Találatok a Deák Ferenc címkére

Találatok száma: 12

A góljain kívül nem csinált semmit – 100 éve született Deák Ferenc

2022-01-15 09:51:58

Sohasem született hozzá fogható gólgép, még a harmadik világ semmilyen ligáiban sem, nemhogy az ő idejében világverő magyar futballban. Mind klubjaiban, mind a válogatottban felülmúlhatatlanok a statisztikái – 2022. január 16. Deák Ferenc, azaz a népszerű Bamba 100. születésnapja.

népsport magyar válogatott Ferencváros FTC Deák Ferenc

Kiállítás: a száz esztendeje született Deák „Bambára” emlékeztek

2022-01-14 19:53:59

A Fradi Múzeum és a Puskás Intézet közös emlékkiállítással ünnepelte az ikonikus labdarúgó, Deák „Bamba” Ferenc születésnapjának 100. évfordulóját.

Puskás Intézet MLSZ Ferencváros FTC Deák Ferenc

Az ördöngös szélső, aki nem szeretett parancsra masírozni

2019-06-23 12:28:52

Ember tervez, isten végez – legalábbis ezzel szoktuk vigasztalni magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. FUTBALLTÖRTÉNELMI SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.  

majdnem-transzferek Tichy Lajos Schlosser Imre Nagy Antal Milan Lantos Mihály

FFT: Deák Bamba balhéja a Fogas étteremben

2018-10-12 17:57:08

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd ügyirata közül. A döglött ügyek szakértője, Veszprémi Linda ezúttal felidézi Deák Ferencnek a históriáját, aki a Fogas étteremben nem volt éppen a „haza bölcse”.

ajánló FourFourTwo FFT Deák Ferenc

Elismerés: Gulyás László kapta a Szepesi György-díjat

2017-09-14 12:30:24

Gulyás László, a Magyar Rádió sportriportere, szerkesztője kapta a Szepesi György-, míg Deák „Bamba” Ferenc özvegye, Deák Ferencné Diósy Ilona az Östreicher Emil-díjat, amelyeket idén harmadik alkalommal ítélt oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány.

elismerés díjazás Szepesi György Gulyás László Deák Ferenc

Négyökrös szekér sem tudta megállítani – csak Sebes Gusztáv

2016-01-15 17:55:04

Függetlenül a nyári Eb-szereplés eredményességétől, 2016 különleges esztendeje lesz a magyar futballnak – ez pedig nemcsak arra teremt kiváló lehetőséget, hogy a válogatott múltbeli sikereiből szemezgessünk, hanem arra is, hogy megemlékezzünk egy-egy feledhetetlen labdarúgónkról. A csodálatos kapusról, a vérbeli gólvágóról, a korszakos klasszisról, a született zseniről vagy a bohém figuráról és a többiekről is születésük évfordulóján. Elsőként az 1922. január 16-án napvilágot látó Deák Ferenc alakját idézzük fel, a népszerű Bambáét, aki – ipari mennyiségben termelve a gólokat – csaknem másfeles gólátlagig hatolt a nemzeti együttesben.

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Eb 2016 Deák Ferenc

Most akkor Petőnek vagy Casoninak van igaza? „László Csaba, ne sírjál!”

2015-09-28 12:09:56

A labdarúgó NB I 10. fordulója után ismét összegyűjtöttük a forduló „legjeit", sorozatait, rekordjait. A Puskás Akadémia már megint megállította a Fradit, Pető Tamás nyilatkozata sokat változott, miközben a Vidi olyan rossz rajtot produkált, mint amikor legutóbb kiesett az élvonalból. Kiderült, hogy az Újpest-drukkerek tíz év távlatából sem felejtenek, az NB I-es gólátlag pedig többéves mélyponton van.

Újpest Videoton Vasas Thomas Doll Robert Jarni Puskás Akadémia

Labdarúgás: Deák Ferenc hagyatéka is a Puskás Akadémián

2015-01-14 12:19:58

Az Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc és szakvezetője, Sebes Gusztáv után Deák Ferenc hagyatékát is a Puskás Akadémia őrzi.  

magyar válogatott Puskás Akadémia Deák Ferenc

Messi elődei: Deák, Dean, Bican - ötvenen túliak társasága

2012-06-05 16:11:46

Akinek borsódzik a háta Lionel Messitől, napjaink első számú gólvágójától, az jobb, ha máris továbbkattint. Aki nem szereti a régi idők focijának felemlegetését, az jobb, ha máris abbahagyja e cikk olvasását. Aki nem szereti egy lapon látni a ma legjobbjainak nevét a régmúlt legjobbjaiéval, annak más olvasnivalót javaslunk e pillanatban. Aki nem szereti a (futball)statisztikákat, aki szerint ezek csak száraz adatok, erőltetett, mondvacsinált lajstromok, aki szerint ezek hasznavehetetlen adathalmazok, az inkább kutasson más szellemi termék után. Aki viszont imádja Leo királyt és a hozzá fogható egykori mesterlövészeket, nem intézi el egy legyintéssel a régi idők fociját, s aki szívesen böngészi a labdarúgó-statisztikákat is, annak melegen ajánljuk, hogy ne navigáljon el a Sportlegek-sorozat legújabb gyöngyszeméről!

sportlegek gólvágók Zsengellér Gyula Willie MacFadyen Uwe Seeler Refik Resmja

Kilencvenéves lenne örökös gólkirályunk

2012-01-16 06:02:49

A magyar labdarúgás történetének egyik legeredményesebb csatárára, a minden idők legjobb centerei között számon tartott Deák Ferencre emlékezünk ma a 90. születésnapja alkalmából.

sportnaptár magyar válogatott gólkirály Szentlőrinc Ferencváros Dózsa

A legendás „Bamba" Szentlőrincen kapott emléktáblát

2010-03-29 23:52:01

Március 29-én, hétfőn a Pestszentlőrinc és Pestszentimre önkormányzata emléktáblát avatott a legendás Deák „Bamba" Ferenc tiszteletére az Etalon Sport Általános Sportiskolában. Deák pályafutása során három meghatározó klubnál játszott, a Szentlőrinci AC, a Ferencváros és a Bp. Dózsa csapatánál. A minden idők legjobb középcsatárai között számon tartott klasszis 1997-ben megkapta az évszázad gólkirálya kitüntető címet.

megemlékezés labdarúgás Deák Ferenc