Vívás: remekeltek a fiatalok a felnőtt Magyar-kupa-fordulókon

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 09:01
Címkék
Két ezüst- és négy bronzérmet nyertek az utánpótláskorúak egyéniben a felnőtt párbajtőr- és tőrvívók második Magyar-kupa-viadalán. A hétvégén rendezték a junior és kadét kardozók negyedik válogatóversenyét is.

Sűrű hétvégét tudhatnak maguk mögött a vívók: a felnőtt párbajtőrözők és tőrőzök második Magyar-kupa-fordulója, valamint a junior és kadét kardozók negyedik válogatóversenye zajlott− előbbi Tatán, utóbbi kettő pedig Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Muhari Eszter a dobogó második, Büki Lili pedig a harmadik fokára állhatott Tatán Forrás: hunfencing
Muhari Eszter a dobogó második, Büki Lili pedig a harmadik fokára állhatott Tatán Forrás: hunfencing

Muhari Eszter a dobogó második, Büki Lili pedig a harmadik fokára állhatott Tatán  •  Forrás: hunfencing

Azutánpótláskorúak az egyéni női párbajtőrözők és férfi tőrözők mezőnyében egyaránt ezüst- és bronzéremmel zártak. Az ötszörös utánpótlás Európa-bajnok Muhari Eszter (18) az ugyanannyi idős vetélytársát, Büki Lilit 15:8-ra legyőzve jutott a döntőbe, amelyben egy tussal kikapott Büki klubtársától, az OMS-Tata sportolójától, Kun Annától. Csapatban a tataiaké lett az aranyérem; a két hölgy mellett a 15 éves Héder Hanna és Kovács Sarolta alkotta az egységet.

Az FTC 17 esztendős kadét Európa-bajnok tőrözőjén, Szemes Gergőn az egy évvel idősebb vetélytársa, Tóth Gergely kerekedett felül a négy között. A Törekvés kiválóságát aztán csapattársa, Dósa Dániellegyőzte az aranycsatában. A Törekvés SE− a 20 éves Maior Mátyással és a 17 esztendős Mihályi Andorral kiegészülve− a dobogó legfelső fokára állhatott vasárnap.

Női tőrben a mindössze 16 éves Wolf Eszterharmadik lett; az elődöntőben Kondricz Kata parancsolt neki megálljt (15:7). Csapatban a Mesteri Viktória, Nagy Tímea (18), Szurmai Laura (15) és Tóth Anna alkotta UTE aratott diadalt.

A rendkívül erős férfi párbajtőrmezőnyben az Alba Regia VA reménysége, a 17 éves Kovács Gergely nyert bronzérmet. A későbbi győztes Niko Vuorinen győzte le. Csapatban a két utánpótláskorú vívóval felálló BVSC-Zugló nyert: Andrásfi Tiborral, Horváth Zsomborral (18), Osman-Touson Maruánnal (18) és Niko Vuorinennel.

Négyből negyedik győzelmét szerezte a junior Magyar-kupa-sorozatban a BVSC kadétvilágbajnok kardozója, Szűcs Luca, aki ezúttal Missurai Pálámánál bizonyult jobbnak a fináléban. A dobogó harmadik fokára két tizenöt éves, Bende Barbara és Feföldi Nóra állhatott fel. Szintén a juniorok között nyert az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Kirsztián− megelőzve Horváth Gergőt, Ondrik Konrádot és Pintér Leventét.

Az eggyel fiatalabbak eseményén Spiesz Anna arany-, Pápai Zoé ezüst-, Bognár Liza és Domonokos Emese bronzérmet szerzett. A fiúk viadalán Tóth Bertalan az első, Dallos Benedek a második, Katus Donát és Tóth Patrik pedig a harmadik helyen zárt.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik