M. M.
2022.09.20 21:36 Frissítve: 2022.09.20 21:58

MU: Robson, Cantona és Ferguson sem tudta meggyőzni Bellinghamet

Bryan Robson, Sir Alex Ferguson és Eric Cantona is leült a 17 éves Jude Bellinghammel, illetve a játékos szüleivel, hogy meggyőzze őket a tinédzser Manchesterbe Unitedbe való igazolásáról, az érintett mégis a Borussia Dortmundba szerződött.

 

Amikor Jude Bellingham úgy döntött, hogy 17 évesen elhagyja nevelőklubját, a Birmingham Cityt, a tinédzser és szülei két klubbal is leültek tárgyalni az esetleges igazolásról. A Manchester United kiterítette a képzeletbeli vörös szőnyeget a játékos elé, és az All Star-csapatnak is beillő Sir Alex Ferguson–Eric Cantona–Bryan Robson trióval próbálta megnyerni magának a korosztály legtehetségesebb játékosát.

„Én, Sir Alex és Eric találkoztunk vele és a szüleivel Carringtonban, és a találkozó után azt hittük, hozzánk jön. Sajnos úgy döntött, hogy Németországba igazol”nyilatkozta Robson.

Bellingham döntésében jelentős szerepet játszott, hogy a Dortmund évek óta szerződteti a legjobb fiatal játékosokat, akiknek azonnal lehetőséget ad, és nem áll a játékosok útjába akkor sem, amikor távozni szeretnének. Jadon Sancho könnyed beilleszkedése a német gárdába újabb jó okot szolgáltatott a döntés előtt álló Bellingham (család) előtt.

Jude Bellingham lehet a nyári átigazolási piac egyik főszereplője (Fotó: AFP)

„Közelről figyeltem a Manchester City elleni BL-meccsen, lehet látni, hogy mennyit fejlődött azóta. Kiválóan olvassa a játékot, ahogy láttuk a góljánál is, de párharcokban szintén erős. Sokan azt gondolják, hogy csupán támadó középpályás, de védekezésben is képes jó teljesítményre. Elég magas, fürge, és igen sokoldalú” – tért ki a fiatal középpályás Manchester City elleni teljesítményére Robson.

Végül Bellingham angol válogatottban betöltött szerepére is kitért a United legendás középpályása: „Ha így folytatja, akkor sokat segíthet a válogatottnak is a világbajnokságon.”

Feltehetően a 2023-as nyári átigazolási időszak egyik főszereplője Bellingham lesz, aki iránt a leggazdagabb európai klubok érdeklődnek.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.