UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.22 21:01 Frissítve: 2019.11.22 21:04

Sportlövészet: három magyar arany a Hungarian Open nyitányán

A budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló Hungarian Open nemzetközi sportlövőverseny nyitónapján a puskás és pisztolyos juniorok között is születtek nagyszerű magyar eredmények. Dénes Eszter, Jákó Miriam és Hammerl Soma is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Péntektől vasárnapig a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtér ad otthont a sportlövők hagyományosan novemberi nemzetközi versenyének, a Hungarian Opennek. A háromnapos eseményre idén rekordszámú nemzet nevezett, a viadalon 21 ország sportolója méri össze tudását. A felnőttek mellett a juniorok is versenyre keltek, és a pénteki nyitónapon a négyből három számot is hazai fiatal nyert.

dénes

A légpuskás lányok dobogója  •  Forrás: MSSZ

A 10 méter légpuska junior fiú mezőnyében a nyolcas döntőbe hét magyar versenyző került, végül a legjobbnak Hammerl Soma bizonyult megelőzve Klenczner Márton és Pekler Zalánt. A lányoknál hasonló helyzet alakult ki a fináléban, a hét magyar hölgy mellé egyetlen szlovák lövő tudott beférkőzni, de a dobogós helyezésekbe nem szólt bele. Dénes Eszter egész napos remek formáját győzelemmel koronázta meg, de remekül teljesített a második helyen végző Mészáros Eszter és a dobogó harmadik fokán feltűnő Gáspár Lalita is.

A 10 méter légpisztolyos lányok döntőjében már nem volt ekkora magyar fölény a létszámot illetően, kizárólag a teljesítményükkel tűntek ki a hazai fiatalok. A négy magyar az első ötben végzett: Jákó Miriam az első, Komáromi Krisztina Panna a második, Berde Viktória a harmadik helyen. Fábián Sára Ráhel pedig ötödikként zárt. A fiúknál is négy magyar került a fináléba, közülük a legjobb eredményt – hogy ebben a számban se maradjon elismerés nélkül a vendéglátó ország – Joó Attila érte el, aki a harmadik legjobbként teljesített a viadalon. Itt a szlovák Lukas Filip nyert az ukrán Roman Kopijka előtt.

Szombaton a vegyes csapatok küzdelmével folytatódik a verseny.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.