Találatok a Kiprich József címkére

Találatok száma: 44

Európa-konferencialiga: történelmi döntő következik

2022-05-25 08:51:44

Mind a Roma, mind a Feyenoord úgy tekint a harmadik számú európai sorozat döntőjére, mintha BL-finálét játszana, míg Tirana az ország történetének legnagyobb sporteseményére készül.

Roma Kovács István Kiprich József Feyenoord Európa-konferencialiga Ekl

30 years ago, Hungary led Ukraine to the world football scene

2022-04-28 22:20:05

The Ukraine-Hungary national team match on April 29, 1992, in Uzhhorod was a historic match, which Hungary won 3–1. But what was more important than the result was that the game became a generation's basic football experience throughout Ukraine and especially in the Zakarpattia Oblast.

Ukraine Kiprich József

30 éve Magyarország vezette ki Ukrajnát a világ futballszínpadára

2022-04-28 22:20:05

Történelmi mérkőzés volt az 1992. április 29-én Ungváron játszott Ukrajna–Magyarország válogatott találkozó, amelyet 3–1-re megnyertünk, de az eredménynél fontosabb volt, hogy egész Ukrajnában és különösen Kárpátalján egy generáció alapvető futballélményévé vált.

Vincze István Ungvár Ukrán labdarúgó-válogatott Ukrajna Sallói István Magyarország

NS-klub: Kiprich első hollandiai bajnokiján a dühös szurkolók elől menekült

2022-04-28 09:10:01

Üzleti titoknak számított 1989 augusztusában, hogy a Feyenoord mennyit fizetett Kiprich József szerződtetéséért a Tatabányai Bányásznak. Sárosi Ferenc, a klub akkori ügyvezető elnöke csupán annyit közölt lapunk újságírójával, hogy a holland klub két részletben, szeptember 1-jéig és 1990. február 1-jéig egyenlíti ki a számlát. A klubvezető annyit árult el még, hogy a rotterdami egyesület öt évre szerződtette a Tatabánya csatárát, aki 216 élvonalbeli bajnokin 86 gólt szerzett. Korabeli meg nem erősített információ szerint a Feyenoord ötszázezer dollárt fizetett a klubváltásért.

NS-klub Kiprich József

Magyar sportolók külföldön: megtalálják a közös nyelvet

2021-12-07 08:04:17

November 28-án megjelent NS-címlapsztorink felvezetése így indult: a hazánkban dolgozó külföldi játékosok és edzők közül sokaknak beletörik a bicskája a magyar nyelv elsajátításába, míg mások szorgalmasan próbálkoznak és idővel folyékonyan is képesek kommunikálni. Most nézzük az érem másik oldalát: annak jártunk utána, hogy a légióséletet választó sportolók, a határon túl munkát vállaló edzők mennyire tartják fontosnak, hogy megértessék magukat ideiglenes állomáshelyükön.

Lisztes Krisztián Kiprich József Kecskésk Ákos Huszti Szabolcs Guzmics Richárd Détári Lajos

Eb 2020: Franciaország a favorit! – így tippelnek az NS szakértői

2021-06-12 11:39:41

A Nemzeti Sport által megszólaltatott szakértők nagyszerű tornára számítanak, többségük a francia válogatottat tippeli aranyérmesnek.

superfeed foci Eb 2020 Vida Máté Vanczák Vilmos Tamás Márk Szélesi Zoltán

Videó: amikor Kiprich laza sarkalásától lefordult a holland kommentátor

2020-08-03 22:23:41

A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Az „időgép” 1993-ba repít vissza, mai főszereplőnk Kiprich József.

videó amikor Kiprich József Feyenoord

NB II: korszakos tehetségek, akik alacsonyabb osztályban bizonyítottak

2020-07-29 13:33:45

A szombaton kezdődő bajnoki küzdelmeket felvezető sorozatunk első részében olyan korszakos egyéniségekről írunk, akik alacsonyabb osztályban bizonyítottak, holott még az élvonalban is megállták volna a helyüket.

Varga József NB II Lipcsei Péter Korhut Mihály Kiprich József

Puskást és Ladinszkyt „kitiltották” Athénból a tábornokok

2020-05-24 21:02:39

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. LASSAN-LASSAN A VÉGÉRE ÉRŐ SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

majdnem-transzferek Vincze Ottó Szokolai László Puskás Ferenc Ladinszky Attila Kiprich József

Ahogy mi megéltük: „Magyar–szovjet 0–6… Sohasem éreztem magam annyira egyedül!”

2020-05-09 13:11:14

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. Vasárnap egyik olvasónk történetét osztjuk meg, dr. Nagy Zoltán a magyar labdarúgó-válogatott 1984–1986-os sikereit és kudarcait eleveníti fel, ahogy ő megélte.

magyar-szovjet 0–6 magyar labdarúgó-válogatott Nyilasi Tibor Kiprich József Détári Lajos Ciprus

Kiprich József: tökéletes becserélés és a furcsa szamárhátra pattanás

2020-05-07 10:54:40

Hetvenszer szerepelt a válogatottban, ott volt az utolsó világbajnokságon, melyen a magyar csapat szerepelt, a holland Feyenoord szurkolói pedig ma is imádják. Kiprich József az utóbbi évtizedek egyik legjobb magyar csatára volt, számtalan emlékezetes mérkőzés fűződik a nevéhez, de Hollandiában egy újságíró kedvéért számárhátra is pattant. Most a legkedvesebb sztorijait eleveníti fel.

magyar válogatott Tatabánya Kiprich József

Feyenoord: 40 oldalas különszám a „tatabányai varázsló” tiszteletére

2020-05-02 15:40:40

Kiprich József remek rotterdami pályafutásának emlékére az FSV De Feijenoorder, a Feyenoord 1931-ben alapított, Hollandia legnagyobb szurkolói egyesülete a búcsúmeccse 25. évfordulójára egy 40 oldalas különszámot adott ki, amelyben a klublegendaként tisztelt Kipu játékostársai, volt edzője, szakírók vallanak a magyar középcsatárról – számolt be róla dr. Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete, aki elsőként vehette át a példányt.

dr. Kocsis András Kiprich József Feyenoord

A magyar „válogatott”, amely zavarba ejtette egész Uruguayt

2019-10-26 16:57:21

Megdöbbentő bonyodalom övezte a legutóbbi uruguayi–magyar találkozót: tizenkilenc évvel ezelőtt a montevideói közönség Magyarország válogatottját várta – egészen mást kapott. Egy abszurd mérkőzés zavarba ejtő részletei – a Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban indított sorozatunk negyedik részében.

magyar labdarúgó-válogatott Vincze István Uruguay Tatabánya NS Hosszabbítás Kiprich József

Magyar–szlovák: győzelmet várnak korábbi válogatottjaink

2019-09-09 09:24:19

A Nemzeti Sport korábbi válogatott labdarúgók véleményét is megkérdezte: mit várnak a hétfő esti Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtezőtől?

magyar válogatott magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott foci Eb 2020 Pölöskei Gábor Márton Gábor

Könyvbemutató: Kiprich, Plotár, Vincze – Mesterhármas

2019-08-30 15:15:56

A legendás Kiprich József, Plotár Gyula, Vincze István csatártrióról írt könyvet Müller Zoltán, aki némi túlzással és Real Madrid-szeretettel felvértezve a korábbi Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Karim Benzema hármashoz hasonlította a tatabányai kedvenceket. A Mesterhármas a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nagy Béla programjának támogatásával jelent meg, a könyv bemutatóján pedig lehetőségünk nyílt beszélgetni a szerzővel, Kiprich Dániel társszerzővel és Vincze Istvánnal, a csatártrió egyik tagjával.

Vincze István Tatabánya Plotár Gyula Kiprich József

Edzősors: Feyenoord helyett Felsőgalla – Kiprich József már nem vágyik holland karrierre

2019-06-19 07:56:31

A hetvenszeres válogatott csatár a Komárom–Esztergom megyei másodosztályban dolgozik, s hiába hívják, már nem vágyik vissza Hollandiába, jól érzi magát itthon.

edzősors Kiprich József

Válogatott: eddig hat a magyar rekord, legutóbb kettő is elég volt

2019-03-20 12:42:36

Csütörtökön újra nekiveselkedik a magyar labdarúgó-válogatott, hogy kiharcolja a helyét a (részben hazai rendezésű) Európa-bajnokságon. Eddig ez háromszor sikerült a mieinknek – most a korábbi selejtezőket elevenítettük fel, kiemelve a legeredményesebb magyar gólszerzőket. Eddig hat találat a rekord a kvalifikációs sorozatok történetében, de az előző kiírásban már két góllal is elsőként lehetett végezni, és ezzel együtt kijutottak a mieink. Vajon ezúttal ki lesz a magyar mesterlövész?

magyar válogatott magyar válogatott Várady Béla Tichy Lajos Tatár György Szabics Imre

Ruud Gullit: Kiprich kultikus figura, legendás csatár

2017-10-01 10:55:53

Talán nem ostobaság kijelenteni, hogy a teqball által Luxemburgban felsorakoztatott sok világnagyság közül is kiemelkedően a legjobb futballista volt az aranylabdás, Európa-bajnok, kétszeres BEK-győztes Ruud Gullit, aki exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

teqball Ruud Gullit Kiprich József Détári Lajos

NS Hosszabbítás: „Kipricset” hívják Rotterdamba, de Kiprich Tatabányán marad

2016-11-18 19:35:55

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő mellékletből ajánljuk.

hosszabbítás Kiprich József hosszabbítás

Megyei foci: csapatával mesét ír a 70-szeres válogatott

2016-11-02 12:19:08

Tizenkét forduló után is százszázalékos Kiprich József csapata, a Vértesszőlős a Komárom-Esztergom megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában.

megyei foci Kiprich József Hajrá foci