Egymillió forintos kiadás a semmiért

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.02.24. 01:54
Címkék
A hazai pálya előnyétől megfosztott Paksi FC joggal boszszankodik: összesen egymillió forintjába került a klubnak a bajnoki mérkőzés lebonyolítása, ráadásul a Zalaegerszeg könynyedén győzött Pécsett. Nem árt megismételni: a Paks ellen.

„Itthon vagyunk, itthon va gyunk”, skandálta a maroknyi paksi szurkoló – Pécsett. Noha a körülbelül harminc „hazai” fanatikus kényelmesen berendezkedett a PMFC stadionjának egyik lelátórészén, Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezető igazgatója nem érezte magát otthonosan a Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzés előtt a játékoskijárónál: a vezető nem győzte felkapkodni a percenként csörgő telefonját, és intézkedni, hogy a Paksról érkező drukkerek megfelelő kiszolgálásban részesüljenek. Nem volt olcsó mulatság…

„Nagyon megterhelt bennünket a kényszerű költözés – mondta lapunknak Haraszti Zsolt. – Megegyeztünk egy összegben a pécsiekkel, amelyben szerepelt a szombati mérkőzés pályahasználata, illetve a meccs előtti napon egy edzéslehetőség. A bérleti díj mellett mi fizettük a rendezői gárdát, intéztük a mentőt, és természetesen a bérleteseinkről is gondoskodtunk: két buszt biztosított az egyesület a rajongók számára. És ezek csak a kötelező kiadások voltak.…”

Információnk szerint a Paksnak összesen egymillió forintjába került a pécsi meccs lebonyolítása. A vezetőség azt reméli, a csütörtöki MLSZ elnökségi ülés döntése alapján újra Pakson rendezhetik a hazai összecsapásaikat a zöld-fehérek, hiszen náluk valóban készül a villanyvilágítás!

A költözés egyébként nem csak pénzügyileg és szakmailag viselte meg a Paksot: Éger László csapatkapitánynak lehetett a legnehezebb Pécsett játszani hazai pályán, mert a válogatott védő éppen azért igazolt Magyarországra a spanyol Poli Ejidóból, és választotta inkább szülővárosának csapatát, semmint a Debrecent, mert beteg édesapja előtt szeretett volna futballozni.

„Nehéz ezt feldolgozni és bosszantó, hogy nem otthon mérkőzhettünk a ZTE-vel – mondta Éger László. – Valójában azért is szerződtem Paksra, hogy édesapám előtt futballozhassak, de bízom benne, hogy a következő hazai meccsünket már otthon játszhatjuk.”

Nos, ezúttal azok a paksi drukkerek jártak jobban, akik nem utaztak el Pécsre, mert a ZTE könnyedén győzte le a hazai pálya előnyét nemigen élvező zöld-fehéreket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik