Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.09.18 15:22 Frissítve: 2020.09.18 15:32

Triatlon: hamarosan felépül a tüdőembóliával kezelt Karai Levente

Júniusban még tüdőembóliával került kórházba a bajai Mogyi SE 19 éves triatlonosa, Karai Levente. Felépülése azonban gyorsan haladt, már elkezdte a futó- és úszóedzéseket, és az sem kizárt, hogy hamarosan teljesíti a félmaratont.

Sok sportoló szenvedte meg az évet a koronavírus-járvány és a különböző halasztások, törlések miatt. Ám amikor a bajai Mogyi SE 19 éves triatlonosának, Karai Leventének a történetét halljuk, az említett problémák hirtelen eltörpülnek. A junior Európa-bajnoki bronzérmes sportoló még június 4-én tüdőembóliával került kórházba, a problémát szerencsére időben észrevették.

„Májusban kivételes lehetőséget kaptunk a szövetségtől, hogy válogatott sportolókként elmehettünk egy háromhetes balatonboglári edzőtáborba – kezdte a történetet honlapunknak Karai. – Június elején viszont minden felborult. Már előtte egy héttel jelentkeztek tünetek, de nem következtettem arra, hogy ekkora lehet a baj, csak a biztonság kedvéért vettem részt a vizsgálaton, szerencsére. Így még elég jól megúsztam, néhány hét fekvés után szépen fokozatosan kezdhettem el mozogni, ma meg már ott tartok, hogy a futó- és úszóedzéseket bizonyos keretek között végezhetem, a kerékpározás viszont a gyógyszeres kezelések miatt egyelőre nem lehetséges.”

Karai Levente közel a teljes felépüléshez tüdőembóliája után Forrás: ETU

Karai Levente közel a teljes felépüléshez tüdőembóliája után  •  Forrás: ETU

Még ha a nemzetközi versenynaptárból a legtöbb viadalt törölték is, Magyarországon a legfontosabb eseményeket meg lehetett rendezni, Karai értelemszerűen ezekről is lemaradt. Egyelőre nézőként és a saját csapatát támogató személyként van jelen a versenyeken. Most vár az utolsó vizsgálataira, de már tele van tervekkel.

„Triatlonversenyem az idén már biztos, hogy nem lesz, de itt, Baján rendezünk félmaratonversenyt, azon, ha az állapotom engedi, már rajthoz állnék. Azt is csak azért, hogy legyen valami motiváció előttem, mert nagyon nehéz a folyamatos, monoton munkát végezni konkrét célok nélkül. Ezen próbálok most túllendülni, és ha csak jövő áprilisban, akkor jövő áprilisban, de végre nemzetközi versenyen szeretnék indulni.”

Eközben a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodás és menedzsment szakára is jár, s a most bevezetett hibrid módszerek szerint tanul. Egyelőre nagyon meg van elégedve a koronavírus-járvány idejére kialakított egyetemi oktatással. De természetesen a sportban kitűzött céljai sem vesztek el, pláne, hogy ennyire jól halad a felépülése.

„Ugyanazt tudom elmondani, mint amit az előző év végén mondtam volna. Most kezdem a felnőtt-pályafutásomat, tanulóévre készülök, tapasztalatot kell szereznem. Az Európa–kupa-versenyeken sikerült már időnként az élmezőnybe kerülnöm, jó lenne újra, és az U23-as világversenyeken is szeretnék valami nagyot alkotni. De a legfontosabb, hogy stresszmentesen álljak neki az egésznek, és kiadjam magamból, amit tudok. Nem szokványos, hogy valaki ilyen betegség után ennyivel, már akár versenyezhet, de a felépülésem jó ütemben halad, bizakodó lehetek.”

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.