utanpotlassport.hu 2017.11.16 18:41 Frissítve: 2017.11.16 19:41

Labdarúgás: Torvund két gólja az U19-es Mönchengladbachban

Mindig felcsillan az ember szeme, ha magyar futballista külföldön bizonyít. Torvund Alexander, a Videoton játékosa Németországban járt próbajátékon, ahol a Borussia Mönchengladbach színeiben duplázott a Bechem United FC elleni U19-es mérkőzésen.

Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu A magyar utánpótlás-válogatott Torvund Alexander négynapos próbajátékon vett részt a Borussia Mönchengladbachban. A Bechem elleni felkészülési mérkőzésen egyből kilencven perc játéklehetőséget kapott. És élt a lehetőséggel: két gólt szerezve nagyban hozzájárult csapata 4−1-es sikeréhez.

„Próbáltam jó benyomást kelteni, hiszen kevés idő volt a bizonyításra. Beadást követően sikerült odaérnem a rövidre, azzal egyenlítettünk az első félidőben. A másodikban visszagurított labdából tudtam betalálni, így remélem, fel tudtam hívni magamra a figyelmet” – mondta a játékos. Aztán még szerényen hozzátette: „jókor voltam jó helyen”.

Torvun Alexander egy nap akár Angliában kötne ki

Torvun Alexander egy nap akár Angliában kötne ki

A 17 éves labdarúgó nem először járt próbajátékon külföldön, korábban az angol Brighton és a Sunderland is kipróbálta. Utóbbinál szintén sikerült betalálnia, a Brighton csapatában mérkőzést nem játszott, csak edzéseken vett részt.

Alexander nyáron igazolt a Vasas Kubala Akadémiából a Videotonba, ahol jelenleg is szerepel. A fehérváriak második csapatában, a harmadosztályban az idén hat meccsen lépett pályára és egy gólt szerzett, de az U19-esek is számítottak rá egy alkalommal, ahol kezdőként lépett pályára.

Megkeresésünkre elmondta azt is: egyik nagy álma, hogy egyszer a Premier Leauge-ben játszhasson az Arsenal színeiben.

De mivel neki Németország is nyerő volt, így egy nap akár a Bayern München soraiban is szívesen feltűnne…

Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.