Döntés a visszavágón

BERECZKY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGYBERECZKY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.03.18. 23:56
Címkék
A Debrecen csupán kis különbségű vereséget szenvedett Dániában az Ikasttól, ezért esélye van az elődöntőbe jutásra, amiért a hatgólos hátrányba került Dunaújvárosnak nagyon meg kell küzdenie a spanyol Elda Prestigióval. Mindkét magyar együttes vasárnap fogadja a visszavágóra érkező vetélytársát.

A Debrecen az EHF-kupa negyeddöntőjének sorsolásakor a dán Ikastot szerette volna elkerülni, s ezután örömteli, amit a DVSC-Aquaticum szombaton ért el az Ikast ellen (26–24). „Fegyelmezetten kézilabdáztak a lányok, ennek köszönhető a szoros eredmény – dicsérte meg csapatát Varga József edző. – Az utóbbi időben hiányzott a játékunkból az átlövők eredményessége, de ezúttal erre sem lehetett panaszom, hiszen tizenegy gólt szereztünk átlövésből.”

Végig remekül tartotta magát a Loki, a hajrában pedig jelentősen csökkent az északiak előnye.

„Az első félidő egyes szakaszait leszámítva, amikor nem értünk vissza idejében a kapunk elé, a védekezéssel elégedett lehettem –

folytatta Varga József. – Annyit mondhatok, hogy ötven százalékra nőtt az esélyünk a továbbjutásra.”

A Dunaferr hatgólos (34–28) hátrányba került Eldában az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Ez a különbség úgymond határeset: nem behozhatatlan, ám jelentős hátrány. Nagyot sokat kell javulnia a Dunaferrnek, hogy idehaza kicsikarhassa a továbbjutást.

Kovács Péter edző szombaton, az idegenbeli mérkőzés után okkal borongott, hiszen játékosai jól megismerték az Elda erősségeit, mégsem tudtak ellenük hatékonyan fellépni. Az újvárosiak szinte végig futottak az eredmény után, főként védekezésben gyengélkedtek. A spanyolok beállósait nem sikerült hatástalanítaniuk, a bejátszott labdából rendre gólok vagy büntetők születtek. Az első félidőben még elfogadható volt a Dunaferr-hátrány (18–15), a fordulást követően azonban növelte a különbséget az otthonában különösen gólerős Elda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik