CS. B. 2022.01.21 17:05 Frissítve: 2022.01.25 15:35

Mol Fehérvár: kölcsönvették a Dinamo Kijev középpályását – hivatalos

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár a hivatalos honlapján jelentette be, hogy opciós joggal az idény végéig kölcsönvette a Dinamo Kijev ukrán középpályását, Bohdan Lednevet.

 

A Mol Fehérvár opciós joggal vette kölcsön Bohdan Lednevet (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

A 23 esztendős támadó középpályás az idény végéig kerül kölcsönbe a székesfehérvári csapathoz, amelynek opciós joga van végleg megvásárolni a játékjogát.

A korábbi korosztályos válogatott Lednev – aki tagja volt a válogatott 2021-es Európa-bajnokságra készülő bő keretének is – 2016 óta a Dinamo Kijev játékosa, s rögtön az első idényében nagyszerűen debütált a nemzetközi porondon: az UEFA Ifjúsági Ligában 7 mérkőzésen 6 gólig és 2 gólpasszig jutott. A felnőttcsapatban összesen 32 tétmeccsen lépett pályára, és két gólt szerzett.

Az áprilisban a 24. életévét betöltő játékos a 2020–2021-es idényben bemutatkozott a Bajnokok Ligájában. A Barcelona, a Juventus és a Ferencváros elleni meccsen is lehetőséget kapott a csoportkörben – rendre csereként. A mostani évadban tíz tétmérkőzésen összesen 185 percet játszott a Dinamóban.

Lednev a Fehérvár harmadik ukrán futballistája Ivan Petrjak és Jevhen Makarenko mellett.

„A Mol Fehérvár FC neve jól cseng a labdarúgásban, úgy érzem, ez remek lehetőség számomra, hogy megmutassam a képességeimet és segítsem a csapatot a céljai elérésében. A szurkolók biztosak lehetnek abban, hogy mindig száz százalékot próbálok majd nyújtani a pályán. Érzem a bizalmat a klub részéről, ezt jó játékkal és gólokkal szeretném meghálálni” – mondta a szerződés aláírása után Bohdan Lednev (Ljednjev) a székesfehérváriak hivatalos oldalának adott interjújában.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: 
Kölcsönbe érkezők: Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir– Törökország), Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Evandro (brazil, Proleter – Szerbia), Géresi Krisztián (Puskás Akadémia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Horváth Barnabás
Kiszemeltek: Geor­gij Citaisvili
(FK Csornomorec Odessza – Ukrajna), Przemyslaw Wisniewski (Górnik Zabrze – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Halmai Ádám (budaörsi kölcsön után ZTE FC), Zsóri Dániel (ZTE FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.