B. V. utanpotlassport.hu 2021.04.19 09:00 Frissítve: 2021.04.19 14:30

Ökölvívás: Kiss Levente már biztosan érmes a kielcei ifjúsági vb-n

A +91 kg-sok között szereplő magyar versenyző, Kiss Levente az orosz Onyiscsenko legyőzésével bejutott a legjobb négy közé a lengyelországi ifjúsági ökölvívó vb-n, így kedden már éremért bunyózhat.

Már a világbajnokság előtt lehetett tudni, hogy a legmagasabb súlycsoportban szereplő Kiss Levente lehet a magyar csapat egyik favoritja a Kielcében zajló ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon. És a 91 kg-sok mezőnyében érdekelt fiatal bokszoló eddig igazolja is a hozzá fűzött reményeket.

Kiss Levente az ifjúsági Európa-bajnok Onyiscsenko legyőzésével elődöntős Kielcében Forrás: AIBA

Kiss Levente az ifjúsági Európa-bajnok Onyiscsenko legyőzésével elődöntős Kielcében  •  Forrás: AIBA

Kiss az első mérkőzésén a nyolc közé jutásért az igencsak kellemetlen ellenfélnek számító indiai Jungnoót múlta felül megosztott, 4:1-es pontozással, a negyeddöntőben pedig következett az oroszok ifjúsági Eb-aranyérmese Ivan Onyiscsenko.

Hiába azonban a nagynevű rivális, Kiss szinte végig irányította az összecsapást, meggyőzőbb produkciót mutatott, mint ellenfele, így ismét 4:1-es pontozással ő lépett tovább az elődöntőbe, kedden az üzbég Zokirov vár majd rá.

A már biztosan érmes magyar sportoló így nyilatkozott a vasárnap esti bunyója után: „Kemény meccs volt, de fantasztikus érzés érmesnek lenni ismét, és dobogóra állni nagy eseményen a 2018-as junior Európa-bajnokságot után. Ezért dolgoztam keményen az elmúlt hónapokban. Jól bírta az ütéseket testen és a tempót is az orosz, jobban, mint vártam, de sikerült mindent kiadnom magamból. Az érem már biztos, a többi kiderül majd hamarosan.”

Kissen kívül még két magyar versenyző maradt talpon a vb második hetére: a hétfői programban Hegedűs Levente a 49, Varga Boglárka pedig a 75 kilósok között vív negyeddöntőt.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.