utanpotlassport.hu 2017.11.16 18:41 Frissítve: 2017.11.16 19:41

Labdarúgás: Torvund két gólja az U19-es Mönchengladbachban

Mindig felcsillan az ember szeme, ha magyar futballista külföldön bizonyít. Torvund Alexander, a Videoton játékosa Németországban járt próbajátékon, ahol a Borussia Mönchengladbach színeiben duplázott a Bechem United FC elleni U19-es mérkőzésen.

Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu A magyar utánpótlás-válogatott Torvund Alexander négynapos próbajátékon vett részt a Borussia Mönchengladbachban. A Bechem elleni felkészülési mérkőzésen egyből kilencven perc játéklehetőséget kapott. És élt a lehetőséggel: két gólt szerezve nagyban hozzájárult csapata 4−1-es sikeréhez.

„Próbáltam jó benyomást kelteni, hiszen kevés idő volt a bizonyításra. Beadást követően sikerült odaérnem a rövidre, azzal egyenlítettünk az első félidőben. A másodikban visszagurított labdából tudtam betalálni, így remélem, fel tudtam hívni magamra a figyelmet” – mondta a játékos. Aztán még szerényen hozzátette: „jókor voltam jó helyen”.

Torvun Alexander egy nap akár Angliában kötne ki

Torvun Alexander egy nap akár Angliában kötne ki

A 17 éves labdarúgó nem először járt próbajátékon külföldön, korábban az angol Brighton és a Sunderland is kipróbálta. Utóbbinál szintén sikerült betalálnia, a Brighton csapatában mérkőzést nem játszott, csak edzéseken vett részt.

Alexander nyáron igazolt a Vasas Kubala Akadémiából a Videotonba, ahol jelenleg is szerepel. A fehérváriak második csapatában, a harmadosztályban az idén hat meccsen lépett pályára és egy gólt szerzett, de az U19-esek is számítottak rá egy alkalommal, ahol kezdőként lépett pályára.

Megkeresésünkre elmondta azt is: egyik nagy álma, hogy egyszer a Premier Leauge-ben játszhasson az Arsenal színeiben.

De mivel neki Németország is nyerő volt, így egy nap akár a Bayern München soraiban is szívesen feltűnne…

Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.