Luiz Felipe Scolari forradalmi változásokat ígér a Chelsea-nél

Vágólapra másolva!
2008.06.23. 15:31
Angol források szerint Luiz Felpie Scolari már ezen a héten megkezdheti a Chelsea megerősítését. A brazil szakember első célpontja Deco lehet, de állítólag a Bayern München középpályását Bastian Schweinsteigert is „kinézte” magának. Az új menedzser azonban nemcsak a játékoskeretbben tervez változtatásokat.
A portugál válogatott Eb-búcsúja után Scolari már csak a Chelsea-re összpontosít
Fotó: Action Images
A portugál válogatott Eb-búcsúja után Scolari már csak a Chelsea-re összpontosít
A portugál válogatott Eb-búcsúja után Scolari már csak a Chelsea-re összpontosít
Fotó: Action Images
A portugál válogatott Eb-búcsúja után Scolari már csak a Chelsea-re összpontosít

„A Chelsea-nél a játékosok mentalitásában forradalmi változásokra van szükség. Azt tartom elsődleges feladatomnak, hogy felrázzam a társaságot” – mondta Luiz Felpie Scolari a News of the World című lapnak adott interjújában.

A londoniak új menedzsere szerint az egy szezonon belül két edzőváltáson, és egy elbukott BL-finálén áteső együttes tagjainak új impulzusokra van szüksége, újra el kell hinniük, hogy ők remek játékosok és a történek ellenére nagyszerű csapatot alkotnak.

„Nem tudom még hogyan csinálom, mert ez nagyban függ leendő játékosaimtól is, de az biztos, hogy az első néhány meccs során sokat fogok változtatni a futballisták önbecsülésén” – nyilatkozta a néhány napja még a portugál válogatottat irányító Scolari.

Persze a brazil szakember nemcsak a csapat mentalitásában, hanem játékoskeretében is változásokat tervez.

A The Evening Standard című angol lap értesülései szerint Scolari még ezen a héten ajánlatot tehet a Barcelona középpályásáért, Decoért, akivel az Európa-bajnokságon is együtt dolgozhatott a portugál válogatottnál.

A brazil származású játékmesterre jelenlegi klubja a Barceolna már nem tart igényt, így a katalánok könnyen elfogadhatják a londoniak 12 millió fontról szóló ajánlatát (a hírek szerint a "kékek" ennyit áldoznának Decóra). Az üzletet állítólag már csak José Mourinho akadályozhatja meg, ugyanis ő az Interhez csábítaná Decót.

Scolari másik kiszemeltje a Bayern München futballistája, Bastian Schweinsteiger. A német válogatott középpályására nem volt nehéz felfigyelnie Scolarinak, ugyanis a Portugália–ٲNémetország találkozón egy gólt és két gólpasszt is jegyzett Schweinsteiger, aki kulcsszerepet játszott hazája 3–2-es győzelmében.

A 23 éves játékos még nem hosszabbította meg a Münchenben 2009 nyarán lejáró szerződését, így nem kizárt, hogy létrejöhet az üzlet. A hírek szerint Scolarinak 15 millió fontot is megérne Schweinsteiger játékojoga.

A Chelsea eddig egyébként egy játékost igazolt a nyáron. A portugál válogatott védőt, José Bosingwát 20 millió euróért vették meg a Portótól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik