Ökölvívás: Kiss Levente már biztosan érmes a kielcei ifjúsági vb-n

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 09:00
Címkék
A +91 kg-sok között szereplő magyar versenyző, Kiss Levente az orosz Onyiscsenko legyőzésével bejutott a legjobb négy közé a lengyelországi ifjúsági ökölvívó vb-n, így kedden már éremért bunyózhat.

Már a világbajnokság előtt lehetett tudni, hogy a legmagasabb súlycsoportban szereplő Kiss Levente lehet a magyar csapat egyik favoritja a Kielcében zajló ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon. És a 91 kg-sok mezőnyében érdekelt fiatal bokszoló eddig igazolja is a hozzá fűzött reményeket.Kiss Levente lehet a magyar csapat egyik favoritja a Kielcében zajló ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon. És a 91 kg-sok mezőnyében érdekelt fiatal bokszoló eddig igazolja is a hozzá fűzött reményeket.

Kiss Levente az ifjúsági Európa-bajnok Onyiscsenko legyőzésével elődöntős Kielcében Forrás: AIBA
Kiss Levente az ifjúsági Európa-bajnok Onyiscsenko legyőzésével elődöntős Kielcében Forrás: AIBA

Kiss Levente az ifjúsági Európa-bajnok Onyiscsenko legyőzésével elődöntős Kielcében  •  Forrás: AIBA

Kiss az első mérkőzésén a nyolc közé jutásért az igencsak kellemetlen ellenfélnek számító indiai Jungnoót múlta felül megosztott, 4:1-es pontozással, a negyeddöntőben pedig következett az oroszok ifjúsági Eb-aranyérmese Ivan Onyiscsenko.

Hiába azonban a nagynevű rivális, Kiss szinte végig irányította az összecsapást, meggyőzőbb produkciót mutatott, mint ellenfele, így ismét 4:1-es pontozással ő lépett tovább az elődöntőbe, kedden az üzbég Zokirov vár majd rá.

A már biztosan érmes magyar sportoló így nyilatkozott a vasárnap esti bunyója után: „Kemény meccs volt, de fantasztikus érzés érmesnek lenni ismét, és dobogóra állni nagy eseményen a 2018-as junior Európa-bajnokságot után. Ezért dolgoztam keményen az elmúlt hónapokban. Jól bírta az ütéseket testen és a tempót is az orosz, jobban, mint vártam, de sikerült mindent kiadnom magamból. Az érem már biztos, a többi kiderül majd hamarosan.”

Kissen kívül még két magyar versenyző maradt talpon a vb második hetére: a hétfői programban Hegedűs Levente a 49, Varga Boglárka pedig a 75 kilósok között vív negyeddöntőt.

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik