Találatok a Magyar Parasport Napja címkére

Találatok száma: 10

Vereczkei Zsolt paralimpiai bajnok úszó vallja, akadály nincs, csak kihívás

2023-02-24 20:31:32

„Ha a négy fal között maradsz, nem fog történni semmi” – mondja Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszó, aki 1992 és 2016 között hét paralimpián vett részt, és mindegyiken érmet szerzett. Bár végtaghiányosként él, teljes embernek érzi magát, és 2019-es visszavonulása óta az a célja, hogy életszemléletét átadja sorstársainak.

paralimpia Vereczkei Zsolt Magyar Parasport Napja Képes Sport

Magyar Parasport Napja: A többség akkor lesz erős, ha odafigyel a kisebbségre – Szabó László

2023-02-22 13:01:47

Koszorúzással és mécsesgyújtással kezdődött el az immár hatodik alkalommal megrendezett Magyar Parasport Napja. Szerdán délelőtt az Olimpia Parkban azokra a sportolókra emlékeztek, akik lehetővé tették, hogy sikeres legyen a hazai parasportmozgalom, de már nem lehetnek közöttünk.

Szekeres Pál Szabó László Schmidt Ádám Magyar Parasport Napja

Magyar Parasport Napja: Krajnyák Zsuzsanna és Szatmári András az idei két nagykövet

2023-02-06 12:17:34

Két klasszis vívó, a többszörös paralimpiai érmes Krajnyák Zsuzsanna és a világbajnok kardozó Szatmári András lesz a nagykövete az idei Magyar Parasport Napjának, melyre hagyományosan február 22-én kerül sor.

Szatmári András Magyar Parasport Napja Krajnyák Zsuzsanna

Magyar Parasport Napja: koszorúzás, mécsesgyújtás és eskütétel

2022-02-22 14:58:27

A belvárosi Olimpia Parkban a Paralimpiai Bajnokok Falánál kedden délelőtt koszorúzással és mécsesgyújtással kezdődött meg a Magyar Parasport Napjának rendezvénysorozata – írja az MTI. Kora délután letette a paralimpiai esküt az alpesi síző Dumity Richárd, aki egyedül képviseli hazánkat a pekingi téli paralimpián.

paralimpia olimpia Olimpiai Park Magyar Parasport Napja Dumity Richárd

Magyar Parasport Napja: rekordszámú résztvevő a Lélekmozgató programban

2021-02-23 19:00:35

Rekordszámú oktatási intézmény csatlakozott a Magyar Parasport Napján a Lélekmozgató programhoz. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) keddi tájékoztatása szerint 136 óvoda és 488 iskola regisztrált, a 624 intézmény közül 84 volt budapesti és 540 vidéki. Egy évvel korábban 535 oktatási intézmény vett részt az eseményeken.

parasport Magyar Parasport Napja

Parasport: egy olyan ügy, amiben mindenki egyetért

2021-02-09 12:52:06

A február 22-i Magyar Parasport Napja alkalmából lélekmozgató programmal készül a Magyar Paralimpiai Bizottság – Győrnek kiemelt szerepe lesz az eseményen.

paralimpia Radnóti Ákos Magyar Parasport Napja Magyar Paralimpiai Bizottság Győr

Magyar Parasport Napja: vendégünk volt Mike Peters, a paralimpikonból lett sportvezető

2020-02-23 09:00:47

A Magyar Parasport Napja idei legillusztrisabb vendége külföldről Mike Peters, a Nemzetközi Paralimpai Bizottság (IPC) vezérigazgatója volt.

parasport Mike Peters Magyar Parasport Napja

Magyar Parasport Napja: oktatási intézmények százai csatlakoztak

2019-02-22 17:28:35

...és elérkezett újra február 22. A Magyar Parasport Napja, újra: újra oktatási intézmények százai kapcsolódtak be a nagyszerű kezdeményezésbe, miszerint a testnevelésórák keretében fogyatékkal élők számára kitalált sportágakat próbáltak ki a gyerekek, osztályfőnöki órán pedig megnézték A csodafedezet című dokumentumfilmet, amely Vitéz Halassy Olivérről szól, aki amputált lábbal lett kétszeres olimpiai bajnok vízilabdában – az épek között.

parasport Magyar Parasport Napja

MPB: Drávucz és Suba lesz idén a Magyar Parasport Napjának nagykövete

2019-02-08 12:21:17

Drávucz Rita olimpikon, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, valamint Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakos lesz idén a Magyar Parasport Napjának nagykövete.

Suba Róbert Magyar Parasport Napja Magyar Paralimpiai Bizottság Drávucz Rita

Parasport: „Magyarországon nagy tisztelet övezi a parasportolókat"

2018-02-23 01:05:22

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság jelenlegi és Sir Philip Craven, a korábbi elnök is megtisztelte jelenlétével a február 22-én a Magyar Parasport Napját. A tartalmas programokkal színesített eseménysorozatot este gálavacsora zárta, amelyen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta, hagyománynak szánják, hogy minden évben ezen a napon megünnepeljük a magyar parasportolókat. Andrew Parsons arról beszélt, hogy Magyarországon mennyire elismerik a fogyatékkal élő atléták teljesítményét. A díjátadókkal tarkított estén a Nemzeti Sport is biztosította támogatásáról a parasportolókat. Az eseményről az NSO Tv készített videós összefoglalót. 

parasport paralimpia Magyar Parasport Napja