DUDUCZ TIBOR
2023.05.01 13:00 Frissítve: 2023.05.01 13:22

DAC: Kalmár szerint most kell megmutatni, mi van a csapatban

Hosszú idő után változott a helyzet a Fortuna Ligában. A Slovan győzött, a Dunaszerdahely azonban kétgólos vereséget szenvedett Zólyombrézón, így három fordulóval a szlovák bajnokság vége előtt kétpontos előnyre tett szert a pozsonyi gárda. Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya közvetlenül a vasárnapi meccs után lapunkon keresztül azt üzente a sárga-kék szurkolóknak, hogy a következő körben legyőzik az örök riválist és visszaszerzik a tabella első helyét.

Kalmár Zsolt szerint a csapatmunka lesz a siker kulcsa a Slovan elleni rangadón (Fotó: DAC)

 

Adrián Gula, a DAC mestere Zólyombrézón alaposan felforgatta kezdőcsapatát. Sérülések, sárga lapos eltiltások, valamint taktikai okok miatt olyan kezdő tizenegy futott ki a pályára, amelynek tagjai ebben az idényben még nem játszottak együtt.

„Az első húsz percben három gólt is rúghattunk volna, de ez sajnos nem sikerült. Most egy ilyen sorozatban vagyunk, hogy több helyzetre van szükségünk a góllövéshez. Nem úgy a hazaiaknak, akik közvetlenül a szünet előtt megszerezték a vezetést. Ismét pontrúgásból kaptuk a gólt, pont mint a múlt héten, pedig mi készültünk erre. Nem tudom, mi lehet az ok, a mester majd biztos elmondja, hogy mi lehet a probléma. Ezt azonban a csapattal is át kell beszélnünk, nem lehet, hogy akcióból nem kapunk gólt, de pontrúgások után igen. Lehet, hogy a fejekben van egy kis nyomás, vagy koncentrációhiány lépett fel – ezt ki kell küszöbölnünk” – mondta a Nemzeti Sportnak a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt, aki egy óra játék után lépett pályára.

Pár perc után helyzetbe is került, ám remekelt a hazaiak kapusa. „Sajnos sem én, sem pedig Kruzi (Dominik Kruzliak) nem szerzett gólt. Pedig ha sikerült volna, akkor megfordítottuk volna a meccset. Sajnos nem így történt, de megyünk tovább, mivel most tényleg a döntő mérkőzés jön. A héten át kell beszélnünk a dolgokat, miben kell változtatnunk és tiszta fejjel kell készülnünk.”

A zólyombrézói vesztes ütközet után a vendégszurkolók magukhoz hívták a játékosokat, akiket a csapatkapitány képviselt. „Biztattak a drukkerek, elmondták, hogy mögöttünk állnak. Üzenem a sárga-kék tábornak, hogy vasárnap a Slovan ellen mindent beleadunk és közösen megcsináljuk. Óriási, fantasztikus és hű szurkolótáborunk van, ez pedig pluszmotivációt ad nekünk. Most kell mindenkinek odatennie magát, most kell megmutatnunk, hogy mi van bennünk, csapatként kell működnünk és küzdenünk a sárga-kék mezért, ezt pedig a Slovan ellen meg is fogjuk tenni” – zárta gondolatait Kalmár Zsolt.

„A helyzet adott, a lapok szét vannak osztva. Szükségünk van egy napra, hogy feldolgozzuk a mai eseményeket, majd keményen kell dolgoznunk, hogy legyőzzük a Slovant. Kedden a szurkolóink is ott lesznek az edzésünkön és már ott meg akarjuk mutatni az erőnket és elszántságunkat” – nyilatkozta a találkozó után Adrián Gula, a DAC vezetőedzője.

FORTUNA LIGA, RÁJÁTSZÁS
7. FORDULÓ
FK ZELEZIARNE PODBREZOVÁ–DAC 1904 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Bartos (45+5)., Kabongo (71.)

2023.10.02 00:13:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A minap egyszer az jutott eszembe, milyen csodálatos lenne, ha egyszer csak betoppannál a »mackós«-ra, hogy újra itt vagy, csak egy félreértés volt ez az egész. Elképzeltem, hogy odaszaladok, és újra megölellek és megölelsz. Micsoda boldogság lenne. Aztán arra gondoltam, hogy de hiszen éppen ez vár ránk egyszer.

2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.