Mégis megbüntethetik a drogozó úszófenomén Michael Phelpset

Vágólapra másolva!
2009.02.04. 10:23
Amint arról már beszámoltunk, a tavalyi pekingi olimpián nyolc aranyérmet szerző Michael Phelps a közelmúltban részt vett a dél-karolinai egyetemen egy házibulin, ahol fénykép készült arról, ahogy – egyéb kábítószerek mellett – marihuána szívására is alkalmas pipát használva bódítja magát. A sportszervezetek megbocsátottak neki, de a helyi rendőrség vádemelésre készül.
Akár egy hónapra börtönbe is kerülhet
Fotó: Action Images (archív)
Akár egy hónapra börtönbe is kerülhet
Akár egy hónapra börtönbe is kerülhet
Fotó: Action Images (archív)
Akár egy hónapra börtönbe is kerülhet

Az úszó rögtön bocsánatot kért tettéért, amit az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége, az ország úszóbizottsága és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is elfogadott, egyben jelezve, Phelps olimpiai érmeihez, az uszodában elért teljesítményéhez nem nyúlnak, nem büntetik meg, megelégszenek a bocsánatkéréssel, s azzal, hogy többé ilyen nem fordul elő.

A jelek szerint azonban nem mindenki ennyire engedékeny. A házibuli helyszíne szerint illetékes megyei seriff szóvivője ugyanis közölte: a rendőrség nyomozást indított az ügyben. Ráadásul Leon Lott seriff messze földön híres kemény kábítószer-ellenességéről.

„Kábítószerekkel foglalkozó osztályunk már vizsgálódik is az ügyben, és azt keresi, milyen vádakkal illeti a parti résztvevőt, ha egyáltalán lesz vádemelés” – fogalmazott a szóvivő.

Phelps novemberben járt az egyetemen, ahol megnézett egy amerikaifutball-mérkőzést, beszédet tartott a sport társadalomban betöltött szerepéről, és az egészséges életmód kiemelt fontosságáról.

Az ügyben egyébként az a kulcskérdés, hogy hol rendezték pontosan az ominózus partit. Ha ugyanis az egyetem területén, akkor a megyei seriff helyett az egyetemi rendőrségnek kell intézkednie.

„Kulcskérdés, hogy vajon Michael Phelps törvényt sértett-e, és ha igen, akkor Richland megyében tette-e ezt. Ha igen, akkor ugyanazokat a vádakat hozzuk fel ellene, mint akiket naponta hasonló bűncselekmények elkövetése miatt tartóztatunk le.

Dél-Karolina állam törvényei szerint 3 gramm marihuána birtoklásáért 200 dollár vagy 30 nap elzárás szabható ki büntetésként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik