Európa-bajnoki ezüstérmes a magyar FIFA13-válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.21. 18:07
Erőn felül teljesítve, Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a magyar FIFA13-válogatott az ESL (online elektronikus sportliga) PC-s kontinenstornáján. A magyar csapat előző évi ötödik helyét múlta felül az idei esztendőben, a csütörtöki fináléban a mezőnyben évek óta meghatározó Románia szerezte meg a győzelmet – számolt be a fifaonline.hu.

 

A megreformált kerettel, többlépcsős selejtezőt követően összeállt magyar csapat a csoportkörös szakaszban – némi meglepetésre – Törökországot (13–7) és Lengyelországot (12–8) is felülmúlva szerezte meg a D jelű csoport első helyezését, és jutott az egyenes kieséses szakaszba.

A felső ágon Németország (13–7) és Franciaország sem jelentett akadályt (15–5), majd Románia és az első vereség (8–12) következett. Az így az alsó ágra jutott magyar válogatott a korábban már legyőzött Franciaországgal mérkőzött a nagydöntőért, és a torna legszorosabb győzelmét (11–9) aratva valósággá vált az álom, az Eb fináléja, ahol újra a románok jöttek szembe.

A revans azonban nem jött össze, túl nagy falatnak bizonyult az évek óta kiválóan teljesítő Románia legyőzése a szerencsével is hadilábon álló magyaroknak. Az öt-öt, oda-visszavágós egyéni párharc során a magyar csapat Rolcsi és Gabu révén egy-egy győzelmet (két pont), illetve egy döntetlen (egy pont) szerzett, összesítésben 15–5-ös vereséget szenvedett.

Szomorkodásra azonban nincs ok, a tavalyi ötödik hely után egyértelmű előrelépés az idei ezüstérem, a 2012 ősze óta formálódó magyar FIFA-válogatott szép jövő előtt áll a legnépszerűbb online eletronikus sportliga mezőnyében.

A ESL magyar közösségéhez a játék minden kedvelőjének van lehetősége csatlakozni, ahogy a válogatott ajtaja is minden tehetséges játékos előtt nyitva áll, a PC-s FIFA14 szekcióban is várják az érdeklődő tehetségeket a jövő évi magyar és nemzetközi megmérettetések, valamint selejtezők előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik