T. B. 2021.10.13 18:15

La Liga: játékoscserén dolgozik a Real és a Chelsea

Kedden beszámoltunk róla, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea visszaszerezné korábbi kiválóságát, a belga Eden Hazard-t a Real Madridtól. Az El Nacional szerint az ügy meglepő fordulatot vehet, ugyanis a Real a Chelsea válogatott jobbhátvédjét, Reece Jamest kérné cserébe Hazard játékjogárt.

 

A Real Madrid Reece James játékjogát szerezné meg Eden Hazardért cserébe a Chelsea-től (Fotó: AFP)
A Real Madrid elcserélné Eden Hazard-t (Fotó: AFP)

 

Alapot adhat a hírnek, hogy a Real Madridnál a mostani idényben komoly problémát jelent, hogy nem megoldott a gyakran sérült Dani Carvajal pótlása a védelem jobb oldalán – a spanyolok trénerét, Carlo Ancelottit nem győzte meg az előszezonban a Fiorentinának kölcsönadott Álvaro Odriozola, és többször előfordult, hogy kényszerű okokból Lucas Vázquezt szerepeltette Carvajal posztján. Vázquez rendre a Real Madrid gyenge pontjának bizonyult, s a rossz teljesítménye miatt alternatíva után néztek a blancók.

Így akadt meg a szemük Reece Jamesen, akinek a játékát Ancelotti az Evertonnál eltöltött idénye alatt többször testközelből is láthatta. A 21 éves, saját nevelésű jobb oldali védő a Premier League előző évadában, Frank Lampard alatt robbant be a Chelsea-nél, és most Thomas Tuchelnél is alapembernek számít. James 60 bajnoki mérkőzésen 2 gólt szerzett a Chelsea-ben. A fiatal angol nagy munkabírású, a védekező harmadban mindenhol bevethető játékos. Kiváló rúgótechnikája mellett a beadásai is veszélyesek az ellenfél kapuja előtt.

Kapóra jön a Realnak a Chelsea érdeklődése Eden Hazard iránt, mert a madridiak így egy csereüzlet keretében szerezhetnék meg a kiszemelt játékost. A Transfermarkt Jamest 45, Hazard-t 25 millió euróra taksálja. Kérdés, a Chelsea beáldozza-e az egyik hosszú távú megoldást kínáló alapemberét, hogy visszaszerezze Hazard-t. Ám nem kizárt, hogy a belgáért és némi plusz pénzért elengedi Jamest Madridba.

2021.10.17 20:53:45

Spanyol labdarúgás P. K.

Depay és Coutinho is betalált, Sergio Agüero bemutatkozott, győzelem a Valencia ellen.

2021.10.14 18:34:53

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Messi Párizsban, Xavi Katarban, Iniesta Japánban: csak Piqué és Busquets maradt hírmondónak.

2021.10.07 14:16:31

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A kritika sohasem zavarta, de tudja, hogy Brazíliában és Madridban is rengeteget várnak tőle.

2021.10.03 15:46:52

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

De Tomás és Aleix Vidal volt eredményes az Espanyoltól, a Real csak szépíteni tudott Benzema révén.

2021.10.02 19:07:54

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Griezmann csak a második félidőre állt be, ekkorra már eldőlt a mérkőzés – itt a Koeman-éra vége?