Kerékpár: Köhler nyerte meg a késő esti gálát

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.07.06. 20:54
Címkék
A frankfurti Patrick Köhler nyerte meg szombaton késő este a lapzártánk után véget ért, a Fiat Gemenci Nagydíj védjegyének számító, az összetett értékelésbe már nem számító villanyfényes kritériumversenyt.
A Gemenci Nagydíj eredményhirdetését követően – mint megírtuk, az összetett versenyben az ukrán Anatolij Varvaruk végzett az élen, a legjobb magyar, Lengyel Tamás harmadik lett – startolt a Fiat Gemenci Nagydíj gálafutama, az Európában egyedülálló, Szekszárd belvárosában zajló villanyfényes, háztömb körüli kritériumverseny. A körönkénti pénzdíjak még a négynapos viadal fáradalmait is elfeledtették a bringásokkal, akik a már szokásos hatalmas tempóban kezdték a 30 körös száguldást. Előbb Specziár Viktor (Postás SE) vezette a mezőnyt, aztán az országúti magyar bajnok, Arany Gábor (FTC) állt az élre, s igyekezett elszakadni a mezőnytől. Ez azonban nemcsak neki, hanem a következő kilométereken a bolyt vezető Garamszegi Lászlónak (FTC) és az olasz Cassolatónak (Fausto Coppi Gazzera) sem sikerült.Ahogy fogytak a körök, úgy fogyatkozott a mezőny. A lekörözöttek a szabály értelmében kiállni kényszerültek, másoknak pedig egyszerűen elég volt erre a hétvégére a kerékpározásból. A táv felénél már az idei nagydíj legjobbjai is meg-megvillantak: előbb Nagy Róbert és a szlovén Zajc robbantott, a következő körben pedig a dubnicai Glajza akciózott – kevés sikerrel. Az összetett verseny győztese, Varvaruk is megmutatta magát egy "kanyar” erejéig, aztán Glajza maga mellé vette klubtársát, a harmadik szakaszon diadalmaskodó Bronist, és ketten két körön át tekertek az élen. A hajrához közeledve az igen aktív Glajza előbb Nagy Róberttel, majd Cassolatóval próbálkozott újra, utóbbi kísérletet az ukrán Nakazsnij szerelte.Két körrel a vége előtt a német Patrick Köhler állt az élre. Az összetettben a harmadik legjobb sprinternek bizonyuló frankfurti bringás már a szerdai hegyi időfutamon bizonyította erejét – egyike volt a négy percen belül célba érkező négy kerekesnek –, aztán a második etapon, a Mecsekben harmadmagával megszökött, és 60 kilométeren át pedálozott az élen, mielőtt a szálkai tónál beérték. Nos, Köhler akcióját ezúttal nem tudta szerelni a mezőny, így a 28 esztendős német kerekes elsőként haladt át a célvonalon a nagyot sprintelő Roman Bronis (Dubnica) és Gregor Zajc (Kamen-Cremcaffé) előtt. Fiat Stoll Autóházak-kupa,
kritériumverseny (42 km), Szekszárd
kritériumverseny (42 km), Szekszárd

Az élcsoport: 1. Patrick Köhler (német, VC Frankfurt), 2. Bronis (szlovák, Dubnica), 3. Zajc (szlovén, Kamen-Cremcaffé)

Holtverseny a hegyekben

HEGYIKERÉKPÁR. A férfiaknál holtversenyben Vinczeffy Zsolt és Bogár Gábor, míg a nőknél Vajda Márta győzött az MVM-Duna Maratonon – adta hírül az MTI. A holtverseny azért alakult ki, mert a tereprali ob-futam megzavarta a Budapest és Visegrád közti 100 kilométeres viadalt, menet közben meg kellett változtatni az útvonalat, aminek a második helyen célba érkező Bogár Gábor lett az áldozata – neki valamivel többet kellett tekernie vetélytársánál. A zsűri így két győztest hirdetett. A harmadik helyen hasonló okok miatt szintén holtverseny alakult ki. A rangos viadalon több mint 1200-an álltak rajthoz.

MVM-Duna Maraton
Férfiak: 1. Vinczeffy Zsolt és Bogár Gábor, 3. Oláh É. és Sas J.
Nők: 1. Vajda Márta, 2. Deli, 3. Schmidt

14. női Giro d'Italia
1. szakasz, Grumo Nevano–Guardia Sanframondi (119 km): 1. Rasa Polikieviciute (litván) 3:07:01 (átlag: 37.055 km/ó), 2. J. Polikieviciute (litván) 47 mp h., 3. Puciskaite (litván) a. i.
Az összetettben: 1. (rózsaszín trikóban) R. Polikieviciute, 2. Puciskaite 42 mp h., 3. Braendli (svájci) 45 mp h., …5. Somarriba (spanyol) 51 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik