Tenisz ob: a „necces” adogatás is érvényes lesz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.21. 11:04
Címkék
Kísérletképpen tanácsot adhat edzője a játékosnak jövőre a fedett pályás tenisz országos bajnokságon, ahol a „necces" adogatás is érvényes lesz.

A magyar szövetség (MTSZ) tájékoztatása szerint a szakmai fórum, valamint a versenysport- és utánpótlás-bizottság a fedett pályás korosztályos és felnőtt ob-n lehetővé teszi a játékosoknak, hogy a mérkőzések alatt tanácsot kaphassanak megfelelő minősítéssel rendelkező trénerüktől. A szakemberek szettenként legfeljebb egy alkalommal cserénél 60 másodpercig vagy a játszma végén 90 másodpercig állnak a rendelkezésükre.

Az MTSZ emellett minden korosztályos versenyen bevezeti, hogy ha a szerva a hálót éri és érvényes adogatóudvarba érkezik, akkor a megismételt szerva helyett folytatódik a játék.

A kísérleti szabályok eddig a leglátványosabban a novemberi U21-es ATP-világbajnokságon nyilvánultak meg. Milánóban három nyert szettre mentek a meccsek, ám hat helyett csak négy gémig tartott egy játszma, 3:3-nál pedig rövidítés következett. Nem alkalmazták az előnyszabályt 40–40-nél, a hálóról a megfelelő adogatóudvarba pattanó szerva jónak számított, s 25 másodperc állt rendelkezésre az adogatásra. Egy találkozón csak egyszer lehetett orvosi ápolást kérni, az edzők beszélhettek a teniszezőkkel, a közönség pedig a labdamenetek alatt is mozoghatott. Vonalbírók helyett az egyetlen döntnök a mérkőzésvezető volt, a labda pattanási helyét pedig számítógépes rendszer figyelte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik