„Címeket kell nyerni, én vagyok a megfelelő ember” – Kroos a Madridba szerződésekor

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 10:41
Federico Valverde és Toni Kroos Instagramon üzentek egymásnak (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Toni Kroos, a Real Madrid német középpályása bejelentette, az Európa-bajnokság után befejezi pályafutását. A 34 éves játékos visszavonulása kapcsán előkerült egy felvétel, melyben a Real Madridba igazolását követően nyilatkozott. A közösségi médiában Federico Valverde üzent Kroosnak, aki válaszában sejtelmesen nyilatkozott a 8-as mezzel kapcsolatban.

A Real Madrid hivatalos felületein számolt be róla, hogy a németországi Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a csapat középpályása, a 34 éves Toni Kroos. 

A németekkel világbajnoki címet nyerő Kroos 2014-ben igazolt Madridba. A bemutatkozásakor ezt mondta: „Tudom, hogy mi a helyzet a Real Madridnál. Címeket kell nyerni, és én vagyok a megfelelő ember. Nem vagyok az a fajta, aki sokat beszél, de mindent beleadok a Real Madridért, és a szurkolók boldogságért.”

Kroos tartotta magát szavaihoz, a királyiakkal tíz év alatt a klub-vb-t ötször, a BL-t, a spanyol bajnokságot, az európai és a spanyol Szuperkupát egyaránt négyszer, a Király-kupát egyszer nyerte meg. Toni Kroos a spanyol bajnokságban mind a tíz idényben legalább 92 százalékos pontossággal passzolt. Az Opta Analyst összegyűjtötte egy ábrára a német játékos mind a 20 672 sikeres passzát.

Kroostól elbúcsúzott csapattársa, Federico Valverde is, aki Instagram-oldalán üzent a német középpályásnak. „Gyerekként mindenkinek van egy példaképe. Akit megcsodáltunk, akit a tévében láttunk, és azt gondoltuk, olyan akarok lenni, mint az az ember.  És ha nagy fantáziával rendelkező gyerekek lennénk, azt álmodhatnánk, hogy azzal a nehezen elérhető bálvánnyal focizunk. Én ilyen gyerek voltam. Az a fiú valóra váltotta az álmát, és játszott a játékossal, aki mindig is a példaképe volt” – írta Valverde, aki hozzáteszi, hogy még tíz évig szeretett volna Kroos mellett játszani.

A bejegyzéshez kommentelt Kroos is. „Tudod, hogy mennyire fontos vagy nekem. Tényleg minden megvan benned ahhoz, hogy te legyél ennek a csapatnak a kapitánya a jövőben. Mindig ott leszek melletted. Holnap pedig beszélünk majd egy másik témáról... #8” – írta a 34 éves német utalva arra, hogy a mezszámát Valverde örökölheti meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik