Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2023.01.27 20:55 Frissítve: 2023.01.31 09:20

Kézilabda: Elsősorban a gyerekeké az érdem – Woth Péter

Dr. Woth Péter, a NEKA és az ifjúsági leányválogatott kézilabdatrénere nyerte A hónap utánpótlásedzője decemberi díját; a szakember mellett a balatonboglári klub ügyvezetője, Mocsai Tamás és az egyik játékosa is megszólalt a kitüntetéssel kapcsolatban.

Remekül zárta az óévet a Nemzeti Kézilabda Akadémia U19-es leány kézilabda-csapatának vezetőedzője, dr. Woth Péter, aki az együttesével hibátlan mérleggel vonulhatott el korosztályos első osztály téli szünetére, míg az ifjúsági válogatott egyik edzőjeként – Bohus Beáta távollétében – aranyéremig vezette a fiatalokat a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az eredményeinek köszönhetően megnyerte A hónap utánpótlásedzője decemberi díját, amit az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselői adtak át a Magyar Sport Házában.

„Nagyon köszönöm az elismerést azoknak, akik gondoltak rám, és végül mellettem döntöttek – szokatlan a helyzet, ilyen országos jellegű feltünést még nem keltettem – kezdi nevetve a szakember. –

A díj elsősorban a gyerekek érdeme, illetve azt is fontos kiemelni, hogy a válogatottal való siker is közös, annak ellenére, hogy Bea egyéb elfoglaltságok miatt nem tudott elutazni a kerettel. A NEKA-s sikerekben pedig az összes edző kollégámnak elévülhetetlen szerepe volt, hiszen csapatokon, korosztályokon átívelő közös munkáról van szó.”

Woth 2016 óta edzősködik a balatonboglári NEKA kötelékében.

„Céltudatos szakember, akinek megvan a saját filozófiája, gondolkodásmódja – mondja a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás. –

Abszolút megfelel annak a profilnak, ami egy akadémiához illik, hiszen ez nem csak a negyvenszer húszról szól, hanem a pályán kívüli foglalkozásról, nevelésről is. Bármilyen problémában segít a fiataloknak, ezt szívvel lélekkel teszi; stabil pontja a stábunknak.”

A trénert a korábbi években sem kerülték el a szép eredmények, a legnagyobb sikereként mégsem egy aranyérmet emel ki.

„Sokáig pedagógusképző intézményben oktattam, ahol testnevelő szakos tanárok kerültek ki a kezünk alól. A régi tanítványok közül sokakkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, ami már önmagában pozitívum, ám – szerencsére – még mindig sokszor kapok pozitív visszajelzést, kiemelnek különböző oktatási elemeket, módszereket, amiket tőlem lestek el, és nekik is bevált.

Ez a fajta hatás az, ami miatt érdemes ezt a hivatást csinálni.”

A kézilabdaedzővel kapcsolatban árulkodó, ahogy az egyik játékosa, Berei Krisztina beszél róla.

„Csak jókat tudok mondani róla – így a NEKA 18 éves balszélsője. – Nagyon szeretjük az edzéseit, remekül kijön a csapattal és egyénileg is mindenkivel. A legfontosabb, hogy ha hibázunk, odajön hozzánk, és nyugodtan elmondja, mit javasol, közösen megbeszéljük a helyzetet. Rendkívül motiváló, hogy így viselkedik velünk.”

(A kiemelt képen: dr. Woth Péter / Forrás: NEKA/Tompos Gábor) 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.