THURY GÁBOR
2023.01.28 00:25 Frissítve: 2023.01.28 00:26

Laidouni ürügyén – Thury Gábor jegyzeteSZOMBATON ÉS VASÁRNAP három-három mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó NB I, ma FTC-Vasas, vasárnap Újpest-Bp. Honvéd találkozó szerepel a programban, a régi szép időkben a négy fővárosi együttes a kettős rangadókon megtöltötte a Népstadiont. A Fradi jelenleg – egy meccsel kevesebbet játszva – 11 pont előnnyel vezeti a tabellát, a forduló előtt az Újpest 10., a Honvéd 11., míg a Vasas az utolsó...

 
Union Berlin: a klub bejelentette Laidouni szerződtetését – hivatalos
Union Berlin: „Az öt nagy liga közül négyből érkezett megkeresés Laidouniért”

Pénteken hivatalossá vált, a tunéziai válogatott középpályás, Aissa Laidouni a FTC-ből a német Bundesliga élmezőnyében nyomuló Union Berlinhez igazolt, a Transfermarkt szerint 4.1 millió euróért.

Ez azt is jelenti, hogy a zöld-fehéreknek a bosnyák Muhamed Besic (2014, Everton), a brazil Somália (2015, Toulouse), Nagy Ádám (2016, Bologna) és az albán Myrto Uzuni (2021, Granada) után az idén is sikerült a vételárához képest jelentős haszonnal labdarúgót eladni egy topbajnokságba. Persze jó lett volna, ha a középpályán már-már nélkülözhetetlenné váló futballista segíteni tudja a Fradit az Európa-liga nyolcaddöntőjében (már csak azért is, mert magyar együttes 2004 óta nem érte meg a tavaszt a nemzetközi kupasorozatban – akkor a DVSC az FC Bruges-zsel szemben esett ki), ám a katari világbajnokságon mutatott játéka eredményeként nőtt az ázsiója, a Fradi pedig elfogadta a berliniek ajánlatát (üzlet esetén képtelenség arra hivatkozni, hogy bár a vb-n nyújtott jó teljesítményt, a vevő várjon az idény végéig...).

Lapunk hasábjain olvashattak nyilatkozatot Hornyák Zsolttól, a 4. helyen álló Puskás Akadémia edzőjétől, továbbá Nagy Miklóstól, a Vasas sportigazgatójától. Előbbi a Magyar Kupa-győzelmet célozta meg, utóbbi a bennmaradást; írjuk Nagy Miklós javára, hogy az utolsó hely ellenére továbbra sem légiósokkal képzeli el a reménybeli felzárkózást.

Laidouni eligazolása a Ferencvárosnál folyó szakmai munkát is visszaigazolja, más kérdés, hogy posztja nagyon hasonló, ha nem ugyanaz, mint a sérüléséből éppen felépülő Schäfer Andrásé – s bármennyire is örülök, hogy a hazai élvonalból igazol a Bundesliga, a magyar válogatott szempontjából nem lenne jó, ha a rivalizálásból Laidouni kerülne ki győztesen.

Magam talán ezért is szeretnék minél több honfitárs futballistát látni az élvonalban.

Hátha...

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!  

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.