A Bayernt lesgóllal sem tudta verni a PSV, megvan a két továbbjutó

Vágólapra másolva!
2016.11.01. 20:48
null
Robert Lewandowski duplájával fordított a Bayern (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a huszonhatszoros német bajnok Bayern München a huszonháromszoros holland bajnok PSV-nél vendégeskedett Eindhovenben. Santiago Arias egy kipattanót értékesítve vezetést szerzett, azonban Robert Lewandowski még az első félidőben 11-esből egalizált, majd a másodikban újabb gólt lőtt, és a szervezetten játszó holland együttes már nem tudott egyenlíteni. Az Atlético Madrid a 93. percben döntött az FK Rosztov ellen, és a Bayernhez hasonlóan négy kört követően továbbjutott.

 

A két héttel ezelőtt Münchenben lejátszott Bayern–PSV mérkőzésen a bajorok könnyen legyőzték az eindhoveni gárdát. Most eljött a visszavágó pillanata, s bár mindkét csapat küzdött sérülésekkel a találkozót megelőzően, a PSV-nél és a Bayernnél is pozitív hangulat uralkodott az összecsapás előtt.

A vendégek már az első percekben magukhoz vették az irányítást, a holland együttes ezúttal bátrabban lépett pályára, jól szervezett védekezés mellett még ellenakciókra is futotta az erejéből. Éppen egy ilyen kontra végén született meg a meccs első gólja: egy megpattanó beadás után Luuk de Jong kísérletét Manuel Neuer ugyan bravúrral hárította, az akciót kísérő (és egyértelműen lesen tartózkodó) Santiago Arias a földre fejelte a labdát, amely felpattanva a német kapus fölött a hálóban kötött ki: 1–0!

A Bayern nem sokat teketóriázott, még magasabb fordulatszámra kapcsolt, ennek pedig meglett az eredménye: jobbról Philipp Lahm adott középre, s az egyik társa lábán megpattanó labda Andrés Guardado kezét érintette. A megítélt tizenegyest Robert Lewandowski higgadtan értékesítette: 1–1!

A második játékrészben kiélezett küzdelem folyt, mindkét klub játékosai kialakítottak gólhelyzeteket, azonban inkább a müncheniek irányították az események alakulását. Ez pedig újabb gólban nyilvánult meg: szép összjátékot követően Alaba a középen érkező Lewandowski elé passzolt, aki közelről a kapuba továbbított: 1–2!

A hátralévő játékidőben a PSV már nem tudott újítani, a Bayern megérdemelten szerzett három pontot Hollandiában.

ATLÉTICO MADRID–FK ROSZTOV

A BL-döntős „matracosok” a 29. percben szerezték meg a vezetést, Griezmann kapott bele nagyszerűen a hetek óta parádés formában játszó Carrasco labdájába, amely így védhetetlenül vágódott a vendégek kapujába (1–0).

Túl sokáig nem tartott az előny, rögtön jött a rosztovi válasz, Azmun 12 méterről Oblak felett a jobb alsóba emelt (1–1).

Amikor már úgy tűnt, hogy újabb gól nem esik, jött ismét Griezmann, és a 93. percben eldöntötte a meccset (2–1).

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
D-CSOPORT

PSV–Bayern München 1–2 (Arias 14., ill. Lewandowski 34., 73. – az elsőt 11-esből)
Atlético Madrid–FK Rosztov 2–1 (Griezmann 29., 93., ill. Azmun 30.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 4 4 5–1 +4 12
2. Bayern München 4 3 1 11–3 +8 9
3. PSV Eindhoven 4 1 3 4–9 –5 1
4. FK Rosztov 4
1 3 3–10 –7 1


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik