Paks: van energia

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, RÓNAI GÁBORA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, RÓNAI GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.03.11. 21:24
Címkék
A forduló meglepetését könyvelhettük el, hiszen az élvonal újonca, a Paks legyőzte a játéknap előtt még a Borsodi Liga élén álló MTK-t. Igaz, hogy a Lengyel Ferenc edzette csapat két öngólnak is köszönheti sikerét, ám a kék-fehérek elleni győzelem értékéből ez semmit sem von le.

Apró érdekesség az MTK szom bati összeállítását illetően: a kék-fehérek Paks elleni kezdőcsapatában nem kevesebb mint kilenc válogatott kerettag volt, a két kivételt a szerb Mladen Lambulics és a fiatal Horváth Levente jelentette. Garami József tehát a legerősebb összeállításában küldhette pályára együttesét, míg Lengyel Ferencnek több gondja is akadt sérülések és eltiltások miatt.

Ennek ellenére igazi „atomtámadással” kezdődött a mérkőzés, az első percben ugyanis szögletet követően Mladen Lambulics fejese bombaként csapódott saját kapujába. Bátran kezdett a Paks, sőt a folytatásban is veszélyesen támadott, sorra rúgták a szögleteket. A kezdeti sokkot követően aztán szép lassan magához tért az MTK, s a játék fokozatosan áthelyeződött a hazaiak térfelére. Érdekesség volt, hogy Hrepka Ádám ezúttal a középpálya bal oldalán kezdett, támadásoknál a pálya oldalvonalától indult, ám mivel keveset volt játékban, húsz perc elteltével helyet cserélt Kanta Józseffel, és behúzódott az irányító posztjára. Hiába támadott ekkor többet az MTK, mert bár játékban ügyesebb volt Garami József együttese, a mezőnyben sokat futó paksiak erőszakosan játszottak, így nehéz második félidő elé nézett a vendégegyüttes.

A fordulást követően Garami József nemcsak a cseréket illetően váltott, hanem szerkezetében is átalakította az MTK játékát. Az addig egycsatáros felállásról a kék-fehérek kétcsatárosra álltak át, Németh Krisztián mellé Hrepka Ádám lépett fel a támadósorba, így utóbbi ekkor már a harmadik poszton futballozott ezen a mérkőzésen. A változtatásnak meg is lett az eredménye, az MTK egyre meggyőzőbben futballozott, a hazaiak ekkor már nem nagyon találták a rövid passzos játék ellenszerét. A Paks a második félidőben már csupán kontratámadásokból jutott el Végh Zoltán kapujáig, Kriston Attila kiállítása és a váratlanul bekapott harmadik gól azonban keresztülhúzta a vendégek számításait. Az MTK-n látszott, hogy ugyan becsülettel megy előre, ám játékosai lélekben kezdték feladni a pontszerzés reményét. A kék-fehér együttes váratlan vereséget szenvedett, ennek okai között megemlíthető, hogy a balszerencse mellett ezúttal több hiba csúszott a játékába. A Paks ugyanakkor agresszívan futballozott, azaz: kellő akarat kell a sikerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik