Sportlövészet: három magyar arany a Hungarian Open nyitányán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.22. 21:01
Címkék
A budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló Hungarian Open nemzetközi sportlövőverseny nyitónapján a puskás és pisztolyos juniorok között is születtek nagyszerű magyar eredmények. Dénes Eszter, Jákó Miriam és Hammerl Soma is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Péntektől vasárnapig a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtér ad otthont a sportlövők hagyományosan novemberi nemzetközi versenyének, a Hungarian Opennek. A háromnapos eseményre idén rekordszámú nemzet nevezett, a viadalon 21 ország sportolója méri össze tudását. A felnőttek mellett a juniorok is versenyre keltek, és a pénteki nyitónapon a négyből három számot is hazai fiatal nyert.

dénes
dénes

A légpuskás lányok dobogója  •  Forrás: MSSZ

A 10 méter légpuska junior fiú mezőnyében a nyolcas döntőbe hét magyar versenyző került, végül a legjobbnak Hammerl Soma bizonyult megelőzve Klenczner Márton és Pekler Zalánt. A lányoknál hasonló helyzet alakult ki a fináléban, a hét magyar hölgy mellé egyetlen szlovák lövő tudott beférkőzni, de a dobogós helyezésekbe nem szólt bele. Dénes Eszter egész napos remek formáját győzelemmel koronázta meg, de remekül teljesített a második helyen végző Mészáros Eszter és a dobogó harmadik fokán feltűnő Gáspár Lalita is.

A 10 méter légpisztolyos lányok döntőjében már nem volt ekkora magyar fölény a létszámot illetően, kizárólag a teljesítményükkel tűntek ki a hazai fiatalok. A négy magyar az első ötben végzett: Jákó Miriamaz első, Komáromi Krisztina Pannaa második, Berde Viktóriaa harmadik helyen. Fábián Sára Ráhel pedigötödikként zárt. A fiúknál is négy magyar került a fináléba, közülük a legjobb eredményt – hogy ebben a számban se maradjon elismerés nélkül a vendéglátó ország – Joó Attila érte el, aki a harmadik legjobbként teljesített a viadalon. Itt a szlovák Lukas Filip nyert az ukrán Roman Kopijka előtt.

Szombaton a vegyes csapatok küzdelmével folytatódik a verseny.

További korosztályos híreinkSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik