Búcsúzóul három ZTE-gól

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.05.27. 00:45
Címkék
Új tehetség bukkant fel a Zalaegerszeg együttesében: Balázs Zsolt két gólt is szerzett a tatabányai mérkőzésen, amelyet csapata simán megnyert. A Tatabánya egy hete elérte, hogy ne essen ki az élvonalból, és úgy tűnik, ezzel játékosai be is fejezték a bajnokságot.

A nyártól Szlavko Petrovics le het az egerszegiek új trénere – írtuk meg lapunkban három nappal ezelőtt. Nagy Tamás edző azt mondta, lapunkból értesült a hírről, ám ennek ellentmond a klubtulajdonos, Nagy Ferenc, aki állítja, hogy Nagy Tamás korábban találkozott a Németországban élő szerb szakemberrel, és hosszasan elbeszélgetett vele. Ráadásul a vezetőség a szerződtetésekor tájékoztatta az edzőt, hogy az évad végétől külföldi szakemberrel képzeli el a jövőt.

A Tatabánya–ZTE meccsen azonban még Nagy Tamás dirigált, így őt kell dicsérni, hogy a csapat a csatárhiány ellenére vezetést szerzett az első félidőben. A sérült Rajko Lekics, Waltner Róbert, Pesnik Ramadani távollétében Balázs Zsolt kapott lehetőséget, s rögvest góllal debütált. Ez pedig nem jelentett sok jót a hazaiak futballistájának, Dorge Rostand Kouemahának – osztrák menedzserek és Hollandiából érkező játékosügynökök is figyelték –, az első periódusban mutatott teljesítménye aligha győzte meg a kedvéért Magyarországra látogatókat. Az afrikai támadó a félidő hajrájáig eltűnt a védők között, nem vállalkozott, keveset mozgott.

A szünet után aztán felpörgött a játék: előbb Balázs Zsolt került ziccerbe, ám nem tudta elgurítani a labdát a kilépő Polekszics kapus mellett, majd ugyanő hozhatta volna kihagyhatatlan helyzetbe Koplárovics Bélát, de hosszan szöktette csapattársát. Néhány perccel az elpuskázott lehetőségek után viszont a tinédzser labdarúgó a mennybe ment: rácsapott egy lecsorgó labdára, egy csellel bohócot csinált két tatabányai védőből, és a kapuba lőtt.

Remekül döntött Nagy Tamás, amikor a fiatal csatárt a kezdőcsapatba jelölte, Balázs Zsolt pedig meghálálta a bizalmat. A hajrában a vendégek még értékesítettek egy tizenegyest, beállítva a 3–0-s ZTE-sikert.

Ha ez volt a szakvezetők utolsó meccse a csapatukkal, ha nem, mindkét edző elégedetten mehet a nyári pihenőre, hiszen Tornyi Barnabás csodát tett Tatabányán, Nagy Tamás pedig „csodacsatárra” talált Egerszegen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik