T. G. 2021.04.10 07:20 Frissítve: 2021.04.10 09:19

Újpest: Törőcsik András heti kétszer újra edzésben

A kórházi kezelés után Törőcsik András újra elkezdte a rendszeres mozgást a Vasas Pasaréti úti pályáján.

 

Törőcsik András újra edzésben (Fotó: Földi Imre)

A kórházi ápolásnak köszönhetően felgyógyuló Törőcsik András a Vasas Pasaréti úti pályáján folytatja a rehabilitációt. Köztudott, az Újpesti Dózsa 65 éves, 45-szörös válogatott labdarúgója 2020. november 19-én hagyta el a Honvédkórház budakeszi rehabilitációs intézetét. Már évek óta az egészségügyi intézmény lakója volt, de nem végezhette a megszokott rehabilitációs gyakorlatokat, mivel a koronavírus-járvány miatt gyúró-terapeutája, Pintér István nem járhatott be hozzá, s a Pénzügyőr-pályára sem mehettek ki, hogy a szabadban végezhessék az erőnléti edzéseket. Még tíz napot sem töltött kint, amikor az otthonában rosszul lett, felment a láza, ezért 27-én a SOTE sürgősségi betegellátó osztályára szállították. Az orvosok korábbi emésztőrendszeri problémája kiújulására gyanakodtak, s a kötelezően elvégzett koronavírusteszt is pozitívnak bizonyult. Nem került lélegeztetőgépre, a gyógyszeres kezelés eredményesnek bizonyult, majd sem a gyomortükrözés, sem az ultrahang nem állapított meg kóros elváltozást az emésztőcsatornában. Az újpestiek legendás labdarúgója február 16-án elhagyhatta a kórházat, azóta Pintér István józsefvárosi otthonában erősödik. A csatár nővére, Törőcsik Éva elmondta, az András sorsát a szívükön viselőknek köszönhetően is összejött annyi adomány, hogy a látogatási tilalom feloldásáig nem kell visszamennie Budakeszire. Hozzátette, öccse a körülményekhez képest fizikailag nincs rossz állapotban, de a hosszú kórházi bezártság következményeként az eddiginél is zárkózottabb, nehéz vele folyamatos kommunikációt kialakítani.

Törőcsik András és Pintér István a Testnevelési Egyetem kancellárja, Genzwein Ferenc jóvoltából a Vasas Pasaréti úti létesítményébe jár hetente két alkalommal (a TFSE labdarúgói is ott tréningeznek). A mintegy félórás foglalkozások során kocogás és gimnasztika a program, de az idő túlnyomó részét a labdás gyakorlatok teszik ki. Lassú futás közben passzolgatnak, Törő csak akkor áll meg, ha a maszk alatt már nehezen veszi a levegőt (a koronavírus elleni mindkét oltást megkapta már, de állandóan maszkot visel). A terapeuta a következőket mondta lapunknak: „Kese nagy vágya, hogy kimenjen a Szusza Ferenc Stadionba az Újpest egyik hazai mérkőzésére. Az még odébb van, de azon vagyok, hogy kielégítő legyen a kondíciója.”

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!