Lim lomtárba dobja a Valencia nagy terveit? Paco a Barcáé lehet

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.16. 16:37
null
Paco Alcácer a tavasszal még a Barcelona kapuját veszélyeztette, ősszel már Claudio Bravo csapattársa lehet. Vagy két okból sem az? (Fotó: Reuters)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol, az olasz, a német és a francia topliga után a spanyol élvonallal zárjuk ötrészes transzferológiai körsétánkat.


Mégpedig azzal a VALENCIÁVAL, amelyet az extravagáns szingapúri milliárdos, Peter Lim mentett meg az anyagi csődtől, és olyan játékosokat szerzett meg olykor furmányos módon, mint Rodrigo Moreno, Álvaro Negredo, André Gomes, Joao Cancelo, Santi Mina, Enzo Pérez, Nicolás Otamendi vagy Shkodran Mustafi. Lim Valenciája tavalyelőtt 53, tavaly 144 millió euróért erősített, ennél sokkal kisebb bevételek mellett, azaz a tulajdonos nem garasoskodott, ám a tavaly nyári nagybefektetés nem hozott gyors hozamot, hiszen a várt-tervezett harmadik-negyedik helyre nem futott be a csapat, sőt a 12. helyen végzett – hat ponttal többet szerezve, mint a már kieső Rayo Vallecano.

A nyári igazolások eddig is jelezték, hogy valami nagyon nem kerek már a Lim-kertben: a 28 millióért megvett Negredót kölcsönadták a Middlesbrough-nak, ingyen, ment vele pármillióért jobbhátvéd Antonio Barragán, a villámléptű Szofian Fégulit ingyen elszipkázta a West Ham, az argentin válogatott szélsőt, Pablo Piattit kölcsönkapta vételi opcióval az Espanyol, vele némi pénzmag ellenében a szűrő Javi Fuego ment régi jó ismerősnek.

Nem maradt a „denevéreseknél” az argentin támadó, Rodrigo de Paul sem, ő a Serie A-ba tette át a székhelyét, hogy Udine új Alexis Sáncheze legyen, a nagy nyári üzlet pedig a Barcelonának eladott André Gomes – igaz, feleannyit sem kerestek rajta Valenciában, mint amennyit Negredón buktak, bár per pillanat annak is örültek a spanyol-szingapúri vezetők, hogy a Boro állja a csatár teljes, évi hatmillió eurós bérét.

A távozók névsorát elnézve ezen a nyáron nem erősödött a keret, bár tény: a másodvirágzását élő Nanit nagyon jó áron vették meg, a Barcelonától ingyen érkező Martín Montoya kihozhatja magából a legjobbat a rendszeres játéklehetőség mellett, a Real Madridtól megszerzett középpályás, Álvaro Medrán sem sorsolás útján lett tagja a korosztályos válogatottaknak.

Kezdésnek nem is rossz! – gondolhatták a „denevéresek” hívei, amikor a fenti triót megszerezték, de a folytatás éppen olyan lett, mint elmúlt idényük.

Nem sikerült elcsalogatni a Realtól Nachót, a Málagától a középső középpályás Ignacio Camachót, megszerezni a két harmincon felüli középpályást, Hernanest (Juventus) és Lassana Diarrát (Olympique Marseille), szerződést kötni a walesi Eb-hérosszal, Hal Robson-Kanuval, de kosarat kaptak Joel Campbell (Arsenal) és Jonatan Soriano (Salzburg) kenyéradójától is.

A legújabb kiszemeltek ügyében minőségi ugrást figyelhetünk meg, ugyanis összeboronálták a Valenciát egykori játékosa, az ingyen megszerezhető Raúl Albiol mellett a Chelsea Pedrójával és a Manchester City Eliaquim Mangalájával (ők valószínűleg kölcsönbe jönnének, a Watford Mario Suáreze végleg), de bejelentkeztek a spanyolok állítólag a remek, de kissé alulértékelt középső védőért, a hoffenheimi Fabian Schärért, spanyol értesülések szerint a Deportivo erősségéért, a brazil Sidneiért is.

Nem véletlenül.

A múlt héten pénteken ugyanis Lim gondolt egy nagyot, magángépe fedélzetére pattant, és nagy túrára indult: egy londoni kirándulás előtt bekukkantott Barcelonába.

Ugyanis több spanyol forrás szerint is közel a megegyezés a Barca és a Valencia között a fiatal támadó, Paco Alcácer ügyében, akiért a katalánok 35 millió eurót fizetnének, és kölcsönadnák egy idényre Munir El Haddadit vagy Sergi Sampert, esetleg mindkettejüket.

Pacót már régóta szemmel tartja a Barcelona, a jelek szerint ő lehet a negyedik számú csatár a klubnál, afféle tökéletes helyettes, mint akiről a Kispál is énekelt – Lionel Messi, Neymar és Luis Suárez helyett szállhat be a spanyol fiatal alkalomadtán (a Sevilla elleni Szuperkupa-mérkőzés első felvonásán az olimpiázó Neymar helyén Arda Turan szerepelt a nagy trióban, őt Munir váltotta csereként).

Igaz, a klub elnöknője, Csan Laj Hun (aki a képek alapján a Szívek szállodája című sorozatból lehet ismerős) kijelentette, hogy Alcácer soha, sehova, semennyiért és egyébként is, de mindenki érti a mögöttest: folyik az alkudozás a katalánokkal, de még srófolnának az áron, szívük szerint egészen 50-ig (legalábbis a spanyol média egy része erre esküszik).

A katalánok ugyebár lemaradtak a nyáron Kévin Gameiróról és Luciano Viettóról is, és Paco kivásárlási ára ugyan 80 millió euró, de jócskán enged ebből Lim, de még az 50-ből is – gondolkodás közben az üzletember Londonba repült, hogy eladja Skhodran Mustafit és Ajmen Abdennurt.

A német védőért legaktívabban az Arsenal érdeklődik jelenleg, a csapat menedzsere, Arsene Wenger nem cáfolta ezt, a szokásos sérüléshullám ráadásul per pillanat három középső védőjén, Per Mertesackeren, Gabriel Paulistán és Laurent Koscielny is átcsapott. Korábban a Roma, a Dortmund, a Napoli és a Chelsea is érdeklődött Mustafi iránt, aki angol források szerint rábólintott a váltásra, ügynöke és édesapja nemrégiben szintén Londonban járt „véletlenül”.

Az Arsenal 30-35 millió eurót fizethet a védőért, aki Valenciába nyolcmillió ellenében jött a Sampdoriától.

A tunéziai Abdennur ügyében Lim szintén Londonban az Everton képviselőivel egyeztetett: a Valencia tavaly a Monacótól 21.8 millió euróért igazolta a védőt, akit most húszmillióért adna tovább – az Everton nemrégiben 55.6 millió euróért eladta John Stonest a Manchester Citynek, azóta megszerezte a liverpooli klub 14 millió euróért a 31 esztendős Ashley Williamst a Swansea Citytől, mellé érkezne az afrikai játékos, akit már a nyár elejétől nyíltan árul klubja.

Mehet még a helyi lapok szerint megfelelő ajánlat esetén Pérez, Diego Alves kapus, akit éppen a Barcelona csábít Claudio Bravo helyére, és a brazil védő, Aderlan Santos is.

Akad kérője az argentin balbekknek, Lucas Orbánnak is, a Betis személyében, a korábbi realos középső középpályás, Dani Parejo sem maradna, érte a tízmilliós ajánlattal nyitó Sevilla érdeklődik legszorgalmasabban. Parejo nem rejtette véka alá menőkéjét, ennek folyományaként egyedül edz, nehogy a többi játékosra is ráragadjon az őszinteség.

EKÖZBEN A LA LIGÁBAN. Edzőt cserélt a VILLARREAL: a tavalyi idényben nagy meglepetésre a negyedik helyre besurranó klub eladta a nyáron Eric Baillyt remek áron a Manchester Unitednek, Denis Suárezt nyomott áron a Barcelonának, a jobbszélső Samu Garcíáért négymilliót fizetett a Rubin Kazany, a népszerű Tomás Pináért hármat az FC Bruges, de nem tudták megtartani a kölcsönjátékosok közül Adrián Lópezt, Leo Baptistaót és Alphonse Aréolát sem – ám érkezett a remek olasz középpályás, Roberto Soriano, az ördöngös szélső, Nicola Sansone, nagyreményű kollégája, az argentin U-válogatott Cristian Espinoza, a Real Madrid örök ígérete, Gyenyisz Cserisev, Katar Ronaldója, Akram Afif, a szenegáli válogatott erősembere, a szűrő Alfred N'Diaye, a Porto kölcsönadta most a balbekk José Ángelt és a kapus Andrés Fernándezt, az Atlético a csatár Santos Borrét; és mindezek tetejére gyakorlatilag pár gombfocicsapatért cserébe a még bőven ereje teljében lévő Alexandre Patót is le tudták igazolni. Sikerült megtartani a Milan által erőst csábított argentin védőt, Mateo Musacchiót (helyettesét korábban kiszemelték már a Benfica Jardele személyében), a lesérült Roberto Soldadót talán Mario Gómezzel vagy az espanyolos Felipe Caicedóval sikerül pótolni, pedig a keret tagja még Pato és frissiben megszerzett Borré mellett a 20 millió euróra értékelt Cédric Bakambu, és állítólag közel a klub a tizenkétszeres német válogatott bal oldali mindeneshez, a 29 esztendős Dennis Aogóhoz – erre expressz ajánlva edzőt váltanak a sorsdöntő Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

Marcelino García 2013-ban vette át az együttes irányítását, de az 50 éves szakember a klub több neves játékosával is nézeteltérésbe keveredett – helyettesének a klubvezetőség elsősorban a korábban már ott dolgozó Manuel Pellegrinit szemelte ki, aki nemrégiben kapta meg az útilaput a Manchester Citynél, de végül be kellett érniük a Getafe és az Elche korábbi mesterével, Quique Flores egykori jobbkezével, Fran Escribával.

DEPORTIVO ALAVÉS

Érkezett: Daniel Torres (Independiente Medellín, 3.180.000 euró), Edgar Méndez (Granada, ingyen), Christian Santos (Nijmegen, i.), Zuhair Feddal (Levante, i.), Alexis (Besiktas, 400.000), Nenad Krszticsics (Sampdoria, i.), Ibai Gómez (Bilbao, i.), Carlos Vigaray (Getafe)
Kölcsönbe: Deyverson (Levante, 400.000), Rubén Sobrino (Manchester City), Alekszandar Pantics (Villarreal), Theo Hernández (Atlético Madrid), Víctor Camarasa (Levante), Marcos Llorente (Real Madrid)
Távozott: Dani Abalo (szerződése lejárt), Hernán Bernardello (Montreal, i.), David Torres (Alcoyano, i.)
Kölcsönből vissza: Dani Pacheco (Betis)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Óscar Gil (Bilbao B), Inigo Lekue (Bilbao B), Ager Aketxe (Bilbao B), Mikel Vesga (Bilbao B), Unai López (Bilbao B), Yeray Álvarez (Bilbao B)
Kölcsönből vissza: Erik Morán (Zaragoza), Jon Aurtenetxe (Tenerife), Kepa Arrizabalaga (Valladolid), Guillermo (Leganés), Kike Sola (Middlesbrough)
Távozott: Unai Bustinza (Leganés, i.), Erik Morán (Zaragoza, i.), Carlos Gurpegi (visszavonult), Ibai Gómez (Alavés, i.), Jon Aurtenetxe (Mirandés, i.)
Kölcsönbe: Unai López (Leganés)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Nico Gaitán (Benfica, 25.000.000), Sime Vrsaljko (Sassuolo, 16.000.000), Diogo Jota (Pacos Ferreira, 7.200.000), Fernando Torres (Milan, i.), Axel Werner (Rafaela, 800.000), Kévin Gameiro (Sevilla, 32.000.000)
Kölcsönből vissza: Miliano Velázquez (Getafe), André Moreira (Uniao Madeira), Borja Bastón (Eibar), Leo Baptistao (Villarreal), Javier Manquillo (Marseille), Alessio Cerci (Genoa), Sílvio (Benfica), Bono (Zaragoza), Bernard Mensah (Getafe), Santos Borré (Deportivo Cali)
Távozott: Leo Baptistao (Espanyol, 3.500.000), Josuha Guilavogui (Wolfsburg, 3.000.000), Jesús Gámez (Newcastle United), Bono (Girona), Sílvio (Wolverhampton)
Kölcsönbe: Matías Kranevitter (Sevilla), Luciano Vietto (Sevilla), Theo Hernández (Alavés), Santos Borré (Villarreal), Axel Werner (Boca Juniors)

FC BARCELONA
Érkezett: Samuel Umtiti (Lyon, 25.000.000), Lucas Digne (PSG, 16.500.000), Denis Suárez (Villarreal, 3.250.000), Sergi Samper (Barcelona B), André Gomes (Valencia, 35.000.000)
Kölcsönből vissza: Alex Song (West Ham), Alen Halilovic (Gijón), Martín Montoya (Betis), Cristian Tello (Fiorentina)
Távozott: Marc Bartra (Borussia Dortmund, 8.000.000), Alen Halilovic (Hamburg, 5.000.000), Sandro Ramírez (Málaga, i.), Alex Song (Rubin Kazany, i.), Dani Alves (Juventus, i.), Adriano (Besiktas, 600.000), Martín Montoya (Valencia, i.)
Kölcsönbe: Thomas Vermaelen (AS Roma)

REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Antonio Sanabria (Roma, 7.500.000), Aissza Mandi (Reims, 4.000.000), Felipe Gutiérrez (Twente, 3.500.000), Jonas Martin (Montpellier, 3.000.000), Riza Durmisi (Bröndby, 2.000.000), Roman Zozulja (Dnipro, i.), Manu Herrera (Zaragoza, i.)
Kölcsönbe: Matías Nahuel (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Álex Martínez (Elche), Dani Pacheco (Alavés), Lorenzo Reyes (Almería)
Távozott: Alfred N’Diaye (Villarreal, 8.000.000), Francisco Molinero (Getafe, i.), Lorenzo Reyes (Universidad de Chile, i.), Francisco Varela (Oviedo, i.), Vincenzo Rennella (Valladolid, i.), Braian Rodríguez (CD Everton, i.), Heiko Westermann (Ajax, i.), Jorge Molina (Getafe, i.), Álvaro Vadillo (szl.), Rafael van der Vaart (Midtjylland)
Kölcsönből vissza: Leandro Damiao (Santos), Martín Montoya (Barcelona), Ricky van Wolfswinkel (Norwich)
Kölcsönbe: Dani Pacheco (Getafe)

CELTA VIGO
Érkezett: José Naranjo (Gimnastic Tarragona, 1.000.000), Facundo Roncaglia (Fiorentina, i.), Álvaro Lemos (Lugo), Pione Sisto (Midtjylland, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: David Costas (Mallorca), Álex López (Sheffield Wednesday)
Távozott: Nolito (Manchester City, 18.000.000)
Kölcsönbe: Álex López (Valladolid)

ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Leo Baptistao (Atlético Madrid, 3.500.000), Roberto (Olympiakosz, 3.000.000), José Manuel Jurado (Watford, 1.200.000), José Antonio Reyes (Sevilla, i.), Javi Fuego (Valencia, 3.000.000), Martín Demichelis (Manchester City, i.)
Kölcsönbe: Pablo Piatti (Valencia, 200.000)
Kölcsönből vissza: Álex Fernández (Reading), Thievy Bifouma (Reims)
Távozott: José Alberto Canas (PAOK Szaloniki, i.), Abraham González (UNAM Pumas, i.), Thievy Bifouma (Bastia, i.), Juan Rafael Fuentes (Osasuna, i.), Germán Parreno (Elche, i.)
Kölcsönből vissza: Enzo Roco (O’Higgins), Burgui (Real Madrid), Giedrius Arlauskis (Watford), Marco Asensio (Real Madrid)
Kölcsönbe: Joan Jordan (Valladolid), Paco Montanés (Levante)

SD EIBAR
Érkezett: Florian Lejeune (Manchester City, 1.500.000), Bebé (Benfica, 1.500.000), Rubén Pena (Leganés, i.), Pedro León (Getafe, i.), Alejandro Gálvez (Werder Bremen, 1.500.000)
Kölcsönbe: Yoel Rodríguez (Valencia)
Kölcsönből vissza: Mikel Arruabarrena (Huesca)
Távozott: Keko (Málaga, 5.000.000), Xabi Irureta (Zaragoza, i.), Saúl Berjón (UNAM Pumas, i.), Lillo Castellano (Gijón, i.), Mikel Arruabarrena (szl.), Borja Ekiza (szl.)
Kölcsönből vissza: Josip Radosevic (Napoli), Izet Hajrovic (Werder Bremen), Alekszandar Pantics (Villarreal), Borja Bastón (Atlético Madrid)

SPORTING GIJÓN
Érkezett: Diego Mario (Levante, 200.000), Lillo Castellano (Eibar, i.), Víctor Rodríguez (Elche, i.), Moi Gómez (Villarreal, i.), Fernando Amorebieta (Fulham, 300.000), Jean-Sylvain Babin (Granada, i.)
Kölcsönbe: Burgui (Real Madrid), Duje Cop (Cagliari, 500.000), Akram Afif (Villarreal)
Távozott: Luis Hernández (Leicester, i.), Miguel Ángel Guerrero (Leganés, i.), Jony (Málaga, i.), Bernardo Espinosa (Middlesbrough, i.), Álex Barrera (Zaragoza, i.), Álex Menéndez (szl.), Álex Menéndez (Girona, i.)
Kölcsönből vissza: Alen Halilovic (Barcelona), Antonio Sanabria (Roma), Omar Mascarell (Real Madrid), Igor Lichnovsky (Porto)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Przemyslaw Tyton (VfB Stuttgart, 500.000), Borja Valle (Real Oviedo, i.), Rubén (Levante, i.), Bruno Gama (Dnipro Dnipropetrovszk, i.), Emre Colak (Galatasaray, i.), Fajcal Fadzsr (Elche, i.), Raúl Albentosa (Derby County), Florin Andone (Córdoba, 4.000.000)
Kölcsönbe: Guilherme (Udinese), Carles Gil (Aston Villa), Marlos Moreno (Manchester City)
Kölcsönből vissza: Saúl García (Tenerife)
Távozott: Cani (Zaragoza, i.), Fabri (Besiktas, i.), Stipe Pletikosa (visszavonult), Luisinho (szl.), Jonás Gutiérrez (szl.), Manuel Pablo (visszavonult)
Kölcsönbe: Juan Domínguez (Mallorca), Oriol Riera (Osasuna), Saúl García (Girona)
Kölcsönből vissza: Jonathan Rodríguez (Penarol), Federico Cartabia (Valencia), Luis Alberto (Liverpool)

FC GRANADA
Érkezett: Tito (Vallecano, i.), José Angulo (Independiente del Valle, 4.030.000), Matthieu Saunier (Troyes, i.)
Kölcsönbe: Gabriel Silva (Udinese), Jon Toral (Arsenal), Jeremie Boga (Chelsea), Guillermo Ochoa (Málaga), Victorien Angban (Chelsea), Ezequiel Ponce (Roma)
Kölcsönből vissza: Yrondu Musavu-King (Lorient), Darwin Machís (Huesca), Jhon Córdoba (Mainz), Oier Olazábal (Real Sociedad)
Távozott: Isaac Success (Watford, 15.000.000), Rubén Rochina (Rubin Kazany, 10.000.000), Jhon Córdoba (Mainz, 6.500.000), Ricardo Costa (Luzern, i.), Jesús Fernández (Cádiz, i.), Yrondu Musavu-King (Udinese, i.), Edgar Méndez (Alavés, i.), Jusszef el-Arabi (Lehvija), Diego Maínz (szl.), Jean-Sylvain Babin (Gijón, i.)
Kölcsönből vissza: Robert Ibánez (Valencia), Miguel Lopes (Sporting CP), Abdoulaye Doucouré (Watford), Andrés Fernández (Porto), Dória (Marseille), Cristiano Biraghi (Inter), Adalberto Penaranda (Watford)
Kölcsönbe: Rubén Pérez (Leganés)

UD LAS PALMAS
Érkezett: Mauricio Lemos (Rubin Kazany, 2.000.000), Hélder Lopes (Pacos Ferreira, i.), Marko Livaja (Rubin Kazany, i.), Míchel (Almería, i.), Kevin-Prince Boateng (Milan, i.), Mateo García (Instituto Córdoba II, 400.000)
Kölcsönből vissza: Alfredo Ortuno (Mallorca)
Távozott: Ángel López (szl.), Javier Garrido (AEK Larnaca, i.), Juan Carlos Valerón (visszavonult)
Kölcsönbe: Alfredo Ortuno (Cádiz)
Kölcsönből vissza: Mubarak Wakaso (Rubin Kazany), Willian José (Deportivo Maldonado)

CD LEGANÉS
Érkezett: Gabriel (Juventus, 1.000.000), Miguel Ángel Guerrero (Gijón, i.), Karl Medzsani (Levante, i.)
Kölcsönbe: Adrián Marín (Villarreal), Alberto Brignoli (Juventus), Unai López (Bilbao)
Kölcsönből vissza: Toni Arranz (Majadahonda)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Guillermo (Bilbao)

MÁLAGA
Érkezett: Keko (Eibar, 5.000.000), Michael Santos (River Plate Montevideo, 4.000.000), Bakary Koné (Olympique Lyon, 800.000), Mikel Villanueva (Deportivo Lara, 300.000), Miguel Cifuentes (Elche, i.), Jony (Gijón, i.), Sandro Ramírez (Barcelona, i.)
Kölcsönbe: Diego Llorente (Real Madrid), Zdravko Kuzmanovics (Basel)
Kölcsönből vissza: Fábio Espinho (Moreirense), Adnan Tighaduini (Kayserispor), Ezequiel Rescaldani (Quilmes)
Távozott: Fábio Espinho (Boavista, i.), Arthur Boka (Sion, i.), Jegor Filipenko (Maccabi Tel Aviv), Ezequiel Rescaldani (Atlético Nacional), Fernando Tissone (szl.), Roque Santa Cruz (Cruz Azul)
Kölcsönbe: Ricardo Horta (Braga), Miguel Cifuentes (Girona), Guillermo Ochoa (Granada)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (Milan), Ikechukwu Uche (Tigres), Raúl Albentosa (Derby County), Duje Cop (Cagliari), Christian Atsu (Chelsea)

OSASUNA
Érkezett: Fran Mérida (Huesca, 500.000), Jaime Romero (Udinese, i.), Goran Causic (Eskisehirspor, i.), Fausto (Alcorcón, i.), Juan Rafael Fuentes (Espanyol, i.)
Kölcsönből vissza: Álex Sánchez (Tudelano)
Távozott: Mikel Merino (Borussia Dortmund, 3.750.000)
Kölcsönből vissza: Matej Pucko (Koper)

REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Juventus, 30.000.000)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Zaragoza), Fábio Coentrao (Monaco), Diego Llorente (Vallecano), Marco Asensio (Espanyol), Gyenyisz Cserisev (Valencia), Burgui (Espanyol), Omar Mascarell (Gijón), Lucas Silva (Marseille)
Távozott: Gyenyisz Cserisev (Villarreal, 7.000.000), Álvaro Medrán (Valencia, 1.500.000), Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Álvaro Arbeloa (szl.), Jesé (PSG, 25.000.000)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Eintracht Frankfurt), Burgui (Gijón), Diego Llorente (Málaga), Borja Mayoral (Wolfsburg), Marcos Llorente (Alavés)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Juanmi (Southampton, 5.000.000), Tono (AEK Larnaka, i.), Willian José (Deportivo Maldonado, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: David Concha (Numancia), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Gaztanaga (Numancia)
Kölcsönbe: Gerónimo Rulli (Manchester City)
Távozott: Alfred Finnbogason (Augsburg, 4.000.000), Alberto de Bella (Olympiakosz), Jonathas (Rubin Kazany, 7.000.000)
Kölcsönből vissza: Oier Olazábal (Granada), Diego Reyes (Porto), Bruma (Galatasaray), Gerónimo Rulli (Deportivo Maldonado)

FC SEVILLA
Érkezett: Franco Vázquez (Palermo, 15.000.000), Joaquín Correa (Sampdoria, 13.000.000), Ganso (Sao Paulo, 9.500.000), Kijotake Hirosi (Hannover, 6.500.000), Pablo Sarabia (Getafe, 1.000.000), Gabriel Mercado (River Plate, 2.200.000), Wissam Ben Yedder (Toulouse, 9.000.000)
Kölcsönbe: Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Luciano Vietto (Atlético Madrid)
Kölcsönből vissza: Ciro Immobile (Torino)
Távozott: Grzegorz Krychowiak (PSG, 33.600.000), Diogo Figueiras (Olympiakosz, 1.500.000), Luismi (Real Valladolid, i.), Éver Banega (Inter, i.), José Antonio Reyes (Espanyol, i.), Beto (Sporting CP, i.), Ciro Immobile (Lazio, 8.500.000), Fernando Llorente (Swansea, 5.900.000), Coke (Schalke, 4.000.000), Kévin Gameiro (Atlético Madrid, 32.000.000)

VALENCIA
Érkezett: Nani (Fenerbahce, 8.500.000), Álvaro Medrán (Real Madrid, 1.500.000), Martín Montoya (Barcelona, i.)
Kölcsönből vissza:: Lucas Orbán (Levante), Yoel Rodríguez (Vallecano), Robert Ibánez (Granada), Federico Cartabia (Deportivo La Coruna), Rodrigo de Paul (Racing Club)
Távozott: Rodrigo de Paul (Udinese, 3.000.000), Antonio Barragán (Middlesbrough, 2.700.000), André Gomes (Barcelona, 35.000.000), Javi Fuego (Espanyol, 3.000.000)
Kölcsönbe: Pablo Piatti (Espanyol, 200.000), Szofian Féguli (West Ham, i.), Yoel Rodríguez (Eibar), Álvaro Negredo (Middlesbrough)
Kölcsönből vissza: Danilo Barbosa (Braga), Gyenyisz Cserisev (Real Madrid)

FC VILLARREAL
Érkezett: Alfred N’Diaye (Betis, 8.000.000), Gyenyisz Cserisev (Real Madrid, 7.000.000), Adrián Marín (Villarreal B), Alexandre Pato (Corinthians, 3.000.0000), Cristian Espinoza (Huracán, 7.200.000), Roberto Soriano (Sampdoria, 14.100.000), Nicola Sansone (Sassuolo, 13.000.000)
Kölcsönből vissza: Javier Espinosa (Elche), Alekszandar Pantics (Eibar), Moi Gómez (Getafe), Bojan Jokic (Nottingham Forest)
Kölcsönbe: Andrés Fernández (Porto), José Ángel (Porto), Santos Borré (Atlético Madrid)
Távozott: Eric Bailly (Manchester United, 38.000.000), Samu García (Rubin Kazany, 5.000.000), Denis Suárez (Barcelona, 3.250.000), Tomás Pina (FC Bruges, 3.000.000), Javier Espinosa (Levante, i.), Moi Gómez (Gijón, i.)
Kölcsönbe: Alfonso Pedraza (Lugo), Alekszandar Pantics (Alavés), Akram Afif (Gijón)
Kölcsönből vissza: Adrián Marín (Leganés), Matías Nahuel (Betis), Adrián López (Porto), Leo Baptistao (Atlético Madrid), Alphonse Aréola (PSG)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

UD LEVANTE
Érkezett: Jefferson Lerma (Atlético Huila, 600.000), Sergio Postigo (Spezia, 200.000), Raúl Fernández (Mirandés), Natxo Insa (Alcorcón, i.), Javier Espinosa (Villarreal, i.), Chema (Alcorcón, 500.000), José Campana (Sampdoria)
Kölcsönbe: Abraham Minero (Zaragoza), Alex Remiro (Bilbao B), Rafael Martins (Moreirense), Roger Martí (Real Valladolid), Paco Montanés (Espanyol)
Távozott: Mauricio Cuero (Santos Laguna, 2.720.000), Diego Marino (Gijón, 200.000), Zuhair Feddal (Alavés, i.), Rubén (Deportivo La Coruna, i.), Jordi Xumetra (Zaragoza, i.), José Mari (szl.), David Navarro (Alcorcón, i.), Carl Medzsani (Leganés, i.), Juanfran (visszavonult), Joan Verdú (szl.), Ángel Trujillo (Almería, 500.000)
Kölcsönbe: Deyverson (Alavés, 400.000), Víctor Camarasa (Alavés)
Kölcsönből vissza: Jefferson Lerma (Atlético Huila), Nabil Gilasz (Porto), Lucas Orbán (Valencia), Giuseppe Rossi (Fiorentina)

RAYO VALLECANO
Érkezett: Santi Comesana (Coruxo, i.), Ernesto Galán (Mirandés, i.)
Kölcsönbe: Paulo Gazzaniga (Southampton)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Valladolid), Ousseynou Cissé (Waasland-Beveren)
Távozott: Tito (Granada, i.), Ousseynou Cissé (Tours), Antonio Amaya (szl.), Juan Carlos (Elche, i.), Jozabed Sánchez (Fulham, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Manuel Iturra (Udinese), Pablo Hernández (al-Arabi), Aras Özbiliz (Besiktas), Diego Llorente (Real Madrid), José Ángel Crespo (Aston Villa), Bebé (Benfica), Yoel Rodríguez (Valencia)

FC GETAFE
Érkezett: Stefan Scsepovics (Celtic, 1.200.000), Johannes van den Bergh (Hertha, i.), Jorge Molina (Betis, i.), David Fuster (Olympiakosz, i.), Francisco Molinero (Betis, i.), Rolf Feltscher (Duisburg, i.), Nicolás Gorosito (egyesület nélküli), Cata Díaz (Boca Juniors, i.), Alejandro Faurlín (Queens Park, i.)
Kölcsönbe: Facundo Castillón (Racing), Paul Anton (Dinamo Bucuresti, 150.000), Dani Pacheco (Betis), Álvaro Jiménez (Real Madrid B)
Távozott: Pablo Sarabia (Sevilla, 1.000.000), Wanderson (RB Salzburg, i.), Pedro León (Eibar, i.), Juan Rodríguez (Mallorca, i.), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, i.), Roberto Lago (APOEL Nikosia, i.), Henok Goitom (San José Earthquakes, i.)
Kölcsönből vissza: Moi Gómez (Villarreal), Víctor Rodríguez (Elche), Álvaro Medrán (Real Madrid), Bernard Mensah (Atlético Madrid), Álvaro Pereira (Estudiantes), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid), Santiago Vergini (Sunderland)
Kölcsönbe: Cala (Anzsi)

Lezárva hétfő délben, vastaggal az elmúlt hét történései.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik