Vízilabda: legyőzte az olaszokat, vb-elődöntős az U18-as válogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 17:51
Címkék
A magyar U18-as vízilabda-válogatott hét góllal győzte le az olaszokat a korosztály belgrádi világbajnokságának negyeddöntőjében.

Magabiztos, koncentrált játékkal 11–4-re nyert az olaszok elleni negyeddöntőben a magyar U18-as vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán, így bejutott a legjobb négy közé.

Nem adott esélyt az olaszoknak, vb-elődöntős az U18-as válogatott Fotó: Dobos Sándor
Nem adott esélyt az olaszoknak, vb-elődöntős az U18-as válogatott Fotó: Dobos Sándor

Nem adott esélyt az olaszoknak, vb-elődöntős az U18-as válogatott  •  Fotó: Dobos Sándor

A Kovács Róbert által irányított együttes Szalai Péter ötmétereséből szerzett góljával hamar vezetéshez jutott, az előnyét pedig megtartotta az első negyed végéig (3–2). A második nyolc percben mindkét oldalon egy-egy gól született (4–3), majd jött a harmadik játékrész, melyben a magyar csapat magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, és 4–0-val hagyta állva ellenfelét (8–3). Ekkor sorrendben Gaszt Roland, Nagy Ákos, Varga Vince és Balogh Botond volt eredményes, míg a kapuban Gyapjas Viktor őrizte az olasz gólcsendet.

A záró negyed feléhez közeledve Leinweber Olivér találata már gyakorlatilag a továbbjutást jelentette, és miután az utolsó percben még három gól is esett, végül 11–4-re győzött a magyar válogatott. A meccs legjobbjának a három gólt jegyző csapatkapitányt, Gaszt Rolandot választották.

A magyarok tehát a nagyszerű teljesítmény után bizakodva várhatják a pénteki elődöntőt, melyben a Görögország–Spanyolország összecsapás győztesével játszanak.

U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Negyeddöntő
Magyarország-Olaszország 11–4 (3–2, 1–1, 4–0, 3–1)
Gólszerzők: Gaszt 3, Varga V. 2, Leinweber 2, Nagy Á., Balogh B., Szalai, Bede, illetve Somma, Marini, Urbinati, Provenzian
A magyar válogatott vb-kerete:

GyapjasViktor (Ferencváros),CsiteLóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
SzépfalviGergely (KSI),SzalaiPéter (KSI),NagyÁkos (KSI),BirosSamu (Eger),SzécsiMarcell (UVSE),IonescuErik (UVSE),BedeMarcell (KSI),GasztRoland (Pécs),VargaVince (Ferencváros),LeinweberOlivér (Szeged),BaloghBotond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik