UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.04 18:24 Frissítve: 2022.08.04 18:34

Strandröplabda: címvédőt is ünnepeltek az U20-as ob-n

A fiúk között Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton, a leánymezőnyben Kun Stefánia és Vasvári Zsófi nyerte a strandröplabdázók U20-as országos bajnokságát.

Szerdán a Lupa Beachen rendezték az U20-as strandröplabdázók országos bajnoki döntőjét – számol be a hazai szövetség honlapja.

Címvédőt is ünnepeltek az U20-as országos bajnokságon Forrás: hunvolley.hu

Címvédőt is ünnepeltek az U20-as országos bajnokságon  •  Forrás: hunvolley.hu

A szövetségi portál kiemeli, hogy a lányok mezőnyében most minden nagyágyú ott volt, aki csak számított, így a címvédő Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni is, igaz, ők ezúttal külön indultak, mégpedig a múlt hétvégi U22-es finálé aranyérmeseinek egy-egy tagjával, előbbi Kun Stefániával, utóbbi pedig Szabó Annával. A két páros útjai az elődöntőben keresztezték egymást, s végül elég magabiztos sikerrel Kun és Vasvári biztosította a helyét a fináléban, melyben az U18-as bajnok Bútor Anna és Kristóf Dóra várt rájuk. Ezen a napon előbbiek ellenállhatatlanok voltak, és a döntőt is nagy fölénnyel nyerték. Vasvári így megvédte címét, sőt sorozatban negyedszer diadalmaskodott ebben a korosztályban, hiszen 2020-ban és 2019-ben nővérével győzött, míg Kun Stefi négy nap alatt – az U22 után – a második bajnoki címét gyűjtötte be. A bronzérem végül Vecsey és Szabó nyakába került, akik Varga Kingát és a pénteki U16-os fináléban is érdekelt Breuer Mirtillt győzte le a harmadik helyért.

A fiúknál nem lehetett címvédés, hiszen a tavalyi győztes Mikuláss-Koch Marcell, Szabó Vilmos kettős kiöregedett ebből a korosztályból. A fináléba a múlt hétvégi U22-es ezüstérmes Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton, illetve az egyik U22-es bajnok, Tari Bence, illetve az U18-as aranyérmes Veress Ákos verekedte be magát. A meccsen ezúttal nem a két korábbi aranyérmes, hanem az U20-as Eb-n is induló Dóczi és Udvarhelyi dominált, és két magabiztos játszmában foglalták el az üres trónt. A bronzmeccset le sem játszották, mert az elődöntőben megsérült Éliás Balázs, így már azt sem tudta végigjátszani Frányó Csanáddal, így ez a medália Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas nyakába került.

U20-as strandröplabda ob
Fiúk:
1. Dóczi Domonkos, Udvarhelyi Márton (SRSE)
2. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE)
3. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas (SRSE)
4. Éliás Balázs, Frányó Csanád (SRSE)
Lányok:
1. Kun Stefánia, Vasvári Zsófi (SRSE)
2. Bútor Anna, Kristóf Dóra (Gödöllői RC)
3. Szabó Anna, Vecsey Fanni (Gödöllői RC)
4. Breuer Mirtill (Gödöllői RC), Varga Kinga (Beach Sport)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.