Parasport: Szalma László átvette az Év parasportedzője díjat

Vágólapra másolva!
2024.02.22. 20:28
Schmidt Gábor, Csisztu Zsuzsa, Szalma László és Szabó László (Fotó: Árvai Károly)
Hetedszer rendezték meg a Magyar Parasport Napját.

 

Az Országgyűlés 2017 végén határozott arról, hogy minden évben február 22. a Magyar Parasport Napja. A dátum szimbolikus: 1970. február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja. A csütörtöki programsorozat a budapesti Olimpia Parkban tartott koszorúzással és mécsesgyújtással indult. A megemlékezésen részt vett Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szöllősi György, lapunk főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó, a Paralimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, valamint Nagy Gergő, az V. kerület oktatási bizottságának elnöke. A napi programokon jelen volt az idei Magyar parasport napja két nagykövete, Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok és Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes úszó.

„Fontos, hogy együtt érezzünk azokkal az emberekkel, akiknek még a hétköznapok is olyan kihívást jelentenek, amelyről talán sok ép embernek elképzelései sincsenek. Emellett vállalnak olyan küldetést a sport világában, amely további kihívásokat jelent nekik. Ez előtt tisztelgünk ezen a napon, és arra hívjuk fel a figyelmet, hogy mindenki kellő tisztelettel és segítő szándékkal forduljon feléjük” – mondta Schmidt Ádám. 

Konkoly Zsófia, Vereczkei Zsolt, Rasovszky Kristóf és Schmidt Ádám a Magyar Parasport Napja koszorúzásán (Fotó: Árvai Károly) 

Délután került sor az „Együtt erősebben, mint valaha” elnevezésű konferenciára. „Nyolc év alatt eljutottunk oda, hogy a mai eseményhez hatszáz intézmény csatlakozott” – mondta Szabó László. A rendezvényen vette át az Év fogyatékos sportolókkal foglakozó edzője díjat Szalma László az MSÚSZ alelnökétől, lapunk munkatársától, Csisztu Zsuzsától. Ekler Luca trénere volt az egyetlen a fogyatékos sportolókkal foglakozó edzők közül, aki a 2023-as M4 Sport – Az Év Sportolója szavazáson felkerült az MSÚSZ top tízes listájára. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik