K. B. 2021.12.01 12:19 Frissítve: 2021.12.07 09:22

NB I: Egyelőre várok – Mutu a kisvárdai lehetőségről

Révész Attila, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda sportigazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, többek között Adrian Mutu is jelölt a csapat vezetőedzői posztjára – a játékosként a Chelsea-ben és a Juventusban is megforduló szakember megerősítette, megkereste őt a magyar csapat, sőt, a ProSport nevű román oldalnak adott legfrissebb nyilatkozatában sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy átvegye az együttes irányítását.

Adrian Mutu legutóbb az FC U Craiovát irányította (Fotó: AFP)

 

Adrian Mutu legutóbb a román élvonalban szereplő FC U Craiovát irányította, október 5-ig. A szakember ezt megelőzően a román U21-es válogatott vezetőedzője volt, így ő dirigált a magyar-szlovén rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, amelyen egyébként a válogatottja 2–1-re legyőzte Magyarországot.

 
Dunaszerdahelyen folytatja Janeiro – hivatalos
Erős Gábor: A jelen helyzetben talán ez volt a legjobb megoldás
Kisvárda: Huszti Szabolcs és Adrian Mutu is jelölt a kispadra
Adrian Mutu elismerte, tárgyalni fog a Kisvárdával

„Az U21-es Eb-n nagyon tetszett, amit ott láttam, jól szervezett volt az egész, a pályák pedig kifogástalan állapotban voltak. A Kisvárda legutóbb öt nullára nyert a bajnokságban, jó csapatról van szó, és elgondolkodtat a lehetőség. Mindazonáltal egyelőre inkább várok, három forduló van még hátra az NB I-ből az idén, meglátom, mi történik, és utána döntök. Az biztos, hogy hamarosan szeretnék munkába állni, mert hiányzik a labdarúgás” – nyilatkozta Mutu a ProSportnak.

A román sajtó a mestert a szövetségi kapitányi poszttal is szóba hozta, ám a 42 éves tréner udvariasan azt mondta, amíg a válogatottnak van edzője, nem illik erről beszélni. Románia a harmadik helyen végzett a világbajnoki selejtezős csoportjában. Mirel Radoi kapitány már októberben jelezte, nem hosszabbítja meg az idén lejáró szerződését.

Mutu futballozott többek között a Chelsea-ben, a Juventusban és a Fiorentinában is. Edzőként dolgozott az al-Vahda utánpótlásában és az U21-es román válogatottnál.

Októberben a Gazeta Sporturilor azt írta, a Mol Fehérvár érdeklődik Mutu iránt.

 

 

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.