Vívás: arany és bronz az U14-es kardvívók Ek-viadalán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.16. 12:54
Címkék
Két éremnek is örülhettünk az U14-es kardvívók szófiai Európa−kupa-viadalán: Domonkos Emese a dobogó legfelső fokára állhatott, Farkas Mátyás pedig bronzéremmel zárt. Értékes helyezéseket is szereztek a magyarok: Vajda Oszkár és Kis Abigél ötödik, Csoba Botond nyolcadik, Szabados Hanna tizenhatodik lett.

Szép sikerek születtek az U14-es kardvívók szófiai Európa−kupa-versenyén. A leányok között már a csoportkör után sejteni lehetett, hogy a magyarok jó eredményre képesek, hiszen Kis Abigél az első, Domonkos Emese pedig a nyolcadik helyre rangsorolta magát.

Arany- és bronzéremmel zárták az U14-esek a szófiai kard Európa−kupa-verseny
Arany- és bronzéremmel zárták az U14-esek a szófiai kard Európa−kupa-verseny

Arany- és bronzéremmel zárták az U14-esek a szófiai kard Európa−kupa-verseny

Kettejük közül aztán Domonkos robbantott nagyobbat: a fináléig egyetlen olyan asszót sem vívott, amelyben riválisa kilenc tusnál többet tudott volna bevinni. Emese a bolgár Aja Arojón (15:9), a török Zeynep Tulkayon (15:4), a görög Erini Liranun (15:8), Kis Abigélen (15:6) és a török Damla Demirkolon (15:5) túljutva érkezett a fináléba, ahol az azeriek kiválósága, Zarifa Huszejnova sem okozott különösebb gondot (15:12), a magyar tehát aranyéremmel zárta a megméretést.

A fiúk mezőnyében Farkas Mátyás állhatott végül a dobogóra, annak is a harmadik fokára. A csoportkört a 17. helyen zárta, annál azonban magabiztosabban kezdte a főtáblát: a görög Panagi Dimitropuloszt (15:4), a török Uras Macitot (15:13), a szintén török Omer Kumlát (15:14) és a görög Sino Paszkalidoglut (15:9) maga mögé utasítva verekedte magát a négy közé, ahol a török Mustafa Gundogar (11:15) parancsolt neki megálljt.

Értékes helyezéseket is szereztek fiataljaink: Vajda Oszkár és Kis Abigél végül ötödik, Csoba Botond nyolcadik, Szabados Hanna pedig a tizenhatodik helyen zárt.

A szófiai viadalt a kadétok folytatják. Az ő küzdelmük európai körverseny néven zajlik.

U14-ES KARD EURÓPA−KUPA-VERSENY
A magyarok helyezései
Fiúk
3. Farkas Mátyás, 5. Vajda Oszkár, 8. Csoba Botond, 31. Farsang Bernát, 45. Czégány Kornél
Leányok
1. Domonkos Emese, 5. Kis Abigél, 16. Szabados Hanna, 24. Gondos Pálma, 37. Janecskó Dorina, 56. Rózsa Anna

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik