a csapat színeiben. 2018-ban a WTCR legjobb szabad kártyás versenyzőjének választották, míg az Európa-kupában az összetett 5. helyén zárt.

A 21 éves versenyző másfél évig volt az istálló versenyzője, s az előttünk álló hétvégén a németországi oscherslebeni futamra már nem is utazott el a csapattal.

Helyettesét gyorsan meg is találta a M1RA, a 23 éves Szabó Zsoltnak az összes szükséges papírját sikerült elintézni, többek között kiváltották a nemzetközi versenyzéshez szükséges vezetői licencét is, amely ebben az évben nem volt akítv, mivel Szabó idén nem tagja egy versenysorozatnak sem.

„Kevesebb mint 24 órával az Oscherslebenben sorra kerülő első szabadedzés előtt érkezett meg a hivatalos értesítés arról, hogy elhárult az akadály az indulása elől” – áll az istálló hivatalos honlapján található közleményben.

 

Okay, so something happened this week... I was more than happy to share with you earlier that my career is going to be supported by @fornetti.magyarorszag and it wasn't the only thing which made my days amazing.. Now it's OFFICIAL: I'll be racing with @m1ramotorsport for the following race of the TCR Europe series!Words can't say how grateful I am to @nmichelisz and the team for this opportunity! Also I would like to thank to Zoltán Zengő and the @zengomotorsportofficial for the help during my first few years in the world of motorsports!. It's not the perfect time to celebrate! I have things to do ...you'll see me in the car TOMORROW in Germany.. This weekend could be one of the greatest challenges of my life...I can't wait to face it! Hope the week still kept surprises for me . And guys....THANK YOU FOR FOLLOWING ME! . Stay tuned! It's gonna be so much fun.

236 Likes, 10 Comments - SZABO ZSOLT DAVID #66 (@zs_szabo66) on Instagram: "Okay, so something happened this week... I was more than happy to share with you earlier that my..."


 

 

 

2022.01.15 10:13:14

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A verseny históriája az elmúlt hetekben újabb izgalmas és különleges fejezettel bővült.

2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.