K. B. utanpotlassport.hu 2020.11.30 09:01 Frissítve: 2020.11.30 09:14

Vívás: remekeltek a fiatalok a felnőtt Magyar-kupa-fordulókon

Két ezüst- és négy bronzérmet nyertek az utánpótláskorúak egyéniben a felnőtt párbajtőr- és tőrvívók második Magyar-kupa-viadalán. A hétvégén rendezték a junior és kadét kardozók negyedik válogatóversenyét is.

Sűrű hétvégét tudhatnak maguk mögött a vívók: a felnőtt párbajtőrözők és tőrőzök második Magyar-kupa-fordulója, valamint a junior és kadét kardozók negyedik válogatóversenye zajlott − előbbi Tatán, utóbbi kettő pedig Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Muhari Eszter a dobogó második, Büki Lili pedig a harmadik fokára állhatott Tatán Forrás: hunfencing

Muhari Eszter a dobogó második, Büki Lili pedig a harmadik fokára állhatott Tatán  •  Forrás: hunfencing

Az utánpótláskorúak az egyéni női párbajtőrözők és férfi tőrözők mezőnyében egyaránt ezüst- és bronzéremmel zártak. Az ötszörös utánpótlás Európa-bajnok Muhari Eszter (18) az ugyanannyi idős vetélytársát, Büki Lilit 15:8-ra legyőzve jutott a döntőbe, amelyben egy tussal kikapott Büki klubtársától, az OMS-Tata sportolójától, Kun Annától. Csapatban a tataiaké lett az aranyérem; a két hölgy mellett a 15 éves Héder Hanna és Kovács Sarolta alkotta az egységet.

Az FTC 17 esztendős kadét Európa-bajnok tőrözőjén, Szemes Gergőn az egy évvel idősebb vetélytársa, Tóth Gergely kerekedett felül a négy között. A Törekvés kiválóságát aztán csapattársa, Dósa Dániel legyőzte az aranycsatában. A Törekvés SE − a 20 éves Maior Mátyással és a 17 esztendős Mihályi Andorral kiegészülve − a dobogó legfelső fokára állhatott vasárnap.

Női tőrben a mindössze 16 éves Wolf Eszter harmadik lett; az elődöntőben Kondricz Kata parancsolt neki megálljt (15:7). Csapatban a Mesteri Viktória, Nagy Tímea (18), Szurmai Laura (15) és Tóth Anna alkotta UTE aratott diadalt.

A rendkívül erős férfi párbajtőrmezőnyben az Alba Regia VA reménysége, a 17 éves Kovács Gergely nyert bronzérmet. A későbbi győztes Niko Vuorinen győzte le. Csapatban a két utánpótláskorú vívóval felálló BVSC-Zugló nyert: Andrásfi Tiborral, Horváth Zsomborral (18), Osman-Touson Maruánnal (18) és Niko Vuorinennel.

Négyből negyedik győzelmét szerezte a junior Magyar-kupa-sorozatban a BVSC kadétvilágbajnok kardozója, Szűcs Luca, aki ezúttal Missurai Pálámánál bizonyult jobbnak a fináléban. A dobogó harmadik fokára két tizenöt éves, Bende Barbara és Feföldi Nóra állhatott fel. Szintén a juniorok között nyert az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Kirsztián − megelőzve Horváth Gergőt, Ondrik Konrádot és Pintér Leventét.

Az eggyel fiatalabbak eseményén Spiesz Anna arany-, Pápai Zoé ezüst-, Bognár Liza és Domonokos Emese bronzérmet szerzett. A fiúk viadalán Tóth Bertalan az első, Dallos Benedek a második, Katus Donát és Tóth Patrik pedig a harmadik helyen zárt.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.