Gálhidi Györgytől megvált a bajnok

KECSKÉS ISTVÁN, LIPCSEI ÁRPÁDKECSKÉS ISTVÁN, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.06.20. 23:11
Címkék
Gálhidi György már nem a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. Az NB II Keleti csoportját csapatával megnyerő, így az élvonalbeli szereplés jogát a pályán kivívó Szpari trénerének lejáró szerződését nem hoszszabbította meg a Sziky Gyula vezette tulajdonosi kör. Az angol mintájú menedzseri modellt meghonosítani kívánó klub új edzője Tajti József lehet, a tényleges szakmai irányítás Révész Attila kezébe kerül.

„Gálhidi Györgynek június ti zenhatodikáig élt a szerződése Nyíregyházán, azaz az első csapatnak pillanatnyilag nincs szerződéses jogviszonyban lévő szakvezetője – bújt ki az „Edzőt váltanak?” felvetés közvetlen megválaszolása alól Sziky Gyula, a nyíregyházi futballcéget működtető kft. többségi tulajdonosa. – Abban maradtunk,

hogy június huszonkilencedikén találkozunk, és beszélgetünk. Új klubmodell kialakításán dolgozunk, hosszú távú terveink vannak az élvonalat illetően, ennek viszont akadnak bizonyos személyi és tárgyi feltételei. Minden egyébről a klub honlapjára feltett írásokból értesülhetnek.”

A felkészülést július 2-án kezdi meg az NB I újonca, és a tulajdonos által említett új, angol mintájú klubmodellben a menedzseri kulcspozíció a közelmúltban a nyíregyházi futballcégben résztulajdont szerző Révész Attilának jut, aki a tavasz közepéig a szintén NB II-es Tuzsér kispadján ült.

„Magyarországon jelenleg pocsékolás folyik a labdarúgásban, az a célunk, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, majd megfordítsuk, az adott büdzséből a lehető legtöbbet hozzuk ki, akárcsak a játékosokból – jelentette ki rögtönzött székfoglalójában az A-licences edző-vállalkozó. – Az első edzést az edzői stáb vezényli le, meccselni viszont én fogok – a kispadról.”

Az első hírek az új szakmai stáb tagjaként említették a prolicences, a napi edzői rutinból évekkel ezelőtt kieső Tajti Józsefet, ám maga az érintett sem tudta – kívánta? – meghatározni, milyen poszton szánnak neki szerepet.

„Két hete vetődött fel a nevem a Spartacusnál. Az érdeklődés tulajdonképpen engem is meglepett, mindenesetre azt most sem tudnám megmondani, hogy a pro-licencemnek köszönhető-e a lehetőség, vagy valami másnak. Közel sem biztos, hogy én leszek a csapat vezetőedzője, az sincs kizárva, hogy a szakmai igazgatói feladatokat végül rám bízzák, azaz jó néhány részletet tisztáznunk kell még a tulajdonosokkal, de reményeim szerint a hét végére már nem maradnak megválaszolatlan kérdések. Bábszerepet nem vállalok!” –

utasította el a legmagasabb szintű UEFA-diploma kizárólagos munkahelyteremtő jellegét Tajti József.

A 64 éves szakember az 1998–1999-es idényben, a BVSC vezetőedzőjeként dolgozott legutóbb az élvonalban, az NB I-ben összesen 47 mérkőzésen ült első számú szakvezetőként a kispadon (a BVSC-n kívül a Videotont irányíthatta az első osztályban). Az 1983–1986 közötti időszakban Mezey György segítőjeként a válogatott mellett is dolgozó szakember 2006. február 28-ig, szerződése lejártáig állt az MLSZ alkalmazásában, ahol az edzőképzés területén dolgozott.

„Hogy mit csináltam azóta? – kérdezett vissza a kieső időszak tartalmát firtató felvetés hallatán Tajti József. – Tulajdonképpen semmit. Illetve jártam az országot, a pályákat, igaz, hivatalos szakmai felkérés vagy feladat nélkül – magamtól.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik