Kovács Ági és Cseh Laci is remekelt

SZEMENKEI BALÁZSSZEMENKEI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.08.18. 11:45
Címkék
A tegnapi Gyurta Dani-féle sikersztori után ma is van kinek örülni. Délután pedig lesz kinek drukkolni: Kovács Ági és Cseh Laci elődöntőben, Risztov Évi és Gyurta Dani pedig döntőben úszik.
Cseh Laci 200 vegyesen két percen belüli időt produkált
Cseh Laci 200 vegyesen két percen belüli időt produkált
Cseh Laci 200 vegyesen két percen belüli időt produkált
Cseh Laci 200 vegyesen két percen belüli időt produkált
Cseh Laci 200 vegyesen két percen belüli időt produkált
Cseh Laci 200 vegyesen két percen belüli időt produkált
Két percen belüli idővel, majdnem két másodperces előnnyel nyerte előfutamát férfi 200 méter vegyesen Cseh László. A számára viszonylag új versenyszámban kiváló, 1:59.50-es eredményével ifjú tehetségünk az első helyen jutott tovább az elődöntőbe. Kerékjártó Tamás a 14. idővel szintén résztvevője lesz a további küzdelmeknek (2:01.75). Ugyanebben a számban Michael Phelps nem tudott két percen belülre kerülni, 2:00.01-es idővel Laci mögött kvalifikált az elődöntőre.

Az utolsó méterekig vezetett Kovács Ági a női 200 méteres mellúszás utolsó előfutamában, de végül a világcsúcstartó amerikai Amanda Beard mögött a második helyen csapott a célba. Ideje így is kellemes meglepetést jelentett, mert az utóbbi időben Ági inkább a 200 vegyesre koncentrál, régi sikerszáma, a mellúszás már nem számít a fő számának. A most elért 2:26.90 összességében a negyedik helyre volt elég, az elődöntőkből ilyen formában versenyezve kötelező lesz a továbbjutás Sydney olimpiai bajnokának. Reményi Diana sérülés miatt nem indult el az előfutamában.

Az NSO ajánlja:

A adatlapja
Úszás az olimpián

Úszás-fórum az NSO-n

A délutáni magyar indulók:








Galéria:

A helyszín: Központi olimpiai uszoda

Az olimpia teljes programja
A hatodik helyen végzett a 100 méteres női gyorsúszásban Mutina Ágnes az előfutamban. A fiatal versenyző 58.10 másodperces ideje összesítésben a 38. helyre volt elegendő, így nem jutott be az elődöntőbe. A selejtezők során a legjobb időt Inge de Bruijn úszta (54.43).
Az előfutamban egyéni legjobbjától három másodperccel elmaradva esélye sem volt bekerülni a férfi 200 méteres hátúszás elődöntőjébe Bodrogi Viktornak. 2:03.16 perces ideje összesítésben a 24. helyre volt elég.

Az úszás délutáni-esti magyar érdekeltségű programja időrendi sorrendben Gyurta Danival és a férfi 200 méteres döntőjével kezdődik magyar idő szerint 18:30-kor, majd Risztov Évának szurkolhatunk 19:13-kor női a 200 pillangó döntőjében. 19:30 körül lesznek a női 200 mell elődöntői Kovács Ágival, majd közvetlenül Ági után láthatjuk majd Cseh Lacit a 200 vegyes egyik elődöntőjében.


Szavazás

Gyurta Dániel döntős 200 mellen. Mire képes még?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik