Labdarúgó NB I, 24. forduló
Kecskeméti TE
3
Végeredmény
1
Kisvárda

90+5'
VÉGE

Vége! A hosszabbításban már nem jegyezhettünk fel újabb eseményt, a Kecskemét megérdemelten nyert a Kisvárda ellen! Köszönjük figyelmüket!

90'

Négy perc a hosszabbítás.

89'
CSERE

Még egyet cserélt a Kecskemét, Leoni érkezett Zeke helyére.

82'
CSERE

Cserélt a Kisvárda, Filipovic érkezett Camaj helyére.

81'
CSERE

Kettőt cserélt a Kecskemét, Vágó helyére Meszhi érkezett.

81'
CSERE

Lukácsot Pálinkás váltotta.

75'
Sárga lap

Lucas kapott sárga lapot, miután Horváth Krisztofert rántotta le.

72'
CSERE

Cserélt a Kecskemét, Helmich állt be Banó-Szabó helyére.

70'
CSERE

Cserélt a Kisvárda, Nikolov helyére Makowski állt be.

68'

Banó-Szabó ugratta ki Lukácsot, aki éles szögből kapura lőtt, Petkovics nagyot védett a jobb felső saroknál.

67'
Sárga lap

Zeke állította meg Lucast a félpályánál, sárga lap.

65'
CSERE

A gólszerző Szpaszicsot Ilievszki váltotta.

65'
CSERE

Melniket Navratíl váltotta.

65'
CSERE

Hármat cserélt a Kisvárda: Jovicic helyére Stefan Raúl állt be.

63'

 

62'
GÓL

GÓÓÓÓÓL! Bajban a Várda! Banó-Szabó passzolt Horváth Krisztoferhez, aki tartotta egy kicsit a labdát a 16-os előterében, majd visszapaszolt Banó-Szabónak, aki az ötös sarkától, kapásból lőtt a kapu bal oldalába. 3–1!

61'

Cipetic cselezgetett a 16-os előterében, majd lövése levágódott egy védőről, az ismétlést Lucas lőtte 21 méterről a kapu fölé.

53'
Fotó: Árvai Károly

 

50'
Sárga lap

Camaj kapott sárga lapot reklamálásért.

48'

Horváth cselei után a hosszú sarok irányába szállt a beívelt labda, Szűcs üresen maradt, de későn startolt a labdára, amely így az alapvonalon túlra szállt.

47'
CSERE

A szünetben cserélt a Kecskemét, Májer helyére Szűcs állt be.

46'
Második félidő

Folytatódott a mérkőzés.

45+3'
Szünet

Vége az első félidőnek!

45+2'

Mesanovic tartotta meg kis szerencsével a labdát a 16-os oldalánál, majd átívelt Varga feje fölött, de Szpasics most nem érkezett jó ütemben a hosszú saroknál és lemaradt az ívelésről. 

45'

Három perc a hosszabbítás.

36'

Nincs 11-es! Káprály is kiment megnézni és ő is láthatta, hogy még inkább Ötvös lépett rá Belényesi lábára.

35'
VAR

Senki sem ért Ötvöshöz, a VAR vélhetően nem fogja helyben hagyni a pályán hozott ítéletet.

34'

11-es! Ötvös esett nagyot a 16-oson belül!

30'

Cipetic beadására Mesanovic érkezett, de Ilyinbor elkotorta előle a labdát, ami a kecskeméti kapu bal alsó sarka felé gurult, de Varga nagyot mentve szögletre tisztázott.

29'

Horváth kapu elé ívelt szabadrúgását Belényesi csúsztatta a kapu fölé.

26'

Most Lukács kapott ajándékba egy labdát, de lövését védte Petkovics. De emelkedett a partjelző zászlaja, Lukács lesen volt.

25'

 

24'
GÓL

MEKKORA GÓÓÓL! Saját térfele közepén adta el a labdát a Kisvárda, Horváth Krisztofer lecsapott rá, betört a 16-oson belülre és 11 méterről, éles szögből a jobb felső sarokba lőtt. 2–1!

23'

 

Nagy Zsoltra emlékeztek a találkozó előtt (Fotó: Árvai Károly)

 

22'

A héten elhunyt, korábbi kecskeméti játékosra, Nagy Zsoltra emlékezett egy perces vastapssal a hazai közönség.

14'

Zsótér rántotta le Cipeticet, sárga lap.

13'
GÓL

GÓÓÓÓÓL! Egyenlített a Kisvárda! Ötvös 17 méteres lövését Varga röviden ütötte ki oldalra, Szpaszics lecsapott a labdára és két lépésről az üres kapuba lőtt. 1–1!

8'
GÓL

GÓÓÓÓÓL! Horváth Krisztofer állt a labda mögé és laposan a jobb alsó sarokba gurított. Bár Petkovics érezte az irányt, de esélye sem volt a jól helyezett lövéssel szemben. 1–0!

6'

11-es! Jobb oldali kecskeméti szögletet követően mutatott a 11-es pontra Káprály Mihály. Ilyinbor fejese után Ötvös kezéről vágódott le a labda.

1'
Meccs indítása

Elkezdődött a mérkőzés, a Kisvárda indította útjára a labdát.

 

 

A 2022–2023-as bajnokságban kerültek össze először az élvonalban, azóta 5-ször mérkőztek és a Kisvárda még nyeretlen a KTE-vel szemben. Az első találkozójuk döntetlen lett Kecskeméten, a következő 4-et a lila-fehérek nyerték meg, legutóbb Kisvárdán 0–1-ről 2–1-re.

A Széktói Stadionban elsőre úgy végeztek 3–3-ra, hogy háromszor vezettek a szabolcsiak, majd a lila-fehérek a 87. percben egyenlítve mentették meg az egyik pontot. A következő két alkalommal 2–1-re, majd 3–1-re nyert a KTE.

A várdaiak egyetlen kecskeméti sikerélménye az elmúlt években az volt, amikor 2020 októberében Supka Attila irányításával a Magyar Kupában 1–0-ra diadalmaskodtak az akkor még NB III-as lila-fehérek vendégeként.  

A Kecskemét eddig rapszodikusan szerepel tavasszal, 3-szor nyert és 3-szer vesztett, de a legutóbbi 2 találkozóját elbukta (1–3 a ZTE, majd 0–2 az FTC vendégeként). 

A KTE pontjainak majdnem a háromnegyedét, 30-ból 22-t otthon gyűjtötte be, a hazai mérlege megegyezik a Ferencvároséval (7 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség), de csak kétszer úszta meg kapott gól nélkül és a gólkülönbsége is rosszabb a bajnokénál.

A Kisvárdával először fordult elő ebben a bajnokságban, hogy 3 egymást követő meccséből 2-t meg tudott nyerni – pedig korábban sorozatban hazai pályán játszott.

A Várda idegenben utolsó előtti, a mutatója 2–1–8, egyedül éppen szombati ellenfelét, a KTE-t előzi meg jobb gólkülönbségével, viszont házon kívül a második legkevesebb gólt hozta össze, 11 találkozón mindössze 10-et (0.91-es meccsenkénti átlag).

Köszöntjük Önöket! Hamarosa kezdődik a Kecskemét–Kisvárda bajnoki mérkőzés. Tartsanak velünk!