Kinél van a lapát?

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 23:32
Bennem lehet a hiba, de egyre kevésbé értem, mi történik az FC Fehérvárnál. Eddig azt hittem – mert ezt mondták a játékosok és a szurkolók is –, hogy Szauerwein Tivadar a megmentő, hiszen már korábban is adott csaknem kétszázmillió forintot a klubnak, pedig akkor még azt is vitatták, hogy tulajdonos-e egyáltalán a sportvállalkozásban.

Aztán pénteken kiderült, hogy a kisbefektetők elismerték: Szauerwein Tivadar, illetve cége birtokolja a kft. nyolcvan százalékát. Ehhez képest most Gál László úgy fogalmaz, hogy a vállalkozó a klub sírásója…

Érthetetlen. Ezt nyilván nem kedd délelőtt találta ki a klub igazgatója, de kérdés, hogy akkor eddig miért szaladt mindig a befektetőhöz, ha pénzre volt szükség. Őt hívta fel, amikor a futballisták nem akartak kiállni a Paks ellen, nála kilincselt, amikor át kellett utalni a Kecskemétnek Csizmadia Csaba tizennégyezer eurós nevelési költségét, és neki szólt, amikor a diósgyőri meccs kapcsán kiegyenlítésre vártak a számlák.

Az igazgató nyilatkozata még akkor sem érthető, ha úgy tudjuk, a tulajdonos eltökélt célja, hogy kirúgja őt az ügyvezetői székből. Abban igaza lehet Gál Lászlónak, hogy Szauerwein Tivadar el akarja adni a klubot. Még az is lehet, hogy külföldi kézbe kerül majd a kft., amely talán éppen így menekülhet meg.

Valahogy az az érzésem, hogy a fehérvári labdarúgás jövője most forog igazán veszélyben, amikor normalizálódhatna a helyzet. Gál László keresztbe tesz annak, aki elvileg pénzt adhatna, Szauerwein Tivadar meg majd megunja az egészet, és akkor sem nyúl a zsebébe, ha térden állva könyörögnek neki. Persze volt már olyan, hogy a befektető kiárusította az együttest, és ez most is előfordulhat. Nincs ugyanis arra garancia, hogy Szauerwein Tivadar megtartja a legjobbakat – márpedig ha eladja őket, szürke középcsapat lesz a Fehérvár.

Mégis egyre inkább úgy tűnik, hogy sírásóból nincs hiány Székesfehérváron, mert sokan ügyködnek azon, hogy tönkretegyék ezt a gárdát. Már csak az a kérdés, hogy valójában kinél van a lapát, amely a gödröt ássa. Félő, ez csupán a temetés után derül ki...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik