Terzic után Mats Hummels is távozik a Dortmundtól – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 13:53
Mats Hummels távozik a Dortmundból (Fotó: Getty Images)
A Bajnokok Ligájában döntős, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) ötödik Borussia Dortmund hivatalos honlapján tudatta, hogy Edin Terzic vezetőedző után a klubikon, Mats Hummels is távozik a csapattól.

Mint megírtuk, a BL-döntős Dortmund egy nappal a németországi Európa-bajnokság kezdete előtt váratlanul bejelentette, hogy Edin Terzic saját kérésére távozik a csapat vezetőedzői posztjáról. Egy nappal később a Ruhr-vidékiek közölték azt is, hogy szintén távozik a csapat ikonja, a klub színeiben 508 meccsen pályára lépő 35 éves védő, Mats Hummels is.

A hátvéd a Bayern München utánpótlásában pallérozódott, de ismert játékos azután lett, hogy először 2008-ban a Dortmundhoz került, melyet előbb kölcsönben, aztán végleg is erősített egészen 2016-ig, amikor visszatért a rekordbajnok bajorokhoz, akiket három évig szolgált, hogy aztán ismét Dortmundba igazoljon.

Hummels a Dortmunddal a Bundesligát és a Német Kupát is két-két alkalommal nyerte meg, a német Szuperkupát háromszor, minden sorozatot figyelembe véve 508 mérkőzésen erősítette a csapatot, ezzel Michael Zorc mögött második a vonatkozó rangsorban.

A Kicker azt írja, hogy Hummels és Terzic távozásában közrejátszhat, hogy nem voltak mindig jó viszonyban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik