Vb 2022: Ezúttal sem mi vagyunk a favoritok, de... – Marco Rossi

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 19:36
null
Marco Rossi nem érzi magát szerencsésnek, de hisz abban, hogy ismét borulhat a papírforma (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem érzi magát szerencsésnek a világbajnoki selejtező sorsolását követően Marco Rossi szövetségi kapitány, ám amondó, ennél rosszabb csoportba is kerülhetett volna a magyar labdarúgó-válogatott. Mint beszámoltunk róla, többek között Angliával és Lengyelországgal szerepel egy csoportban nemzeti csapatunk a 2022-es világbajnokság selejtezőjében. A kapitány emlékeztetett, elődje, Bernd Storck idejében fontos leckét kaptunk abból, hogy Andorrát és a hozzá hasonló szintű csapatokat sem szabad leírni.

 

„Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sorsolásoknál általában nincs szerencsém, bár tény, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is– adott gyorsértékelést a sorsolást követően Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó-szövetségnek.– Szerintem közepesen nehéz hatos tagjai lettünk. A csoportnak egyébként érdekessége, hogy három olasz szövetségi kapitány által irányított válogatott is szerepel benne. Bár mindkét nálunk erősebb csoportellenfelünk csak harmadik lett Nemzetek Ligája-csoportjában, ez nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen a legutóbbi világbajnokságon elődöntős angolok jelenleg negyedikek a világranglistán, míg a lengyelek a tizenkilencedik helyen állnak, ráadásul náluk játszik Robert Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója tizenhat találattal” – adta ékes példáját statisztikai felvilágosultságának a magyar szövetségi kapitány.

Marco Rossi emlékeztetett, épp Andorra óta tudjuk, egyetlen csapatot sem lehet leírni, mindegy, hogy milyen hátul tanyázik az az aktuális világranglistán.

„Albánia szerintem a negyedik kalap erősebb csapatai közé tartozik. Andorra a 151., San Marino az első kétszázban sincs, ugyanakkor pont Andorra kapcsán emlékezhetünk, hogy ezek a kis csapatok borzasztó veszélyesek tudnak lenni, ha nem vesszük őket elég komolyan. Ezúttal sem mi vagyunk a csoportunk favoritjai, azonban az elmúlt hónapokban többször is sikerült felborítanunk a papírformát, és most is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy erre ismét képesek legyünk” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

VB-SELEJTEZŐ
PROGRAM
CSOPORTKÖR, 2021
1. forduló:
március 24., 25.
2. forduló:március 27., 28.
3. forduló: március 30., 31.
4. forduló: szeptember 1., 2.
5. forduló: szeptember 4., 5.
6. forduló: szeptember 7., 8.
7. forduló: október 8., 9.
8. forduló: október 11., 12.
9. forduló: november 11., 12., 13.
10. forduló: november 14., 15., 16.

RÁJÁTSZÁS, 2022
Elődöntők:
március 24., 25.
Döntők: március 28., 29.

VB-SELEJTEZŐ, SORSOLÁS
I-CSOPORT

Anglia
Lengyelország
MAGYARORSZÁG
Albánia
Andorra
San Marino

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik