A Lions is kevés volt Rodgersék ellen

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2011.12.01. 17:44
null
Aaron Rodgers és a Green Bay veretlenül várja a hétvégét (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az élen továbbra sincs változás, a 13. forduló előtt is az ezúttal a Detroit Lions elleni csoportrangadón idegenben is magabiztosan diadalmaskodó Green Bay Packers vezet, a Baltimore Ravens elleni rangadón nagy csatában alulmaradó San Francisco 49ers megtartotta dobogós helyét, akárcsak a Kansas City Chiefset vérverejtékesen legyőző Pittsburgh Steelers. A New England Patriots és a New Orleans Saints nagy verést mért NFC East-beli ellenfelére, a Philadelphia Eagles és a New York Giants ugyanakkor továbbra is nagy zuhanásban van.

 

1. (1.) Green Bay Packers (11–0)

A címvédő, bár jelentős bírói segédletet kapott a Detroit ellen, egyébként is jobb volt, így teljesen megérdemelten nyert a csoportrivális otthonában. Rodgersék előtt a következő akadály a Giants lesz, Eli Manningék viszont az életben maradásért küzdenek, így vélhetően nem lesz egyszerű dolguk a Sajtfejűeknek, ha továbbra is hibátlanok szeretnének maradni.

2. (2.) San Francisco 49ers (9–2)

Vesztesen hagyta el a „Harbowlt” a 49ers, viszont a Seahawks vereségének hála már ezen a hétvégén megnyerheti a csoportját, és ezzel bejuthat a playoffba. Ez vélhetően meg is fog történni, hiszen a borzalmasan gyenge St. Louis Ramset fogadják Harbaughék.

3. (3.) Pittsburgh Steelers (8–3)

Nagy mázlija a Steelersnek, hogy offense nélküli csapattal játszott a Chiefs képében, mert egyébként biztosan beleszaladnak egy kínos vereségbe Big Benék. A Bengals ellen ennél jóval több fog kelleni, mert Andy Daltonék kíméletlenül ki fogják használni a pittsburghi offenzíva teljes hiányát.

4. (4.) New Orleans Saints (8–3)


Brees fantasztikus formában dobál az idén, ezt a formáját pedig a bye week sem tudta elhomályosítani, és várhatóan a sérültekkel teletűzdelt Lions védelemnek sem fog ez sikerülni…

5. (5.) Baltimore Ravens (8–3)

Nagyon fontos siker a 49ers elleni a „Harbowlon”. Mivel a rivális Steelers is nyert, nem sikerült elszakadni az „ellenségtől.” A Browns ellen kötelező lesz nyerni!

6. (6.) New England Patriots (8–3)

Bradyék valósággal átszáguldottak a Phillyn, ezzel pedig egyre közelebb kerülnek a csoportjuk megnyeréséhez. A csapat jó sorozata folytatódhat is, hiszen a sereghajtó Coltsot fogadja a Pats. Brady biztosan boldog, hiszen kiélheti magát és dobhat legalább 500 yardot.

7. (7.) Houston Texans (8–3)


Nincs szerencséje a Houstonnak: Matt Schaub után a csereirányító, Matt Leinart is megsérült, a kulcscsontját törte. Ezek után várhatóan a harmadik számú quarterback, T. J. Yates fog irányítani. Hogy Yates (vagy a napokban szerződtetett Jake Delhomme) képes lesz-e bejuttatni a Rexanst a rájátszásba, hamarosan meglátjuk... Az első próbatétel mindenesetre nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a Falconsszal találkozik a Houston.

8. (11.) Atlanta Falcons (7–4)


Fontos győzelmet húzott be az Atlanta, a Lions és a Bears vesszőfutásával pedig megnyílt az út a wild card felé. Vasárnap az irányító nélküli Texanssal találkozik a Falcons, ott nagyon fontos lenne nyerniük Matt Ryanéknak.

9. (12.) Cincinnati Bengals (7–4)

Az Andy Dalton, A. J. Green újoncduó ismét alkotott, a Bengals pedig egy, az utolsó pillanatokban értékesített mezőnygólnak hála megszerezte idei hetedik győzelmét. A tizenharmadik játékhéten a 8–3-mal álló Steelersszel csap össze a Cincy.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (13.) Dallas Cowboys (7–4)

Az elmúlt évekkel ellentétben az idén végre megtanulta megnyerni a szoros meccseit a Cowboys, a Giants újabb zakójával pedig már lépéselőnybe is került a dallasi alakulat. A Cardinals ellen folytatni kell a győzelmi sorozatot, és kíméletlenül ki kell használni az adandó lehetőségeket.

11. (9.) Detroit Lions (7–4)


Suh butasága megpecsételte a Lions sorsát, amiért egyébként két mérkőzésről el is tiltotta a liga a kiváló defensive tackle-t. A következő ellenfél a Saints lesz. Matt Staffordnak és a védelemnek nagyon össze kell kapnia magát, ha Breesék ellen nem szeretnének zakózni, ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a fél védelem lesérült az Oroszlánoknál a Packers elleni meccsen.

12. (14.) Oakland Raiders (7–4)

Fontos találkozót húzott be a Raiders, Palmerék pedig jó úton haladnak a csoportgyőzelem felé. Hibázni viszont nem nagyon szabad, így a Miamit is meg kéne vernie az Oaklandnek.

13. (8.) Chicago Bears (7–4)

Caleb Hanie-vel távol került a rájátszástól a Bears. Egyértelműen nem Cutler szint, ráadásul a hibáival is kitűnik, ha pedig ezen nem tud változtatni a fiatal QB, akkor elbukja az idei playoffot a Chicago. Hanie szerencséjére a verhető Kansas City lesz a Macik következő ellenfele.

14. (15.) Denver Broncos (6–5)

Tim Tebow ismételten győzelemre vezette csapatát, bár John Fox vezetőedző majdnem megoldotta, hogy ez ne legyen így. Mind a futójáték, mind pedig a védelem villog Denverben, az újabb sikerrel pedig jelezte a Broncos, hogy bizony a csoportgyőzelemre ácsingózik. A Vikings ellen lehet is folytatni a remek győzelmi szériát!

15. (10.) New York Giants (6–5)

Eli Manningék csődöt mondtak a Saints otthonában a hétfő esti rangadón. A védelemben való lyukak hatalmasak, így pedig nagyon kevés ez a csapat, Brees ellen legalábbis. Gondban vannak Eli Manningék, hiszen a Dallas egyre távolodik tőlük, a következő ellenfél pedig a címvédő Packers lesz, így ezen a hétvégén még jobban elhúzhat a Cowboys.

16. (16.) New York Jets (6–5)

Igazából szinte sehol sincs rendben a Jets, de így is hozni tudta a Bills elleni csoportmérkőzését, ezzel pedig továbbra is életbe maradtak Rex Ryanék rájátszásról szőtt álmai. Vasárnap a Redskinst látja vendégül a Jets, és nyernie kell!

17. (19.) Tennessee Titans (6–5)

Mindjárt könnyebb, ha Chris Johnson normálisan fut! A Titans running backje idénycsúcsot jelentő 190 yardot szorgoskodott össze, ami még Hasselbeck szürkébb játéka mellett is elég volt, hogy az idényben várakozáson alul teljesítő Buccaneerst megverje a Tennessee. Vasárnap Titans–Bills.

18. (17.) Buffalo Bills (5–6)


Fred Jackson hiányát nem tudta átvészelni a Buffalo, hiába játszott jól hosszú idő után Ryan Fitzpatrick. A Jets elleni vereséggel ráadásul elszállni látszanak wild cardos reményei a Billsnek. A Titanst meg kéne verni...

19. (18.) San Diego Chargers (4–7)

A Chargers ismét kikapott, így Riversék egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy lemaradjanak a rájátszásról, Norv Turner vezetőedző pedig a kirúgásához. Ennek ellenére azért a romokban heverő Jaguars ellen be kell húzni a győzelmet a decemberre mindig feltámadó San Diegónak.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                   partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

20. (20.) Tampa Bay Buccaneers (4–7)

Ismét egy vereség. A védelem szépen lassan összeroppant. Aki az idei Chris Johnsont 190 futott yardig engedi, az nem is csodálkozhat, ha kikap, a Tampa pedig elbúcsúzhat az idei playoffreményeitől. A Panthers elleni összecsapást azért még így is illene hozni.


21. (27.) Washington Redskins (4–7)


Nagy nehezen sikerült kiszenvedni a győzelmet a Seahawks ellen, ám az előző heti hibája után ezúttal többször is hibázott a rúgó, Graham Gano, akinek a próbálkozásait többször is blokkolta Red Bryant, a Seattle védőjátékosa. Ezzel pedig egyre kijjebb rugdossa magát Gano, már ami a fővárosi csapattagságát illeti...

22. (21.) Seattle Seahawks (4–7)

Támadóegység nélkül nehéz nyerni, a Seattle-nél pedig jelenleg nincs igazán hatásos fegyver ebben a csapategységben, kivéve talán Marshawn Lynchet, aki az utóbbi hetekben újjászületett. Ám ő sem elég, amíg Tarvaris Jackson a Hawks irányítója. Csütörtökön Seahawks–Eagles, az idei Philly-káosz miatt pedig teljesen kétesélyes az összecsapás.

23. (26.) Arizona Cardinals (4–7)


Kínkeserves siker a Rams ellen, amivel négy győzelemnél jár 2011-ben a Cards. Beanie Wells karriercsúcsot jelentő 228 yardot futott, az újonc Patrick Peterson pedig ismét megvillant (már a 4. puntját hordta vissza TD-ra). A hétvégén a hét győzelemmel álló Cowboyst fogadja az Arizona – nem sok eséllyel...

24. (22.) Philadelphia Eagles (4–7)

Nem nagyon lehet jellemezni az Eagles játékát, igazából leginkább a „totális csőd” kifejezés illene rá... A védelem rettentő gyenge, a támadóknál pedig a sok elejtett labda és hiba nagyon sokba került. Az Eagles csütörtökön a Seahawksszal találkozik, ám ezek után lehetetlen megjósolni, hogy melyik csapat nyerheti meg a meccset...

25. (23.) Kansas City Chiefs (4–7)

Tyler Palko két hét alatt bebizonyította, hogy gyenge irányító, pedig ezúttal nem kisebb hal akadhatott volna a Chiefs horgára, mint a Steelers. Palko botlásai után a Bears ellen már szinte biztos, hogy a hét elején megszerzett Kyle Orton fogja a pályára vezényelni a Kansas Cityt.

26. (24.) Miami Dolphins (3–8)

Majdnem elkapták a Delfinek a Dallast, ám a siralmas helyezetkihasználás visszaütött, ezért az utolsó pillanatokban kapott mezőnygóllal vereséget szenvedett a Dolphins. Most vasárnap a Raiderst látja vendégül a Miami, és borzasztóan nehéz dolguk lesz Sparanóéknak.

27. (25.) Cleveland Browns (4–7)

Peyton Hillis visszatért a csapathoz, de egyelőre még vele sem elég jó a Browns futójátéka. Meggyőző első félidő után leeresztett a Browns, így az utolsó pillanatokban elvesztette a Bengals elleni találkozót. Vélhetően a Ravens ellen sem lesz ez másképp...

28. (30.) Carolina Panthers (3–8)

Megverte a sereghajtó Coltsot a Panthers, ám siralmas a helyzet Carolinában is. A védelem kritikán aluli, ez hétről hétre, újra és újra kiderül. Ezzel a defense még az idén gyengélkedő Tampa Bay ellen sem mehet biztosra, sőt...

SZAVAZÁS

Ön szerint lesz győzelme a szezonban az Indianapolis Coltsnak?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (28.) Jacksonville Jaguars (3–8)

Nem meglepetés, de bombahír: szerdán a Jaguars menesztette Jack Del Rio vezetőedzőt, Wayne Weaver tulajdonos pedig eladta a csapatot a pakisztáni Shahid Khannak. Teljes a káosz a Jaguároknál, így az idei szezont tulajdonképpen fel is adták, az offseasonban pedig jöhet a teljes átalakítás.

30. (29.) Minnesota Vikings (2–8)

Vereség a Falcons ellen, várható volt. A Vikings Broncos elleni meccse pedig azon fog múlni, hogy Adrian Peterson játszhat-e. Amennyiben igen, még nyerhetnek is Ponderék, AP nélkül viszont elég nehéz lesz.

31. (31.) St. Louis Rams (2–8)

Nem gondoltuk volna, hogy ennél is van lejjebb, de mint kiderült, mégis. Sam Bradford és az offense borzasztó gyenge, az utóbbi hetekben ráadásul már a futójáték sem a régi. Így pedig a csoportot vezető 49ers könnyedén át fog gázolni a Kosokon.

32. (32.) Indianapolis Colts (0–11)

Curtis Painter kijátszotta magát a kezdőből, a Pats ellen már Dan Orlovsky dobálhat. Közben a védelem koordinátorát, Larry Coyert meg kivágta a Colts, eddig volt meg a türelem vele szemben. Ideje is volt, hiszen az egyik leggyengébb a Colts védelme. A hétvégén Colts–Pats, így elég jó eséllyel 0–12 lesz majd a mérleg.

A forduló a péntek hajnali Seattle Seahawks–Philadelphia Eagles találkozóval veszi kezdetét, a találkozóról ide kattintva olvashat beharangozót a Bowl.hu-n!

STATISZTIKÁK
A 12. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Eli Manning (New York Giants)
–New Orleans Saints
406
A legtöbb futott yard: Chris Wells (Arizona Cardinals)
–St. Louis Rams
228
A legtöbb elkapott yard: Victor Cruz (New York Giants)
–New Orleans Saints
157
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 3689 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard 1050
LeSean McCoy (Philadelphia Eagles)
A legtöbb elkapott yard 1143
Wes Welker (New England Patriots)
A legtöbb szerelés 112
Pat Angerer (Indianapolis Colts)
A legtöbb sack 14 DeMarcus Ware (Dallas Cowboys)
A legtöbb interception 7 Kyle Arrington (New England Patriots)
NFL, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
2011.11.24 18:30 Detroit Lions–Green Bay Packers 15–27
2011.11.24 22:15 Dallas Cowboys–Miami Dolphins 20–19
2011.11.25 2:30 Baltimore Ravens–San Francisco 49ers 16–6
2011.11.27 19:00 Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 23–20
2011.11.27 19:00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans 13–20
2011.11.27 19:00 St. Louis Rams–Arizona Cardinals 20–23
2011.11.27 19:00 New York Jets–Buffalo Bills 28–24
2011.11.27 19:00 Tennessee Titans–Tampa Bay Buccaneers 23–17
2011.11.27 19:00 Indianapolis Colts–Carolina Panthers 19–27
2011.11.27 19:00 Atlanta Falcons–Minnesota Vikings 24–14
2011.11.27 22:05 Oakland Raiders–Chicago Bears 25–20
2011.11.27 22:05 Seattle Seahawks–Washington Redskins 17–23
2011.11.27 22:15 San Diego Chargers–Denver Broncos 13–16 – h.u.
2011.11.27 22:15 Philadelphia Eagles–New England Patriots 20–38
2011.11.28 2:20 Kansas City Chiefs–Pittsburgh Steelers 9–13
2011.11.29 2:30 New Orleans Saints–New York Giants 49–24
13. FORDULÓ
2011.12.02 2:20 Seattle Seahawks–Philadelphia Eagles
2011.12.04 19:00 New England Patriots–Indianapolis Colts
2011.12.04 19:00 Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals
2011.12.04 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers
2011.12.04 19:00 Chicago Bears–Kansas City Chiefs
2011.12.04 19:00 Washington Redskins–New York Jets
2011.12.04 19:00 Houston Texans–Atlanta Falcons
2011.12.04 19:00 Miami Dolphins–Oakland Raiders
2011.12.04 19:00 Minnesota Vikings–Denver Broncos
2011.12.04 19:00 Buffalo Bills–Tennessee Titans
2011.12.04 22:05 Cleveland Browns–Baltimore Ravens
2011.12.04 22:15 San Francisco 49ers–St. Louis Rams
2011.12.04 22:15 Arizona Cardinals–Dallas Cowboys
2011.12.04 22:15 New York Giants–Green Bay Packers
2011.12.05 2:20 New Orleans Saints–Detroit Lions
2011.12.06 2:30 Jacksonville Jaguars–San Diego Chargers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik