NL: A német válogatott nincs a világ legjobbjai között – Goretzka

Vágólapra másolva!
2022.06.02. 10:05
null
Goretzka (balra) tavaly nyáron a németek „nyerőembere” volt, még ha csak döntetlent is ért a gólja (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzetek Ligája új kiírásában a magyar válogatottal egy csoportba sorsolt Németország az olaszok ellen kezdi meg a szereplést szombaton, majd Anglia, aztán a mieink következnek, s végül ismét az olaszok. A Puskás Arénában június 11-én sorra kerülő mérkőzésről – is – beszélt Leon Goretzka, a németek középpályása a nationalelf sajtótájékoztatóján.

A 41-szeres német válogatott középpályás jó emlékeket őriz a magyar válogatottról, ami teljességgel érthető, hiszen a tavalyi Európa-bajnokságon a Münchenben rendezett, mieink elleni csoportmeccsen az ő góljával mentett pontot a német válogatott és harcolta ki a továbbjutást.

„Kedves emlékeim vannak a magyarok elleni tavalyi Európa-bajnoki mérkőzésről, hiszen fontos gólt szereztem, amivel sikerült továbbjutnunk. A mostani, budapesti találkozóra nem készülök másképpen, mint máskor, fontos meccs, amelyen nem lesz könnyű dolgunk, ha nyerni szeretnénk. Az olaszok, az angolok és a magyarok elleni találkozó is abszolút presztízspárharc, mindhárom nagy múltú, nagy történelemmel bíró összecsapás, amire nem kell külön motivációt keresni” – fogalmazott Goretzka, aki kitért a német válogatott jelenlegi helyzetére is.

„Lehet nagyokat mondani arról, hogy hol tartunk és hova juthatunk el ezeken a válogatott meccseken, de az az igazság, hogy egy ideje már nem vagyunk a világ legjobbjai között. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy visszakerülhetünk közéjük” – jelentette ki a Bayern München 27 éves középpályása.

NEMZETEK LIGÁJA 2022–2023, A-LIGA
3. CSOPORT

1. FORDULÓ
Június 4., szombat
18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Olaszország–Németország

2. FORDULÓ
Június 7., kedd
20.45:
Olaszország–MAGYARORSZÁG
20.45: Németország–Anglia

3. FORDULÓ
Június 11., szombat
20.45:
MAGYARORSZÁG–Németország
20.45: Anglia–Olaszország

4. FORDULÓ
Június 14., kedd
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45:
Németország–Olaszország

5. FORDULÓ
Szeptember 23., péntek
20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
20.45: Olaszország–Anglia

6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő
20.45:
MAGYARORSZÁG–Olaszország
20.45: Anglia–Németország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik