Félbeszakadt a meccs

VAJDA GYÖRGY jelenti DunaszerdahelyrőlVAJDA GYÖRGY jelenti Dunaszerdahelyről
Vágólapra másolva!
2008.01.30. 23:19
Címkék
Szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a szlovák Artmedia Bratislava–Ferencváros barátságosnak jóindulattal sem mondható találkozó. A nemrég a BL-ben is érdekelt csapat játékosainak durvaságára a ferencvárosi szurkolók dobálózással és pályára rohanással válaszoltak.

Csak a dunaszerdahelyi kocsmárosokat nem érte váratlanul a Ferencváros szurkolóinak felbukkanása. A rendezőket viszont igen, mert bizony egyet sem láttunk a helyi stadion melletti műfüves pálya körül. A mintegy kétezer magyar már a felkészülési mérkőzés előtt egy órával ellepte a környékbeli kocsmákat, s irgalmatlan mennyiségű sörrel hangolt az Artmedia ellen.

A találkozót stílszerűen a Himnusz eléneklése vezette be, majd füstbombák és szlovákellenes rigmusok adták meg a találkozó alaphangját.

Ekkor már sejtettük: ennek aligha lesz (jó) vége.

Mert nem csak a korláton kívül volt parázs a hangulat. A két és fél éve még a Bajnokok Ligájában szereplő Artmedia játékosai úgy gondolták, a pályán vágnak vissza a verbális bántalmazásért, és bizony nem kímélték a zöldfehéreket – sajnálatos tény, hogy a csontzenéhez a FIFA-kerettag Roman Matus játékvezető szolgáltatta az asszisztenciát. Érezte a közelgő bajt Szkukalek Igor, aki az ősszel éppen Dunaszerdahelyen futballozott. A szlovákul kiválóan beszélő balhátvéd próbálkozott a „béketárgyalások” közvetítésével, ám állandósult a rugdosódás. Nem lett volna meglepetés, ha a bíró már az első félidő végén lefújja a mecset, pedig a java csak ezután következett.

Hiába játszott magabiztosan a Ferencváros az első félidőben, a folytatásban már elfogyott az erő, és érvényesült a szlovák együttes nagyobb rutinja – no meg agresszivitása. A többség jól tűrte a megpróbáltatásokat, ám Vincze Ottót a második félidő elején egy kemény belépő után le kellett cserélnie Csank János vezetőedzőnek. Lipcsei Péter sem járt kifejezetten jól, ám őt nem megrúgták, hanem Ján Kozák, az ellen csapatkapitánya közvetlen közelről arcul köpte. Csak azért, mert a magyar futballista szóvá tette a Bartha Lászlóval szemben elkövetett sportszerűtlenséget.

A bíró sípja ennél az esetnél még néma maradt – egészen a 78. percig, amikor Juraj Halenár kiszólt a Fradi-szurkolóknak, akik válaszul megdobálták a szlovák gólkirályságra esélyes csatárt. A dobálás után néhány, zöld-fehér sálba burkolózó drukker a pályára rohant, s a játékvezető 12 perccel a 90 perc letelte előtt lefújta a találkozót. A sípszóra a szlovákok az öltözőbe rohantak, a ferencvárosi drukkerek pedig hatalmas ovációval köszöntötték kedvenceiket.

Majd a zöld-fehér hívek egy része elindult Budapest, pontosabban Újpest felé…

A Megyeri úton történtekről a 12. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik