Del Pierót egyedi élménnyel ajándékozta meg a Bernabéu népe

Vágólapra másolva!
2008.11.06. 09:40
A Bajnokok Ligájának szerdai csúcsrangadója volt a Real Madrid–Juventus mérkőzés, és az olaszok karmestere, Alessandro Del Piero tanári teljesítménnyel rukkolt elő. Előbb egy okos lövésből megszerezte a vezetést, majd kihasználva, hogy Iker Casillas élete egyik legpocsékabb sorfalát állította fel, remek szabadrúgásból meg is nyerte a mérkőzést a vendégeknek. A Santiago Bernabéu közönsége nem is maradt hálátlan, amikor a 92. percben Claudio Ranieri lecserélte a kiválóságot.
Del Pierónak (középen) a csapattársak is gratuláltak
Fotó: Reuters
Del Pierónak (középen) a csapattársak is gratuláltak
Del Pierónak (középen) a csapattársak is gratuláltak
Fotó: Reuters
Del Pierónak (középen) a csapattársak is gratuláltak

A világ egyetlen futballarénájában sem bevett szokás, hogy a hazai közönség ovációval, felállva, vastapssal búcsúzzon a mérkőzés legjobbjától, ha az a vendégek játékosa, ám olykor azért előfordul. A Bernabéuban azonban még az „olykor” kategória is roppant ritkán fordul elő.

Alessandro Del Piero nagyszerű teljesítményére azonban nem lehetett más a 80 000 néző reakciója a mérkőzés 92. percében, mint a nyílt színi taps, az olasz ugyanis fénykorának legjavát idézően futballozott.

„Rendkívül emlékezetes és egyedi élménnyel ajándékozott meg a Bernabéu közönsége, amiért nem tudok elegendően hálás lenni. Csapatunk mindkét gólját én szereztem, fontos győzelmet arattunk, és a közönség minden tiszteletet megérdemel. Az, hogy a nézők ebben a stadionban így búcsúztattak a mérkőzés után... fantasztikus érzés, köszönet érte – bökte ki a 33 éves olasz.

Balra a „kabalababa”
Fotó: Reuters
Balra a „kabalababa”
A 91-szeres válogatott világbajnok támadó a meccset a helyszínről megtekintő új argentin kapitány, Diego Maradona jelenléte mellett sem ment el szó nélkül.

„Ha az ő jelenléte hozta meg számunkra a szerencsét és a győzelmet, akkor, azt hiszem, minden mérkőzésünkön ott lenne a helye” – mókázott Del Piero, majd sok sikert kívánt a hivatalosan kedden kinevezett legendának új munkájához.

Persze érthető is az olasz jókedve, hiszen nagyszerű formának örvend az utóbbi időben. Két hete remek kontratámadást követően járt túl Iker Casillas eszén, majd az elmúlt hét végi olasz bajnoki fordulóban a Romának adott leckét a szabadrúgás nevű tantárgyból.

Ilyen előjelek után következett a szerdai BL-meccs, ahol előbb Guti rossz passza után talált a spanyolok által Aranylabda-esélyesnek kikiáltott Iker Casillas kapujába, majd a második félidőben rávilágított, hogy miért szinte csak a spanyolok tartják a kapust esélyesnek az elismerésre. A 27 éves Casillos ugyanis pocsékul állította fel a sorfalat, így Del Pierónak nem is esett igazán nehezére becsavarni a jobb alsó sarokba a labdát.

A Juventus ezzel egyébként már biztosan továbbjutott a csoportból, a négyes másik továbbjutó helyéért a madridi csapat és az UEFA-kupa címvédője, a tegnap a BATE Boriszovot 2–0-ra verő Zenit küzd majd a hátralévő két fordulóban.

Nézze meg a BL szerdai játéknapjának összes találatát!

DEL PIERO DUPLÁJA

AZ ELSŐ

A MÁSODIK

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Juventus 4 3 1 0 7–3 +4 10
2. Real Madrid 4 2 0 2 5–5 0 6
3. Zenit 4 1 1 2 4–4 0 4
4. BATE Boriszov 4 0 2 2 3–7 –4 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik