Találatok a Benedek Tibor címkére

Találatok száma: 417

Férfi vízi: „Elengedtem már” – Vincze Balázs a kapitányi pozícióról

2020-11-28 12:43:58

Benedek Tibor örökségét továbbvíve nyár óta Vincze Balázs irányítja az UVSE férfi vízilabdacsapatát. Az 52 éves szakember a Magyar Nemzetnek adott interjújában régi barátjáról, életéről, pályafutásáról és a szövetségi kapitányi posztról is beszélt.

férfi vízilabda Vincze Balázs UVSE Benedek Tibor

„Minden működött és minden kifizetődött” – húsz évvel ezelőtt nyert Sydneyben a magyar pólóválogatott

2020-10-02 19:24:10

Sportvetélkedők megfejthetetlen kérdése lenne, milyen jelentést hordoz e számsor: 4, 16, 4, 8, 12, 24, 4, 4. Nos, a kilenc vízilabda olimpiai bajnoki címünk között eltelt évek számát mutatja. A kiugró huszonnégyes adat az 1976 és 2000 közötti, kezdetben türelmetlen, később egyre reményvesztettebb várakozás, vágyakozás időszakát. Egy egész emberöltőt. Majd az áhított sydneyi aranyat, amelyet szinte napra kereken húsz esztendeje, 2000. október 1-jén, minden idők legegyoldalúbb, leglehengerlőbb döntőjében, az oroszok feletti 13–6-os diadallal szereztek meg Kemény Dénes fiai. Akik azóta már-már mondabeli alakokká nemesültek; csapatkapitányuk, Benedek Tibor idén nyáron költözött át az örökkévalóságba.

vízilabda olimpia magyar vízilabda-válogatott Vári Attila Sydney 2000 Sydney

Vízilabda: Kis Gábor élete születésnapját ünnepelte a Hajós Alfréd uszodában

2020-09-28 03:41:05

A férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjének programját színesítette a Masters-csapatok versengése, amelyet az olimpiai bajnokokból álló Millennium Masters nyert meg. A csapat többsége 20 éve Sydney-ben küzdött az olimpiai aranyéremért. Az NSO Tv-nek Märcz Tamás idézte fel az ötkarikás győzelmet, valamint az MK-döntő előtti megemlékezés kapcsán beszélt Benedek Tiborról is. Kis Gábor örömvízilabdával ünnepelte 38. születésnapját. 

vízilabda magyar férfi vízilabda-válogatott. Sydney 2000 Märcz Tamás Millennium Masters Kis Gábor

Vízilabda: Benedek Tibor-emlékvideó a kupadöntőn

2020-09-27 21:05:34

A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt emlékvideóval tisztelegtek a szervezők Benedek Tibor előtt.

vízilabda Magyar Kupa vízilabda videó férfi vízilabda MK Benedek Tibor

Női vízi: Benedek Tiborra emlékeztek az UVSE–FTC-n – képek

2020-08-27 22:03:14

Csütörtök este az UVSE–FTC (16–10) női vízilabda Magyar Kupa-mérkőzésen az újpesti szurkolók hatalmas molinókat kifeszítve és az oly sokszor elhangzott „Benedek Tibi! Benedek Tibi”-rigmust felidézve emlékeztek a magyar vízilabdázás fájóan korán elhunyt ikonjára, Benedek Tiborra. A ferencvárosi drukkerek részéről vastaps érkezett feleletként, és beszálltak a kórusba. Vannak pillanatok, amikor nem számít a klubszimpátia... 

UVSE FTC női vízilabda Benedek Tibor

Valahogy szerette, ha agyba-főbe lövik – Molnár Endre 75 éves

2020-07-24 17:58:51

Vízbe már nem hajlandó menni, azt mondja, ázott eleget játékosként, ráadásul meglehetősen aktívan tette. Bizonyság rá, hogy mindmáig a világ egyik legjobb pólókapusaként tartják számon, bár ezen a megállapodáson csak mosolyog, na ja, van mire szerénynek lennie. Meggyőződése, hogy sohasem kapott gólt, de legalábbis nem emlékszik rá – a másik oldal, hogy arra sem, amikor például öt másodperc alatt három lövést védett. Főállású nagypapa, ebben a műfajban klasszisnak érzi magát, csodálja is, hogy még nem válogatták be. Molnár Endre 75 esztendős.

NS Hosszabbítás Molnár Endre Kárpáti György Gyarmati Dezső Faragó Tamás Benedek Tibor

UVSE: Benedek Tiborra emlékeznek az új címerrel – kép

2020-07-24 17:38:59

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület elnöke, Lovas Péter közleményben jelentette be, hogy a klubcímerben mostantól megjelenik majd a júniusban elhunyt Benedek Tibor monogramja, valamint – a végtelent szimbolizáló – nyolcas sapkaszáma is.

vízilabda UVSE Benedek Tibor

Férfi vízi: megható videót készített a Rai Sport Benedekről

2020-07-24 14:04:39

Megható videót készített a június 18-án elhunyt Benedek Tiborról az olasz Rai Sport. A hatperces kisfilmben megszólal Maurizio Felugo, a Pro Recco jelenlegi elnöke, Eraldo Pizzo, az 1960-as olimpia bajnoka, továbbá Pietro Figlioli, Federico Lapenna és Sandrone Calcaterra is.

Pro Recco Benedek Tibor

Vízilabda: Vincze Balázs a Benedek által lerakott alapokat viszi tovább

2020-07-20 11:51:13

Az UVSE női és férfi vízilabdacsapata is nagy erőkkel készül a napokon belül rajtoló Magyar Kupára, melyben előbbinek az a célja, hogy minden mérkőzését megnyerje, utóbbi pedig jó mérkőzéseket szeretne játszani.

vízilabda női vízilabda férfi vízilabda Vincze Balázs UVSE Benedek Tibor

UVSE: Vincze Balázsnak kell továbbvinnie Benedek Tibor örökségét

2020-07-13 22:49:05

A tréner a Nemzeti Sportnak elmondta, vacillált, hogy elvállalja-e az UVSE irányítását, de már örül, hogy igent mondott.

vízilabda férfi vízilabda Vincze Balázs UVSE Benedek Tibor

A Szolnok új csillagának, a szerb Filip Filipovicsnak Kásás Tamás a kedvence

2020-07-10 18:46:08

A pezsgő olaszországi esztendők után még szoknia kell a kisvárosi életet Filip Filipovicsnak, a szolnoki vízilabdacsapat legújabb szerzeményének. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok balkezes pólós tinédzserként csöppent a profik világába, később több magyar csapattársát is őszintén csodálta, a jövő generációjának tagjaiból viszont a szenvedélyt hiányolja.

szerb vízilabda-válogatott magyar vízilabda-válogatott Szolnoki Dózsa Szolnok vízilabda Pro Recco NS Hosszabbítás

Kép: Benedek Tibor halála óta először posztolt Epres Panni

2020-07-12 11:24:56

Először posztolt Benedek Tibor halála óta Epres Panni. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ma, július 12-én lett volna 48 éves, özvegye erről emlékezett meg.

vízilabda Epres Panni Benedek Tibor

A befejezetlen szimfónia – Benedek Tibor öröksége

2020-07-06 21:31:14

„Sohasem kaptam könnyű feladatot, játékosként sem, csapatkapitányként sem, és most edzőként sem. Tisztában voltam azzal, amikor elvállaltam, hogy akár így, akár úgy, de ez nehéz lesz. Ám mindig így legyen nehéz, hogy rögtön a csúcsra érünk! De azért én még nem ájulok el magamtól...” – mondta Tibor azon a varázslatos szombat estén a barcelonai Picornell uszoda kapujánál álldogálva, miközben egy műanyag pohárból szürcsölt némi pezsgőt egy órával a világbajnoki győzelem után. Aztán elszállt a mámor. S nem is jött vissza – soha többé.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Kapitány, kapitányunk! Benedek Tibor útja a válogatott kispadjáig

2020-07-05 21:11:18

„Akkor délután felhívhatlak?” „Nem!” Azzal Tibor jobbra el. Az athéni olimpián járunk, percekkel a csapat negyedik, kazahok elleni csoportmeccse után, amelyen végre gólt lőtt. Sydneyben még azért nem akart beszélni a médiával, mert az ismert előzmények és lelki tusakodások után úgy gondolta, most ebbe a visszaépülési szakaszba semmi és senki se rondítson bele, ne zökkentse ki, hadd legyen csak ő és a vízilabda, plusz a társak, de semmi több. Aztán nyertek – és innentől kezdve Athénban joggal mondhatta: ha 2000-ben is bejött, ezen most sem fog változtatni. Függetlenül attól, hogy immár ő volt a csapatkapitány.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Benedek Tibort megmentette a sydneyi olimpián szerzett aranyérem

2020-07-04 21:53:44

A sydneyi döntő egy meccs volt az örökkévalóságnak – miközben a magyar vízilabda-válogatott először nyerte meg az olimpiai aranyérmet klasszikus fináléban (az előző hat még körmeccses rendszerben született), valami egészen elképesztő látványt nyújtott a csapat, szinte a vízen járt mindenki, így Benedek Tibor is. 

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

„Én csak köszönhetek annak a nyolc hónapnak, rengeteget tanultam belőle”   

2020-07-03 19:55:55

1999 – a klasszikus fordulópont. A nevezetes doppingügy, amely sportpolitikai játszmába torkollott, és amely nyolc hónapra megfosztotta Tibort mindattól, ami addig az életét jelentette: a vízilabdától. Pokoli időszak volt – ám egy életre megváltoztatta. Amikor visszatért, elindult az úton, amelynek a végén minden idők egyik legnagyobb játékosaként köszönt el a sportágtól.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Vízilabda: szűk családi körben búcsúztak Benedek Tibortól

2020-07-03 14:17:20

A férfi Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

vízilabda gyász Benedek Tibor

Sportpolitika: megszavazták, változik az olimpikonok özvegyének életjáradéka

2020-07-03 13:21:52

Az olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét megkaphatja a kiskorú gyermeket nevelő özvegy – döntött egyhangúlag, 195 igen szavazattal a parlament kormánypárti képviselők kezdeményezésére.

életjáradék sportpolitika Benedek Tibor

„Mi lenne, ha nem gólkirályi címeket nyernél, hanem végre aranyérmeket?” 

2020-07-02 22:09:59

„Igen, élveztem, hogy nagy király voltam” – mondta Tibor egy tévéinterjúban a kilencvenes évek visszaidézésekor, aztán nevetett egyet. Visszanézve egy erőtől és önbizalomtól duzzadó ifjút látott, aki termelte a gólokat, aki próbált mindent elvállalni, mégsem tudott, akart vezér lenni. Kiváltságosnak érezte magát – hogy aztán hétrét görnyedve üljön az atlantai medenceparton, teljesen összetörve, mert ekkor már tudta, mit jelentene az olimpiai győzelem, ám az álom a spanyolok elleni elődöntő elbukásával semmivé lett. Fél év múlva kissé fura ábrázatot vágott, amikor az új kapitány, Kemény Dénes legelső, hozzá intézett mondata így hangzott: „Mi lenne, ha nem gólkirályi címeket nyernél, hanem végre aranyérmeket?”     

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor