Női röpi BL: a visszavágón is legyőzte a Gentet a Vasas

Vágólapra másolva!
2022.10.26. 19:38
null
Joggal ünnepeltek a Vasas játékosai a mérkőzés után (Fotó: Földi Imre)
A Vasas Óbuda házigazdaként 3:0-ra nyert a belga Gent ellen szerdán a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a párharc visszavágóján, ezzel kettős győzelemmel továbbjutott. A magyar bajnokra a következő, már a főtáblás szereplésért zajló körben, jövő kedden és november 9-én a spanyol aranyérmes La Laguna Tenerife vár. A Vasas a visszavágót játszhatja hazai környezetben.

A 2019–2020-as szezonban a selejtezőből főtáblára jutott Vasas, valamint belga riválisa is győztes bajnokival hangolt a szerdai BL-visszavágóra. A magyar együttesnek az idegenben aratott 3:0-s siker után két megnyert szett is elég volt a továbbjutáshoz, ám a csapatot edző görög Jannisz Athanaszopulosz hangsúlyozta, győzni szeretnének hazai közönségük előtt.

A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban összegyűlt nézősereg az első játszmában ugyanazt láthatta, amit az első mérkőzésen: a magyar együttes minden játékelemben riválisa fölé nőtt, tíz perc után már tíz ponttal vezetett, és tükörsimán került előnybe.

A második játszmára összekapta magát az utolsó szalmaszálba kapaszkodni próbáló Gent, amely a játékrész derekán három ponttal vezetett is. Sorozatban öt labdamenetet nyerve fordítottak a hatékonyan blokkoló hazaiak, másodszorra pedig már nem engedték ki a kezükből a vezetést: a magyar válogatott Török Kata és az ukrán Julija Bojko vezérletével a lehető legrövidebb idő alatt lezárták a párharcot.

A harmadik felvonásra négy cserejátékosát is bevetette a Vasas, és bár ettől kezdetben támadt némi zavar a soraiban, a frissen beálltak hamar felvették a meccs ritmusát, így magabiztosnak tűnő előnyt alakítottak ki. A játékrész második felében is tartották a különbséget a hazaiak, akik így magabiztos teljesítménnyel jutottak be a második körbe.

A 75 perces összecsapás legjobbja a Vasas azeri csapatkapitánya, Ayshan Abdulazimova volt 12 ponttal.

RÖPLABDA
Női Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó
Vasas Óbuda–VDK Gent Dames (belga) 3:0
(10, 22, 18)
Budapest, 300 néző. V: Milonakisz (görög), Pop (román).
VASAS:Török 8, Papp O. 6, Bannister 7, Bojko 11, Abdulazimova 12, Skripak 2.Csere:Juhár, Szalai (liberók), Jámbor, Vezsenyi 4, Kump 4, Fábián 2, Fricová 4.Vezetőedző:Jannisz Atanaszopulosz.
GENT:Divoux, Flament 9, Vandewiele 5, Smeets 9, Van Elsen 6, Janssens 4.Csere:Longeval, Vandesteene (liberók), Everaert 1, De Clercq, Declat.Vezetőedző:Stijn Morand.
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:–Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a nyitásaink és a blokkok rendben voltak, aztán a második játszmában már problémáink adódtak a fogadásokkal. Mivel részben új csapatunk van, ezért érthető, hogy nem működik minden úgy, mint az előző idényben. A belgák amúgy jók, de nem hagytuk nekik, hogy megmutassák, mit tudnak.
Stijn Morand:– Már az első mérkőzésen tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Bár ezúttal a második szettől mi is partnerek voltunk, sajnálom, hogy nem tudtuk megmutatni hazai közönség előtt, hogy mire is vagyunk képesek.
Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel (6:0).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik